Nazaj

Liga Nova KBM: Prvoligaši znova na parketu, tri tekme na sporedu v petek

02
mar.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Po reprezentančnem premoru se bodo na parket vrnili slovenski prvoligaši. V Ligi Nova KBM je na sporedu 19. kolo, po odigranih 2/3 prvega dela je vodilna Krka, ki je doživela le en poraz. V petek so na sporedu tri tekme, Helios Suns gosti LTH Castings, Gorenjska gradbena družba Šenčur pričakuje Hopse s Polzele, Krka pa bo gostila Zlatorog Laško. V nedeljo košarkarji Term Olimia Podčetrtka pričakujejo goste iz bližnjega Šentjurja, medtem ko se bosta v ponedeljek v Rogaški Slatini pomerili ekipi Rogaške in Ilirije.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 19. kolo

Petek, 3. marec
18:00 Helios Suns - LTH Castings (Šport TV)

Košarkarji Helios Suns so v dosedanjem delu državnega prvenstva doživeli le tri poraze, dvakrat jih je premagala Krka, v začetku februarja pa tudi Ilirija. Na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja so Domžalčani nastopili v finalu, na lestvici Lige Nova KBM pa zasedajo drugo mesto. Škofjeloška zasedba se bori za obstanek med elito, v dosedanjem delu so zabeležili pet zmag in ima zmago prednosti pred Laščani.

19:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Hopsi Polzela (Spletni prenos)
Nasprotnika sta se v Šenčurju pomerila v 17. kolu, takrat so košarkarji GGD Šenčurja slavili s 76:63, izstopal je Dino Murić, ki je ob 13 točkah zbral še 10 skokov in 5 podaj. Hopsi so v aktualni sezoni že premagali varovance Miljana Pavkovića, na Polzeli so slavili 82:77.

20:00 Krka - Zlatorog Laško (Šport TV)
Košarkarji Krke so po porazu na Polzeli zabeležili dve zaporedni zmagi, pred reprezentančnim premorom so v Novem mestu gostovali ravno košarkarji Zlatoroga Laško (93:69). Laščani so v 18. kolih Lige Nova KBM slavili štirikrat.

Nedelja, 5. marec
20:00 Terme Olimia Podčetrtek – Šentjur (Šport TV)

Podčetrtani so po 18. odigranih kolih v Ligi Nova KBM pri polovičnem izkupičku, štejejo devet zmag in ravno toliko porazov. Gostje iz Šentjurja so odlično odprli sezono, nato pa od sredine decembra nanizali osem porazov, pred premorom so ta niz prekinili, na Polzeli so Hopse premagali s 57:74.

Ponedeljek, 6.marec
18:00 Rogaška - Ilirija (Sportklub)

Rogaška bo proti ljubljanski Iliriji lovila šesto domačo prvenstveno zmago, konec oktobra so Ljubljančane premagali z 71:68. Ilirijani so dobili domačo tekmo z 78:61, dvojni dvojček je uspel Alexandru Shashkovu (17 točk, 14 skokov).

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se