Nazaj

Liga Nova KBM: Neporaženi le še zasedbi Krke in Šentjurja

27
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Peto kolo Lige Nova KBM se bo pričelo v petek, ko bo vodilna Krka gostila zasedbo Term Olimia Podčetrtka, ki po štirih odigranih kolih šteje dve zmagi in dva poraza. V soboto so na sporedu trije dvoboji, ob 13. uri se bosta pomerila Zlatorog Laško in GGD Šenčur, v večernem terminu pa Rogaška in Ilirija ter v Šentjurju, neporažena domača zasedba in Helios Sunsi. Ponedeljkov termin je rezerviran za srečanje v Škofji Loki, LTH Castings bo gostil Hopsi Polzelo.
Foto: Filip Barbalić

Liga Nova KBM
1. del, 5. kolo



Petek, 28. oktober
20:00 KRKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK (Šport TV)
Po zmagi v dobro popolnjeni domžalski dvorani, Novomeščane že v petek čaka novo srečanje, tokrat bo nasproti stala košarkarska ekipa iz Podčetrtka. Domači bodo lovili še peto zaporedno zmago, medtem ko gostje prav tako želijo nadaljevati zmagoviti niz, trenutno so pri dveh zaporednih zmagah. 

Sobota, 29. oktober
13:00 ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (Šport TV)
V Laškem bo gostovala zasedba iz Šenčurja, ki je po uvodnih zmagah, nanizala dva poraza. Varovanci Aleša Pipana še niso okusili slasti zmage, bo pa to njihova prva domača tekma v sezoni in bodo lahko računali na podporo svojih navijačev.

19:00 ROGAŠKA : ILIRIJA (TV Celje)
V Rogaški Slatini pričakujejo ekipo ljubljanske Ilirije, ki v dosedanjem delu sezone šteje dve zmagi in dva poraza, tako kot domača zasedba Rogaške. Košarkarji Rogaške so v zadnjem kolu na Polzeli uprizorili izjemen povratek in slavili v podaljšku, Ljubljančani pa so premagali Laščane, ki so povedli le na začetku srečanja.

19:00 ŠENTJUR : HELIOS SUNS (Spletni prenos)
Domžalčani se po tekmi s Krko, na kateri so doživeli prvi poraz, odpravljajo še na težko gostovanje, gostil jih bo neporaženi Šentjur. V napadu Šentjurja je odličen Tavian Mc Kael Dunn-Martin, ki v povprečju na tekmo doseže 20 točk in je trenutno najboljši strelec Lige Nova KBM. 

Ponedeljek, 31. oktober
18:00 LTH CASTINGS : HOPSI POLZELA (Sportklub)
Prve zmage v novi sezoni Lige Nova KBM se bodo veselili košarkarji LTH Castingsa oziroma Hopsi Polzele. S tekmo v Škofji Loki se bo tudi zaključilo peto kolo. Hopsi so bili blizu zmage v prejšnjem kolu, ko so proti Rogaški klonili v podaljšku, čeprav so vodili tudi s 15 točkami prednosti. Škofjeloška zasedba se po treh gostovanjih, vrača na domači parket.



RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se