Nazaj

Liga Nova KBM: Šentjur nadaljuje zmagoviti niz

15
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Tretje prvenstvene zmage so se veselili košarkarji Šentjurja, v tretjem kolu Lige Nova KBM so premagali zasedbo ljubljanske Ilirije. Končni rezultat dvoboja je bil 97:82, domači pa so že ob polčasu vodili s 16 točkami prednosti. V dresu Šentjurja je 27 točk dosegel Tavian Dunn-Martin, pri Ljubljančanih se je izkazal Luka Kureš, ki je dosegel točko manj.
Foto: KK Šentjur

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

3. kolo
Sobota, 15. oktober

ŠENTJUR : ILIRIJA 97:82 (24:16, 28:20, 22:19, 23:27)

Šentjur: Craig 13 (1:2), Dunn-Martin 27 (3:4), Tomažič 15, Nemanič 12 (0:1), Držić 7, Zupan 2, Kellner 6, Vujasinović 8 (2:2), Reuf 4, Penca 3.
Ilirija: Andolšek Heine 2, Kruzynski 4 (0:1), Kmetič 7, Padjen 10, Filipič 2 (2:2), Pajić 2, Kureš 26, Daneu 12 (4:4), Vončina 2 (2:2), Klobučar 15 (2:2).

CELOTNA STATISTIKA

Šentjur je prišel do tretje zmage, tako da ob Krki in Helios Sunsih ostaja neporažen v Ligi Nova KBM. Pred domačimi gledalci je ugnal Ilirijo, ki je na treh zaporednih gostovanjih iztržila eno zmago.

Varovanci trenerja Damjana Novakovića so dobili prve tri četrtine, vprašanje zmagovalca pa so praktično rešili v prvih dvajsetih minutah, po katerih so si nabrali 16 točk prednosti.

Do te prednosti je Šentjur prišel šele v zadnjih dveh minutah prvega dela, z delnim izidom 12:0. Deset od teh točk je dosegel najboljši domači strelec, Tavian Mc Kael Dunn-Martin.

Štiriindvajsetletni ameriški organizator igre je na koncu zbral 27 točk (met 10:20) oziroma eno več od Luke Kureša pri Iliriji (met 12:18).

Šentjur bo v naslednjem kolu Lige Nova KBM, 23. oktobra gostoval v Šenčurju, Ilirija pa se bo dan prej doma pomerila z Zlatorogom Laško.

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Lahko povem, da smo boljša ekipa od Ilirije, kar smo tudi pokazali. Imamo sicer svoje pluse in minuse, vendar pa sem s trenutnim izkupičkom treh zmag na treh tekmah zadovoljen. Zdaj imamo šest dni časa do naslednje tekme v Šenčurju, da odpravljamo napake, ki se nam pojavljajo."

Jan Kellner, košarkar Šentjurja: "Super tekma, super energija. Med samim srečanjem smo malce padli, a se pobrali in dobro nadaljevali. Na koncu smo zasluženo slavili. Dobro smo zadevali mete in s tem dvigovali energijo moštva. S takšno energijo moramo zdaj le še nadaljevati."

Žane Bortek, pomočnik trenerja Ilirije: "Od uvodnih minut naprej smo v Šentjurju igrali nepovezano. Nismo bili prepoznavni in gostitelji so to izkoristili. Dopuščali smo jim odprte mete, s tem pa se je njihova prednost povečevala. Šentjur je prišel do zaslužene zmage."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se