Nazaj

Liga Nova KBM: Na sporedu je zadnje kolo prvega dela državnega prvenstva

06
maj
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na sporedu je še zadnje dejanje prvega dela sezone Lige Nova KBM, v ponedeljek bo odigrana zadnja tekma 27. kola. Danes sta na sporedu dve tekmi, Rogaška gostuje v Šentjurju, v Škofji Loki pa LTH Castings gosti Krko. V nedeljo na Polzeli domači Hopsi pričakujejo Helios Suns, v ponedeljek Terme Olimia Podčetrtek gosti Zlatorog Laško, zadnja tekma pa bo odigrana v Ljubljani, med Ilirijo in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 27. kolo

Sobota, 6. maj
13:00 Šentjur - Rogaška (Šport TV)

V Šentjurju bomo spremljali košarkarski obračun med domačim Šentjurjem in Rogaško. Nasprotnika sta na medsebojnih tekmah slavila po eno zmago, tako da bo po srečanju znano, kdo bo v končnico vstopil s petega mesta.

18:00 LTH Castings - Krka (Spletni prenos)
Krka bo v Škofji Loki lovila 22. zmago v sezoni, tako bi si zagotovila prvo mesto na lestvici Lige Nova KBM. Obe tekmi z LTH Castings, v aktualni sezoni, so dobili košarkarji novomeške Krke.

Nedelja, 7. maj
20:00 Hopsi Polzela - Helios Suns (Šport TV)

Hopsi Polzela bodo v domači dvorani poskusili prvič v sezoni premagati Helios Suns. Domžalski košarkarji so po porazu proti Iliriji padli na drugo mesto prvenstvene lestvice, v kolikor želijo osvojiti prvo mesto po rednem delu, bodo morali premagati Hopse, ob tem pa mora Krka doživeti poraz v Škofji Loki.

Ponedeljek, 8. maj
18:00 Terme Olimia Podčetrtek - Zlatorog Laško (Sportklub

V Podčetrtku bodo gostovali košarkarji Zlatoroga Laško, ki so v aktualni sezoni že premagali Podčetrtane. Košarkarji Terme Olimia Podčetrtka bodo lovili pomembno zmago v boju za uvrstitev na prvenstveni lestvici, in sicer v primeru ugodnega izida v Šentjurju. Trenutno Terme Olimia Podčetrtek zaseda sedmo mesto, kar pomeni, da bi se v četrtfinalu pomeril s Cedevito Olimpijo.

20:00 Ilirija - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Šport TV)
Ljubljanska Ilirija nadaljuje z odličnimi predstavami v končnici prvega dela Lige Nova KBM, beleži štiri zaporedne zmage, ob tem so varovanci Stipeta Modrića premagali Krko in Helios Suns. Tudi košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur v zaključku prvega dela igrajo odlično, saj so zabeležili šest zaporednih zmag, prav tako pa so premagali vodilni ekipi Lige Nova KBM.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se