Nazaj

Liga Nova KBM: Rogaška po podaljšku do prve gostujoče zmage

21
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na Polzeli so domači Hopsi lovili prvo zmago v sezoni, vodili tudi s 15 točkami prednosti, a so gostje iz Rogaške Slatine uspeli obrniti izid v svojo korist. V četrtem kolu Lige Nova KBM je Rogaška zabeležila še drugo prvenstveno zmago, varovanci Petra Markovinoviča so slavili po podaljšku, z rezultatom 83:87. V napadu Rogaške se je izkazal Jure Špan, ki je prispeval 22 točk in sedem podaj, medtem ko je bil v napadu Hopsov razpoložen Marko Vranjkovič, ki je dosegel 23 točk in zbral kar 14 skokov.
Foto: Hopsi Polzela

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

4. kolo
Petek, 21. oktober

HOPSI POLZELA : ROGAŠKA 83:87 (26:19, 23:20, 18:20, 11:19, 5:9) 

Hopsi Polzela: Pešak 10 (4:6), Glavan 13, Vranjković 23 (2:2), Vasilić 4, Pelko 12 (5:6), Steblovnik 2, Besedič 7 (1:1), Grušovnik 4 (2:2), Borišek 8 (1:1).
Rogaška: Močnik 2, Špan 22, Sivka 2, Kraljević 1, Miličević 13, Riley 12, Jean-Baptiste 10, Durnik 13, Tabak 12.

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji iz Rogaške Slatine so v prejšnjem kolu dosegli prvo zmago v državnem prvenstvu, nocoj pa še drugo. Hopsi, ki imajo sicer tekmo manj, so v dvoboj vstopili še brez zmage v tej sezoni, na koncu pa kljub prednosti večino tekme ostali praznih rok po podaljšku.

Hopsi so tri četrtine tekme gradili prednost, ta se je večinoma gibala okoli desetih točk. A to ni bilo dovolj za mirno končnico, saj so gostje na začetku zadnje četrtine z delnim izidom 7:0 prišli le do točke zaostanka, nato pa se je razvil oster boj za zmago. V zadnjih petih minutah si nobena ekipa ni priigrala več kot dve točki prednosti, gostje pa so po zadetem prostem metu Jureta Špana in zgrešenem metu Jureta Pelka pri domačih, prišli do rezultata 78:78 ter podaljškov.

V podaljšku so bili domači še minuto pred koncem v igri za zmago (83:84), potem pa sta za goste zadela Špan za dve točki in Cody Riley prosti met, za neulovljive štiri točke prednosti.

Špan je bil z 22 točkami najboljši pri zmagovalcih, z dvojnim dvojčkom (13 točk, 12 skokov) se je izkazal tudi Ivan Miličević. Še nekoliko boljši dosežek pa je imel pri Hopsih Marko Vranjković (23 točk, 14 skokov).

V naslednjem kolu Lige Nova KBM bo Rogaška (sobota, 29. oktober) gostila Ilirijo, Hopsi pa bodo dva dni pozneje (ponedeljek, 31. oktober) gostovali pri LTH Castingsu.

Matjaž Čuješ, trener Hopsov Polzela: "Ekipi Rogaške čestitam za zmago. Imeli so nekaj več športne sreče, lahko bi se obrnilo tudi v drugo smer. Vemo, da je podaljšek loterija. Mislim, da smo mi odigrali zelo dobro tekmo, morda je odločila njihova daljša klop. Fantom nimam česa očitati, verjamem v ekipo in verjamem, da se bo naslednjič obrnilo nam v prid."


Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Čestitam fantom za zmago. Slabo smo začeli, premehko in brez energije. Na koncu smo se še pravočasno pobrali ter izvlekli zmago. Čestitam Hopsom za prikazano igro."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se