Nazaj

Liga Nova KBM: Petkov dvoboj na Polzeli, v nedeljo na sporedu dve tekmi

12
jan.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V 14. kolu Lige Nova KBM so tekme razporejene od petka do nedelje. V petkovem večernem terminu bosta najprej na parket stopili ekipi Hopsi Polzela in LTH Castings. V soboto se bosta za novi točki v Domžalah borili zasedbi Helios Suns in Šentjurja, v Podčetrtku pa Terme Olimia Podčetrtek in vodilna Krka. Na nedeljskem košarkarskem sporedu sta tekmi med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem in Zlatorogom Laško ter Ilirijo in Rogaško. 
Foto: KK GGD Šenčur

Liga Nova KBM
1. del, 14. Kolo



Petek, 13. januar
20:00 Hopsi Polzela - LTH Castings (Šport TV)

Hopsi Polzela bodo na domačem parketu proti LTH Castings lovili šesto zmago v sezoni. V novem letu so Hopsi gostovali v Rogaški Slatini in priznali premoč domačinu, LTH Castings pa je brez zmage ostal na domači tekmi s Terme Olimia Podčetrtkom. 

Sobota, 14. januar
13:00 Helios Suns - Šentjur (Šport TV)

Domžalski niz osmih zmag je v prejšnjem kolu znova prekinila vodilna Krka, novo priložnost za zmago bodo imeli varovanci Dejana Jakare v domači dvorani, kjer gostijo košarkarje Šentjurja. Šentjur zaseda tretje mesto na lestvici, a na zadnjih štirih tekmah niso okusili slasti zmage, nazadnje so 3. decembra premagali Hopse.

19:00 Terme Olimia Podčetrtek - Krka (TV Celje)
Vodilna Krka bo v Podčetrtku lovila še 14 prvenstveno zmago. Tokratni domačini so doboro krenili v novo leto, saj so slavili na gostovanju v Škofji Loki. Prvo medsebojno srečanje med Terme Olimia Podčetrtkom in Krko so dobili Novomeščani, končni rezultat je bil 82:75.

Nedelja, 15. januar
18:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur – Zlatorog Laško (Sportklub)

V nedeljo bo prvi dvoboj odigran v Šenčurju, kjer bo gostovala ekipa Zlatoroga Laško. Laščani so po dveh zaporednih zmagah, dvakrat zapored priznali premoč nasprotniku, nazadnje ljubljanski Iliriji. Gorenjska gradbena družba Šenčur zaseda četrto mesto na lestvici Lige Nova KBM, s sedmimi zmagami in šestimi porazi, z učinkom kot ga imata Šentjur in Rogaška.

20:00 Ilirija – Rogaška (Šport TV)
Ilirija in Rogaška sta v novem letu začeli z zmago. Ljubljančani bodo proti Rogaški lovili tretjo zaporedno zmago, medtem ko bo Rogaška lovila četrto. V petem kolu Lige Nova KBM sta nasprotnika uprizorila izenačeno predstavo, zmagovalec je bil odločen v zadnjih minutah srečanja.



RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se