Nazaj

Liga Nova KBM: Nadaljujeta se boj za obstanek in vrh prvenstvene lestvice

30
mar.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Prva tekma 23. kola Lige Nova KBM bo odigrana v soboto, v Šentjurju gostuje ekipa LTH Castingsa, večerni termin je rezerviran za tekmo v Ljubljani, med Ilirijo in Hopsi Polzelo. Sledita tekmi v ponedeljek, v popoldanskem oziroma večernem terrminu sta na sporedu dvoboja med Terme Olimia Podčetrtkom in Krko ter Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Zlatorogom Laško. Zaključni dvoboj 23. kola bo odigran v Rogaški Slatini, kjer bo domača Rogaška gostila Helios Suns.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 23. kolo

Sobota, 1. april
13:00 Šentjur - LTH Castings (Šport TV)

Košarkarji Šentjurja so uspešno nastopali v mesecu marcu, saj so na štirih odigranih tekmah slavili trikrat, proti LTH Castings pa lovijo četrto zaporedno zmago. Škofjeloška zasedba lovi pomembne zmage v boju za obstanek, pred dvema mesecema so doma že premagali Šentjurjane (82:74).

19:00 Ilirija - Hopsi Polzela (TV Celje)
Ilirija je po domači zmagi na Podčetrtani dvakrat gostovala in priznala premoč Šentjurju ter Zlatorogu. Hopsi so prav tako dvakrat zapored priznali premoč nasprotniku, v 23. kolu pa bodo lovili drugo zmago proti ljubljanski ekipi v aktualni sezoni. 

Ponedeljek, 3. april
18:00 Terme Olimia Podčetrtek – Krka (Sportklub)

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka v aktualni sezoni še niso premagali vodilne Krke, ki ima trenutno kar nekaj težav s poškodbami. Košarkarji Krke so po treh zaporednih porazih zabeležili zmago proti Rogaški in se znova zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Novomeščani so v tej sezoni Podčetrtane dvakrat premagali.

20:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Zlatorog Laško (Šport TV)
Na Gorenjskem bodo gostovali varovanci Aleša Pipana, ki so letos v Šenčurju že slavili (91:92). Šenčurjani so na varnem tretjem mestu, saj so do sedaj zbrali dve zmagi več kot Terme Olimia Podčetrtek in Šentjur, ki sta pri polovičnem uspehu (11:11). Laščani se borijo za obstanek, trenutno so pri učinku 6:16, medtem ko sta LTH Castings in Hopsi Polzela pri sedmih zmagah.

Torek, 4. april
20:00 Rogaška - Helios Suns (Šport TV)

Zaključni dvoboj 23. kola Lige Nova KBM bo gostila Rogaška Slatina, kjer bo gostovala drugouvrščena ekipa Helios Suns. Domžalčane so v tej sezoni premagale le tri ekipe, in sicer Krka (dvakrat), Ilirija ter GGD Šenčur. Rogaška, ki je Helios Suns dvakrat priznala premoč, bo v 23. kolu lovila enajsto prvenstveno zmago.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se