Nazaj

Liga Nova KBM: Rogaški pripadel sosedski derbi

06
feb.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na zadnji tekmi 17. kola Lige Nova KBM so ljubitelji košarke spremjali sosedski derbi med Rogaško in Terme Olimia Podčetrtkom. Domači košarkarji so si zadostno prednost priigrali že v prvem polčasu, Rogaška je na koncu slavila s 102:89. Pri domačih sta izstopala Jure Špan (28 točk, 7 podaj) in Urban Durnik (27 točk in 8 skokov), pri gostih pa s 23 točkami Žan Kosič.
Foto: KK Rogaška/Matic Javornik

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

17. kolo
Ponedeljek, 6. februar

ROGAŠKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 102:89 (26:20, 24.15, 26:30, 26:24)

Rogaška: Durnik 27 (2:4), Močnik 12 (1:2), Tabak 7, Špan 28 (8:8), Miličević 15 (7:9), Jean-Baptiste 3, Sivka 8 (3:4), Kraljević 2.
Terme Olimai Podčetrtek: Kosič 23 (6:6), Strnad 6 (1:1), Čebular 3 (0:2), Atanacković 15 (2:4), Tadić 11 (5:5), Muratović 14 (4:6), Škorjanc 9 (3:6), Stojmenov 2 (0:1), Struger 6.

CELOTNA STATISTIKA

Zasedba iz Rogaške Slatine je prekinila niz treh porazov in prišla do osme zmage v sezoni, potem ko je bila dobršen del tekme v prednosti proti Podčetrtanom, ki so po dveh zmagah znova okusili grenkobo poraza. Zdaj imata na lestvici obe moštvi po osem zmag in devet porazov ter sta uvrščeni na četrto in peto mesto.

Podčetrtani so nekoliko bolje odprli tekmo, toda domači so pozneje naredili delni izid 12:0 in pobegnili za devet točk. V drugi četrtini so prišli tudi do desetih točk naskoka, ob koncu polčasa pa tudi do 15, kar je bila dotlej tudi najvišja prednost tekme.

Slatinčani so v uvodu tretje četrtine povedli tudi že za 19 točk, vendar se gosti niso predali, ampak so se znova približali na ulovljivih osem točk. V zadnjo četrtino sta ekipi vstopili ob enajstih točkah razlike.

Podobno prednost so ohranjali Slatinčani, pri katerih sta izstopala predvsem Jure Špan in Urban Durnik, tudi v zadnjem delu igre in v zadnjo minuto nesli deset točk plusa, kar je zadostovalo za mirno končnico.

Pri domačih je Špan tekmo končal z 28 točkami in sedmimi podajami za indeks 32, Durnik pa s 27 točkami, osmimi skoki in šestimi podajami za indeks 33. Pri gostih je izstopal Žan Kosič s 23 točkami.

Rogaška bo v 18. kolu Lige Nova KBM v soboto gostovala pri LTH Castings, Terme Olimia pa bodo dva dni pozneje gostile Ilirijo.

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Znova smo slabo odprli srečanje, ampak smo se v pravem trenutku pobrali in mislim, da zasluženo zmagali. Gledali smo napadalno košarko, na obeh straneh je bilo zadetih veliko metov za tri točke. Lokalni derbi pa zagotovo da dodaten naboj."

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka: "Že v prvi minuti smo izgubili tekmo, kratko in jedrnato. Začeli smo brez prave energije. Sem tudi opozarjal, da ne bo lahko, čeprav smo bili v nekakšnem dobrem ritmu. To ni bila naša igra, predvsem v obrambi. Malce se hecno sliši, a edini, ki je lahko ustavil Durnika je bil Škorjanc, žal mi je, da nisem njega postavil v obrambo. Rezultat smo lovili, vendar kadar loviš zaostanek, je težko."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se