Nazaj

Liga Nova KBM: Nedeljski obračun v Šenčurju, dvoboj neporaženih v Domžalah

19
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V četrtem kolu Lige Nova KBM bo prvič na sporedu tudi nedeljski dvoboj, v katerem se bosta pomerili moštvi Gorenjske gradbene družbe Šenčurja in Šentjurja, srečanje pa si bo mogoče ogledati tudi v TV prenosu, na Šport TV. V petek bodo prvo zmago v sezoni lovili košarkarji Hopsov s Polzele, v goste prihaja zasedba Rogaške. Sobotni tekmi bosta odigrani v Ljubljani in v Podčetrtku, Ilirija pričakuje ekipo Zlatoroga Laško, medtem ko bo v Podčetrtku gostoval škofjeloški LTH Castings. V ponedeljek nas čaka še obračun neporaženih moštev, in sicer se bosta v Domžalah pomerili ekipi Helios Sunsov in Krke.
Foto: Filip Barbalić

Liga Nova KBM
1. del, 4. Kolo

Petek, 21. oktober

20:00 Hopsi Polzela - Rogaška (Šport TV) 
V tretjem kolu Lige Nova KBM je Rogaška prvič slavila, medtem ko Polzelani še čakajo na prvo zmago v sezoni. Ekipa Hopsi Polzele je uvodoma doživela visoka poraza, gotovo pa se varovanci trenerja Matjaža Čuješa ne bodo vnaprej predali in bodo skušali vzeti skalp Rogaški.

Sobota, 22. oktober 
13:00 Ilirija – Zlatorog Laško (Šport TV)
Ilirijani so po zmagi v uvodnem kolu v Škofji Loki nanizali dva zaporedna poraza. V četrtem krogu bodo Ljubljančani gostili Laščane, ki na začetku sezone še lovijo formo in tudi prvo zmago. 

20:00 Terme Olimia Podčetrtek - LTH Castings (TV Celje)
Podčetrtani bodo na srečanju z LTH Castingsom, po zmagi nad Hopsi Polzelo, lovili še drugo zaporedno zmago. Zasedba iz Škofje Loke je na seznamu ekip, ki še niso okusile slasti zmage, še najbližje zmagi so bili Škofjeločani v prvem kolu, a so bili v zaključku dvoboja bolj zbrani košarkarji Ilirije.
 
Nedelja, 23. oktober
20:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur – Šentjur (Šport TV)
Na Gorenjskem bo odigran prvi nedeljski obračun v novi sezoni Lige Nova KBM. Šenčurjani so na domačem parketu neporaženi, premagali so zasedbi iz Podčetrtka in Škofje Loke, medtem ko so v prejšnjem kolu v Novem mestu prvič klonili. Šentjurčani poleg Helios Sunsov in Krke še ne poznajo poraza. Odlično je sezono odprl Tavian Mc Kael Dunn-Martin, ki je tudi prvi strelec Lige Nova KBM, v povprečju dosega 21,33 točke.  
 
Ponedeljek, 24. oktober 
18:00 Helios Suns – Krka (Sportklub)
V domžalski dvorani bodo Helios Sunsi gostili novomeško Krko, moštvi sta do sedaj neporaženi, pohvalita pa se lahko tudi z zavidljivo koš razliko, Helios Suns +90 in Krka +64. 



RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se