Nazaj

Liga Nova KBM: Šentjur do zanesljive zmage na domačem parketu

19
nov.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Edina sobotna tekma 7. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Šentjurju, zmage pa so se veselili domači košarkarji. Varovanci Damjana Novakovića so škofjeloško zasedbo premagali s 87:59 in tako slavili še šesto zmago v aktualni sezoni. V dresu LTH Castings je 15 točk dosegel Luka Grum (6 skokov), z enakim strelskim učinkom je bil v domači ekipi najboljši Rok Nemanič.
Foto: KZS/alesfevzer.com

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

7. kolo
Sobota, 19. november

ŠENTJUR : LTH CASTINGS 87:59 (28:19, 22:12, 13:11, 24:17)

Šentjur: Craig 13 (1:2), Dunn-Martin 9, Tomažič 12, Nemanič 15 (0:1), Držić 7 (1:1), Zupan 8, Štancar 4 (2:2), Kellner 5, Vujasinović 6 (3:4), Naprudnik 4, Livadić 4.
LTH Castings: Bošnjak 2, Čibej 9 (2:4), Jugovic 6 (1:2), Ristić 2, Frelih 5, Grum 15, Milašinović 5, Vršnik 4, Hood 11 (2:6).

CELOTNA STATISTIKA

Šentjur je v 7. kolu Lige Nova KBM zabeležil šesti par točk, LTH Casting pa še naprej ostaja brez zmage.

Glede na razliko na semaforju in kakovost igralcev na parketu, vprašanje zmagovalca ni bilo v prvem planu. Šentjur je že v prvem polčasu prišel do 19 točk prednosti in razliko v nadaljevanju brez težav zadržal.

Oba trenerja, domači Damjan Novaković in gostujoči Igor Dolenc, sta lahko v drugem delu ponudila priložnost praktično vsem igralcem. Pri Šentjurju se jih je enajst vpisalo med strelce - največ točk sta dosegla Rok Nemanič (15) in Jabari Craig (13), pri LTH Castings pa sta do dvomestnih številk prišla Luka Grum (15) in Jamil Lamar Hood (11).

Šentjur bo v 8. kolu 29. novembra gostoval v Novem mestu pri vodilni in edini neporaženi ekipi tekmovanja, LTH Castings pa 25. novembra doma čaka obračun z Zlatorogom, ki je prav tako še brez zmage v Ligi Nova KBM.

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Za današnjo tekmo smo si zadali kar nekaj ciljev. Najbolj pomemben je bil, da vknjižimo šesto zmago, drugi najpomembnejši pa, da naši nosilci igre ne igrajo preveč. Čaka nas zahtevno povratno pokalno srečanje z Rogaško in uspelo nam je, da smo jih nekoliko spočili. Sicer pa smo na koncu videli tudi nekaj dobrih potez mlajših igralcev, kar nas zelo veseli. Zmaga ni bila ogrožena, pogled na lestvico pa je enkraten."

Daniel Vujasinović, košarkar Šentjurja: "Čestitke celotni ekipi za zmago. Zavedali smo se, da smo favoriti srečanja, da smo kakovostnejši in mislim, da smo dobro odigrali samo tekmo. Najpomembneje je, da se nihče ni poškodoval in da se je med igralci lepo porazdelila minutaža, saj je pred nami nov pokalni obračun z Rogaško, mi pa si želimo izničiti zaostanek petih točk ter napredovati."

Igor Dolenc, trener LTH Castings"Proti favoriziranim domačinom smo odigrali slabo tekmo. Zasedba Šentjurja je bila od nas boljša v vseh elementih košarkarske igre."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se