Nazaj

Liga Nova KBM: Šenčur prekinil niz Rogaške

05
nov.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Košarkarji Šenčurja so v prvem sobotnem dvoboju Lige Nova KBM premagali Rogaško s 86:59. Domači košarkarji so si neulovljivo prednost priigrali že v prvem polčasu, ko so vodili z 42:26. Najboljši strelec srečanja je bil košarkar Rogaške Urban Durnik, ki je dosegel 18 točk, domačo zasedbo pa je do zmage vodil Emir Ahmedović, prispeval je 17 točk in pet skokov.
Foto: GGD Šenčur

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

6. kolo
Sobota, 5. november

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 86:59 (18:15, 24:11, 22:15, 22:18)

GGD Šenčur: Novak 12, Ožegovič 8 (2:2), Tešić 7, Rojc 7 (3:4), Murić 11 (1:4), Martinčič 10, Varagič 6, Malovčič 4 (2:2), Walford 4, Ahmedović 17 (1:1). 
Rogaška: Rogaška: Riley 5 (3:4), Jean-Baptiste 8 (3:4), Durnik 18 (2:2), Močnik 10, Tabak 9 (4:5), Špan 5 (1:2), Kraljević (0:2), Miličević 4 (2:2).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so prepričljivo dobili derbi sredine lestvice Lige Nova KBM. Na domačem parketu so premagali Rogaško in vpisali četrti par točk. Na drugi strani so Slatinčani po nizu treh zmag doživeli tretji poraz v sezoni.

Gorenjci so temelje za zmago položili v drugi četrtini, ki so jo dobili s 24:11 in v kateri so gostje dosegli le štiri koše iz igre. Prednost ob odmoru (42:26) so varovanci trenerja Miljana Pavkovića v nadaljevanju nadgradili in brez težav prišli do uspeha.

Emir Ahmedović je bil s 17 točkami (met iz igre 8:15) najboljši strelec pri Šenčurju, Dino Murić (11 točk) je imel največ skokov na tekmi (10), Matej Rojc pa največ podaj (7). Pri gostih je Urban Durnik zbral 18 točk (met iz igre 8:12) in 8 skokov.

GGD Šenčur bo po reprezentančnem odmoru dvakrat gostoval (Ilirija, Hopsi Polzela), Rogaška pa bo v naslednjem kolu gostila Helios Sunse.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Prvič v sezoni smo začeli dobro, tukaj predvsem mislim na obrambne naloge. Z dobro obrambo smo dobili na samozavesti v napadu in to nas je vodilo skozi celotno srečanje. Z napadalnim delom sem tudi zadovoljen, bili smo potrpežljivi, kar nam pa na prejšnjih tekmah ni šlo od rok."

Emir Ahmedović, košarkar GGD Šenčurja: "Sicer nismo vajeni tega termina, sicer smo sedaj že drugič zapored igrali v tem terminu, ampak smo se na to in nasprotnika pripravili. Upoštevali smo navodila trenerja. Z dobro obrambo in energijo smo se razigrali in rezultat je tukaj."

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Dejstvo je, da so si domači košarkarji bolj želeli zmage, pristopili so z več energije. Uvodnih pet minut smo dokaj dobro igrali, ko smo se tudi držali načrta. Rahlo so nas presenetile izgubljene žoge, tako smo izgubili ritem in se nismo več uspeli vrniti v igro."

Patrik Tabak, košarkar Rogaške: "Danes smo slabo začeli, oni so bili bolj agresivni. Verjamem, da bomo na prihajajočih tekmah prikazali več želje."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se