Nazaj

Liga Nova KBM: Petrol Olimpija je doma premagala Šenčur GGD

21
jan.
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Z današnjo zmago Petrol Olimpije nad Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, se je končalo 14. kolo Lige Nova KBM. Hopsi so v soboto premagali Ilirijo, Zlatorog je doma ugnal Rogaško, Helios Sunsi so bili boljši od Sixt Primorske, Krka pa je včeraj nadigrala Šentjur.
Avtor: KZS
Foto: Petrol Olimpija


Liga Nova KBM
14. kolo
Ponedeljek, 21. januar:
PETROL OLIMPIJA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 82:70 ( 15:20, 16:16, 29:16, 22:18 )

Lorbek 21, Tratnik (5 skokov) 13, Simonović (7 skokov) 11; Murić (8 skokov) 18, Rizvić 17, Popadić 11
STATISTIKA
Igralci Petrol Olimpije so po nedeljskem porazu v regionalni ligi po 24 urah znova stopili na parket, tokrat domače dvorane Stožice v tekmi državnega prvenstva. Prva letošnja tekma proti Šenčurju je zmajem ostala v slabem spominu, saj so jo izgubili z 62:85, nocoj so se tekmecem vsaj delno maščevali. Prvi polčas je pripadel Šenčurju, ki je v končnici prve četrtine prišel do prednosti petih točk. To je v drugi četrtini skorajda izpustil iz rok (32:31), v končnici prvega polčasa pa je spet prišel do petih točk zaloge (36:31). Po eni minuti in 10 sekundah drugega polčasa je Petrol Olimpija prvič na tekmi povedla - 37:36. Ljubljančani so prednost izdatneje povišali, po slabih petih minutah tretje četrtine je bilo 51:38, v zadnjih 10 minut pa so odšli z osmimi točkami prednosti.
Prednost Olimpije je po dobrih slabih štirih minutah četrte četrtine povsem skopnela, ko je Marko Popadić zadel za 61:62. A so izbranci Žige Mravljaka znali odgovoriti, z delnim izidom 11:4 so spet pobegnili, prednost pa znali zadržati.Najboljši strelec tekme je bil Domen Lorbek z 21 točkami, iz šestih poskusov je dosegel pet trojk.
Ljubljančani bodo v 15. kolu Lige Nova KBM igrali proti Rogaški, Šenčurjani pa proti Heliosu.

Izjavi trenerjev po tekmi
Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
''Za nami je nova zahtevna preizkušnja, saj so naši fantje na parket stopili le dan po gostovanju v Zagrebu. Počitka in časa za veselje ni in ritem tekem se ne umirja. Ekipa bo v torek že ob 5. uri zjutraj odpotovala v Klaipedo, kjer jih v sredo čaka obračun z Neptunasom. Čestitke fantom, ki so na parket stopili v drugem polčasu. Prikazali so karakter in željo po dokazovanju v slovenskem državnem prvenstvu, to lahko potrdimo tudi s 17 skoki v napadu, prvi polčas pa je za v pozabo in upam, da smo se nekaj naučili v teh uvodnih 20 minutah. Želim si, da fantje tekme odpirajo bolj odločno in z večjim spoštovanjem do nasprotnika.''

Konstantin Subotić, trener Šenčurja:
"Po precej dobrem prvem polčasu, smo po glavnem odmoru padli v mlin naših tekmecev, na to pa smo opozarjali že pred začetkom obračuna. Petrol Olimpija je v tretji četrtini zaigrala na vso moč, zadela pomembne mete, mi pa se v takšni igri nismo znašli. Porabili smo veliko energije in moči, znižali peterko, uspelo se nam je vrniti v igro, a v zadnjih minutah tekme je zmanjkalo moči, in Petrol Olimpija je zasluženo zmagala. Svojim fantom čestitam za prikazano borbo na tekmi, gremo naprej."

ŽE ODIGRANO:
Nedelja, 20. januar:
KRKA : ŠENTJUR 86:65 ( 24:19, 23:15, 19:19, 20:12 )

Mavra (7 skokov) 12, Osolnik in Bratož 11; Konjević (11 skokov) 20, Pešić 12
STATISTIKA
Novomeški košarkarji so dosegli deveto zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju in napredovali na drugo mesto prvenstvene lestvice, za vodilnimi Primorci zaostajajo tri točke in imajo dve tekmi manj. Izbranci domačega trenerja Simona Petrova so se štajerskim tekmecem oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi pred dobrima dvema mesecema v Šentjurju. Gosti so bili le v uvodu tekme v rezultatski prednosti, zadnje vodstvo na tekmi pa so imeli poldrugo minuto pred koncem uvodne četrtine (12:13). V drugem obdobju tekme so imeli škarje in platno v svojih rokah gostitelji, ki so v drugi četrtini povsem zagospodarili na domačem parketu in si v 16. minuti priigrali 14 točk prednosti (39:25), tik pred odhodom na veliki odmor pa po trojki Dina Cinca povedli za 15 točk (47:32). Gostitelji v drugi polovici tekme niso popustili in bili vselej korak pred gosti, ki zavoljo zbrane in preudarne predstave domačih košarkarjev niso imeli možnosti uprizoriti preobrata na tekmi.
V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Dominik Mavra z 12 točkami in sedmimi podajami, v gostujoči pa Davor Konjević (11 skokov) z 20 točkami.
Novomeška ekipa se bo v sredo, 23. januarja, na domačem parketu pomerila proti Zlatorogu v okviru vnaprej igrane tekme 18. kola, Šentjur pa bo v soboto, 26. januarja, v okviru 15. kola gostil Hopse.

Izjavi trenerjev po tekmi
Simon Petrov, trener Krke:
‘’Veseli smo, da smo uspeli nekoliko prekiniti našo krizo. Resno smo šli v tekmo, čeprav smo spet imeli nekaj preveč napak in neodločnosti v igri. Vseeno smo tekmo dobro oddelali, tako da sem lahko zelo zadovoljen.’’

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
‘’Zaslužena zmaga Krke. Nadzirali so tekmo od samega začetka in pokazali, da so fizično veliko močnejši. Pritiskali so na nas celo tekmo in nam povzročili veliko težav. Mi smo pred tekmo želeli, da bi bila naša kontrola podaj dobra in da ne bi imeli preveč izgubljenih žog, a nam to ni uspelo. Imeli smo 18 izgubljenih žog, vzrok pa je tudi agresivna igra Krke. Imamo tudi težave s poškodbami, še posebej nam je manjkal prvi organizator igre Woolridge. Že tako imamo kratko moštvo, tako da se nam vsaka poškodba pozna. Priložnost bomo morali iskati v prihodnjih tekmah. Smo v kriznem obdobju, ki pa ga bomo morali čim prej prebroditi.’’
 

Sobota, 19. januar:
ILIRIJA : HOPSI POLZELA 73:104 ( 19:33, 21:23, 20:28, 13:20 )

Sinebabnov 18, Manderson (8 skokov) 13, Stopar (5 skokov) 10; Dragan 19, Čebular (7 asistenc) 18, Atanacković (5 skokov) 16
STATISTIKA
Košarkarji Hopsov s Polzele so zabeležili četrto zaporedno zmago na gostovanjih in skupno peto na zadnjih šestih tekmah. Polzelani so osmo zmago v Ligi Nova KBM dosegli brez večjih težav in že na začetku tekme pokazali, da so v prestolnico prišli po novi dve točki. Gostje so prevladali v vseh segmentih igre, še posebej dominantni pa so bili pod obema obročema. Skoraj polovico svojih točk so dosegli iz rakete, skok so dobili s 44:34, zadeli so dvanajst trojk, po statističnem indeksu pa so tekmeca nadigrali 137:74.
Najvišji indeks pri Hopsih je imel Casey Benson (23), ki je zbral 10 točk, 10 asistenc in 6 skokov. Največ točk pa sta dosegla Nik Dragan (19 točk, met 7:10) in Sandi Čebular (18 točk, 7 asistenc). Pri domačih je izstopal Aleksandr Sinebabnov (18 točk).
Hopsi bodo tudi v naslednjem kolu gostovali, in sicer 26. januarja v Šentjurju, Ilirijo pa zdaj čakata dve domači tekmi, 27. januarja, proti vodilni Sixt Primorski in 3. februarja s Šentjurjem.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Saša Dončić, trener Ilirije:
"Zaslužena zmaga Hopsov. Vesel sem, da sm mlajši igralci pokazali več želje in borbenosti, medtem ko sem nad nosilci igre razočaran."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:
"S hitro in agresivno igro po celem igrišču smo taktično, tehnično in fizično nadigrali Ilirijo. Kljub temu jim čestitam za borbeno predstavo in jim želim veliko sreče v nadaljevanju."

Sobota, 19. januar:
ZLATOROG : ROGAŠKA 93:78 ( 21:18, 27:22, 24:15, 21:23 )

Gant (6 asistenc) 19, Rojc (5 skokov) 17, Thomas 15; Davis 20, Sarajlija (6 asistenc) 12, Bilić 12
STATISTIKA
Košarkarji Zlatoroga so še drugič v Ligi Nova KBM premagali Rogaško. Če so sredi novembra v Rogaški Slatini slavili v izdihljajih tekme, so tokrat vprašanje zmagovalca rešili veliko prej. Na začetku zadnje četrtine je bilo že 74:55, na koncu pa 93:78. Laščani so izkoristili utrujenost in težave s poškodbami pri Rogaški, za katero je bila to osma tekma v šestnajstih dneh. Za Slatinčane je bil to drugi poraz v zadnjih petih tekmah državnega prvenstva in skupno sedmi, Zlatorog pa je vpisal šele drugi par točk v osmih nastopih. Domači strateg Chris Thomas je imel niz razpoloženih košarkarjev, ki so gostom nekaj točk prednosti prepustili le na začetku, nato pa so bili boljši v vseh pogledih.
Pet igralcev je imelo dvomestno število točk, Nejc Barič pa je devetim točkam dodal deset podaj. Michael Gant je ob 19 točkah imel šest skokov, Matur Maker (10 točk) je imel še enega več, Jalen Lindsey (13 točk) je zadel štiri trojke, Cleveland Thomas (15 točk) eno manj, Matej Rojc (17 točk) pa je imel še pet skokov in štiri podaje. Pri ekipi Rogaške je Rashun Jarell Davis dosegel 20 točk.
Zlatorog bo v naslednjih dveh kolih gostoval pri Krki in Petrolu Olimpiji, Rogaška pa bo 25. januarja gostila aktualne prvake, Petrol Olimpijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Chris Thomas, trener Zlatoroga:
‘’Odlična energija. Vseh 11 igralcev je oddelalo izvrstno delo. Res sem vesel za intenzivnost v obrambi in odlično ekipno igro v napadu.’’

Damjan Novaković, trener Rogaške:
‘’Ponedeljkova zmaga proti Olimpiji v pokalu in ob enem neuspeh za točko nam je vzel sredino in sobotno tekmo. Zdi se mi, da bi lahko igralci Laškega igrali še eno tekmo, medtem ko smo bili mi dobesedno na aparatih. Čestitke Laškemu za zasluženo zmago.’’

Sobota, 19. januar:
HELIOS SUNS : SIXT PRIMORSKA 84:77 ( 22:19, 15:14, 19:27, 28:17 )

Mahkovic 22, Pašajlić 20, Bratec 16; Jagodić-Kuridža (11 skokov) 18, Šiško (6 skokov in 7 asistenc) 16, Čakarun (6 skokov) 14
STATISTIKA
Košarkarji Helios Suns so le 48 ur po tem, ko so s Sixt Primorsko izgubili dvoboj regionalne lige za 45 točk, v 14. kolu Lige Nova KBM ugnali vodilno ekipo lige iz Kopra s 84:77. Za Sixt Primorsko je to šele četrti poraz v sezoni v domačem prvenstvu, za Domžalčane pa šesta zmaga na zadnjih sedmih tekmah, ki jih utrjuje med kandidati za ligo za prvaka. Helios Suns so tokrat nastopili v nekoliko močnejši postavi kot v četrtek, saj sta se ekipi pridružila Blaž Mahkovic in Jure Močnik (še vedno sta manjkala Miha Fon in Nikola Gajić).
Prvi je zaigral po skoraj mesecu odsotnosti in bil eden ključnih mož. Dosegel je 22 točk, od tega sedem v zadnjih treh minutah, ko je Helios Suns naredil delni izid 14:0 in od zaostanka 70:77 prišel do pomembne zmage. Ob Mahkovicu velja pri domačih omeniti še učinek Miroslava Pašajlića - 20 točk, trojke 4:6 - ter Aljaža Bratca (16 točk), pri Sixt Primorski, ki je dobila skok z 39:22, pa je Marko Jagodić Kuridža zbral 18 točk in 11 skokov ter Žan Mark Šiško 16 točk, sedem asistenc in šest skokov.
Helios bo v naslednjih dveh kolih gostoval (Šenčur Ggd, Krka), enako kot Sixt Primorska, ki bo najprej gost Ilirije, nato pa Hopsov.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
"Očitno je, da smo se uspeli vsaj malo odpočiti in dobro pripraviti glave na tekmo, predvsem pa so fantje verjeli, da lahko osvojijo obe točki. Veliko delo je opravil štab, ki je v pogon spravil Mahkovica in hkrati opravil tudi odlično taktično pripravo po četrtkovem porazu. Ekipa zmago posveča našemu častnemu članu Sašu Grilju, ki jutri praznuje rojstni dan."

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Čestitke Helios Sunsom za zasluženo zmago. Mi smo tokrat igrali le v določenih trenutkih. Naša igra ni bila takšna, kot bi morala biti. Gostitelji so to izkoristili, za kar jim še enkrat čestitam."

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

 
M Ekipa Z/P Točke
1. Sixt Primorska 10/4 24
2. Petrol Olimpija 9/5 23
3. Krka 9/3 21
4. Hopsi Polzela 8/5 21
5. Rogaška 7/7 21
6. Šenčur GGD 6/8 20
7. Helios Suns 7/6 20
8. Zlatorog 6/8 20
9. Šentjur 5/9 19
10. Ilirija 1/13 15

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se