Nazaj

Liga Nova KBM: Peta zaporedna zmaga Krke

28
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Košarkarji Krke so v Športni dvorani Leona Štuklja gostili zasedbo Term Olimia Podčetrtka in v izenačeni tekmi slavili z rezultatom 82:75. Novomeščani so zabeležili še peto zaporedno zmago v Ligi Nova KBM, ob tem pa tudi prekinili niz gostov iz Podčetrtka, ki so v Novo mesto pripotovali po dveh zaporednih zmagah. V napadu Krke je bil najučinkovitejši Rok Stipčević, dosegel je 25 točk in prispeval 5 podaj, v gostujoči zasedbi je bil z 19 točkami najboljši strelec Simo Atanacković, ob tem je zbral še 8 skokov.
Foto: KK Krka/Drago Perko

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

5. kolo
Petek, 28. oktober

KRKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 82:75 (13:12, 21:29, 28:18, 20:16)

Krka: Stergar 1 (1:2), Cerkvenik 6 (1:2), Stipčević 25 (8:8), Vucić 6 (0:2), Spasojević 20 (7:8), Špan 19, Škedelj 2 (0:3), Macura 3 (1:2).
Terme Olimia Podčetrtek: Muratović 7, Turner 11 (3:4), Škorjanc 3, Švigelj 6, Stoimenov 3, Struger 2, Čebular 12 (2:5), Atanacković 19 (3:4), Tadić 12 (6:6).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Krke ostajajo ob Šentjurju edina neporažena ekipa v Ligi Nova KBM. V petem nastopu so pred domačimi gledalci premagali Terme Olimia, ki so v tekmo vstopile po dveh zaporednih zmagah, zdaj pa so padle pod polovični izkupiček.

Izbranci trenerja Gašperja Okorna so do zmage prišli precej težje, kot kaže končni rezultat. Gostje iz Podčetrtka so dobili prvi polčas z 41:34, na začetku drugega dela pa so vodili z 51:38.

Nato sta na sceno stopila Rok Stipčević in Radosav Spasojević, ki sta v tretji četrtini skupaj dosegla 21 od 28 točk Krke. Z delnim izidom 15:1 so domači na zadnji mali odmor odšli s prednostjo treh točk, ki so jo suvereno zadržali in vpisali sedmo zaporedno zmago, ob dveh v regionalnem tekmovanju.

Stipčević je tekmo končal pri 25 točkah (met 7:16, 5 podaj, 5 ukradenih žog, indeks 28), Spasojević jih je dodal 20 (trojke 3:3), Jan Špan pa 19 (met 8:13, trojke 3:4). Pri gostih je Simo Atanacković dosegel 19 točk (met 7:12, 8 skokov), a le dve v drugem polčasu.

Novomeščani bodo v naslednjem kolu (petek, 4. november) gostovali pri novincu v prvoligaški druščini LTH Castings, Podčetrtani pa bodo (ponedeljek, 7. november) gostili zasedbo Šentjurja.

Gašper Okorn, trener Krke: "Precej nervozna in težka tekma, a dobro, da smo tekmo dobili. Imeli smo veliko težav v obrambi in z realizacijo v prvem polčasu, zgrešili smo veliko odprtih metov. Gostje so igrali sproščeno, veliko težav nam je povzročal Atanacković. Ko smo spremenili obrambo in začeli prevzemati, se je vse spremenilo. Danes nismo bili v stanju, da bi že prej odločili zmagovalca. Čestitam gostom iz Podčetrtka za prikazano igro."

Rok Stipčević, košarkar Krke: "Težka tekma proti Podčetrtku, ki nas je v zadnjih sezonah dvakrat premagal v Novem mestu. Ekipa se dobro pozna, pripeljali so tudi nove okrepitve, ki niso imele težav s prilagoditvijo. Mi imamo nekaj mladih košarkarjev in težko je nositi breme favorita. Kljub slabemu prvemu polčasu, slabemu metu, smo se uspeli vrniti v igro za zmago. To nam uspeva z ekipno igro."

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka: "Veseli me, saj smo spremljali zares dobro tekmo, pred številčno publiko. Igrali smo proti močni Krki, pokazali smo, da smo konkurenčni. Z vsem spoštovanjem do Krke, a danes smo premagali sami sebe. Realno smo bili boljši dve četrtini in pol, kar je kazal tudi rezultat. Čestitam Krki, mi pa gremo z dvignjenimi glavami naprej."

Sandi Čebular, košarkar Podčetrtka: "Vseskozi izenačena tekma. Začeli smo dobro, ustvarili smo si prednost, vendar je v tretji četrtini sledil padec v igri in Krka se je uspela vrniti. Na koncu smo poskušali z individualnimi napadi, a nismo našli prave rešitve. Košarkarji Krke so dobro odigrali v obrambi in zasluženo slavili."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se