Nazaj

Liga Nova KBM: Na sporedu so druge četrtfinalne tekme

13
maj
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Jutri bodo odigrane druge četrtfinalne tekme Lige Nova KBM, na sporedu so tri tekme, medtem ko je dvoboj med Cedevito Olimpijo in Šentjurjem na sporedu v ponedeljek. Preostali četrtfinalni pari so Rogaška in Helios Suns, Ilirija in Gorenjska gradbena družba Šenčur ter Terme Olimia Podčetrtek in Krka.
Foto: GGD Šenčur/Darko Jerše

Liga Nova KBM
ČETRTFINALE
2. tekme

Nedelja, 14. maj
18:00 Rogaška - Helios Suns (TV Celje)

Domžalčani so na prvi četrtfinalni tekmi krenili odločno, a so se košarkarji Rogaške vrnili v igro za zmago in držali korak s Helios Sunsi do zadnje četrtine. V zadnjem delu srečanja so košarkarji Rogaške popustili in zmage z 89:71 so se veselili domači košarkarji. Helios Suns bo lovil še peto zmago proti Rogaški v tej sezoni ter si že na drugi tekmi poskusil priigrati vstopnico za polfinale.

19:00 Ilirija - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Spletni prenos)
V aktualni sezoni sta se nasprotnika pomerila štirikrat, z izjemo prve tekme, so bile preostale izenačene, saj je najvišja prednost ob zmagi znašala tri točke. Ljubljančani so v Šenčurju povedli z 82:83, zadnje štiri točke pa so dosegli košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur in povedli v četrtfinalni seriji.

19:30 Terme Olimia Podčetrtek - Krka (Šport TV)
Početrtani so v prvem polčasu v Novem mestu odlično igrali, po dvajsetih minutah igre je bil rezultat na semaforju 46:46. Košarkarji Krke so v tretjem delu popolnoma nadigrali nasprotnika in četrtino dobili s 40:14 in jasno je bilo, da bo prvi četrtfinalni dvoboj pripadel domačinom. Košarkarje Terme Olimia Podčetrtka čaka težka naloga, saj v aktualni sezoni Krke še niso premagali.

Ponedeljek, 15. maj
18:00 Cedevita Olimpija - Šentjur (Sportklub)

Branilka naslova Cedevita Olimpija je v Šentjurju upravičila vlogo favorita, a je bila naloga vse prej kot lahka. Košarkarji Šentjurja so bili na dobri poti do zadnje četrtine, skupno so zadeli kar 15 metov za tri točke, a so zadnjo četrtino dobili aktualni prvaki in slavili s 74:81. 

RAZPORED KONČNICE LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se