Nazaj

Liga Nova KBM: Šentjur drži korak z vrhom

08
nov.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V Podčetrtku je bila odigrana še zadnja tekma šestega kola Lige Nova KBM, košarkarji Term Olimia Podčetrtka so gostili ekipo iz Šentjurja, zmage s 66:71 so se veselili gostje. V domači zasedbi je bil s 15 točkami v ospredju Nikola Tadić, kar 10 skokov pa je zbral Simo Atanacković. V gostujočem dresu je bil v napadu znova najbolj razpoložen Tavian Mc Kael Dunn-Martin, ki je dosegel 19 točk in prispeval pet podaj.
Foto:Terme Olimia Podčetrtek

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

6. kolo
Torek, 8. november

TERME OLIMIA PODČETRTEK : ŠENTJUR 66:71 (21:22, 16:17, 12:20, 17:12)

Terme Olimia Podčetrtek: Muratović 13, Turner 12, Strnad 3, Škorjanc 4, Švigelj 6, Stoimenov 3 (1:2), Struger 2, Boršič 2 (0:1), Atanacković 6, Tadić 15.
Šentjur: Craig 10 (2:4), Dunn-Martin 19 (2:3), Tomažič 12 (4:6), Nemanič 13 (2:2), Zupan 6 (3:4), Držić 2, Kellner, Vujasinović 4 (2:2), Reuf 5 (1:2).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Šentjurja so dosegli tudi peto zmago v letošnjem ligaškem tekmovanju, a tokrat so se morali na lokalnem derbiju za novi dve točki močno potruditi.

Gostje so tekmo odprli s trojkama Nejca Zupana in Tavina McKaela Dunn-Martina ter v prvi minuti povedli s 6:0. Domači so odgovorili s serijo 9:0 in kasneje povedli s 14:7 ter najavili, da nameravajo osvojiti obe točki. A nihanja v igri so se nadaljevala in četrtino so s točko naskoka dobili gostje.

Tesno je bilo vse do končnice tretje četrtine, ko so gostje povedli za devet točk (54:45), na zadnji odmor pa odšli s prednostjo 59:49. Domači so se uspeli pobrati in s serijo 10:0 izid poravnati, izenačeno pa je bilo tudi tri minute pred koncem (63:63). Dunn-Martin je nato zadel dvakrat, Zupan in Daniel Vujasinović pa sta v zadnji minuti uspešno izvajala proste mete.

Najučinkovitejši na parketu je bil z 19 točkami Dunn-Martin, Nikola Tadić je za domače dosegel 15 točk.

Pred Ligo Nova KBM je zaradi reprezentančnega termina kratek premor. Po premoru ekipo iz Podčetrtka čaka gostovanje v Laškem, Šentjur pa bo doma gostil LTH Casting iz Škofje Loke.

Davor Brečko, trener Podčetrtka: "Nekaj nervoze na začetku srečanja, kot se tudi spodobi za lokalni derbi. Do sredine prvega polčasa smo dobro kontrolirali tekmo, gostom pa smo dovolili veliko napadalnih skokov. Žal smo zgrešili preveč metov, organizatorja igre sta naredila preveč napak. Na koncu smo našli pravo peterko, saj smo skozi celotno srečanje veliko rotirali. Čestitam Šentjurju za zmago."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Tekma je bila v prvem polčasu izenačena, v začetku drugega pa smo nekaj dobrih obramb povezali z nekaterimi dobrimi napadi. Žal prednosti desetih točk nismo uspeli zadržati in gostitelji so se sprva približali, zatem tudi izenačili. Sledilo je napeto nadaljevanje, vendar pa smo bili mi bolj zbrani ter osredotočeni na to, da smo zadnjo minuto srečanja preživeli brez večjega stresa. Veselimo se pomembne ter že pete zmage."

Nejc Zupan, košarkar Šentjurja: "Tekmo smo imeli pod nadzorom, a žal po nekaterih nepotrebnih napakah domačim košarkarjem dopustili, da so se vrnili v igro. Kljub temu smo bili na koncu dovolj zbrani ter zabeležili zasluženo zmago na gostovanju v Podčetrtku."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se