Nazaj

Liga Nova KBM: Laščani v drugem polčasu do zmage nad Šentjurjem

12
dec.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Sosedski derbi med Zlatorogom in Šentjurjem je bil odigran v Laškem, zmage s 86:64 so se veselili Laščani. Domači košarkarji so ob polčasu zaostajali, a v drugem delu zrežirali preobrat in vknjižili drugo zmago v Ligi Nova KBM. V dresu Zlatoroga je 16 točk dosegel Klemen Smrekar, Jan Copot je ob 10 točkah zbral še 7 skokov in 8 podaj. V gostujoči zasedbi sta po 14 točk dosegla Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič.
Foto: KK ZLATOROG LAŠKO

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

10. kolo
Ponedeljek, 12. december

ZLATOROG LAŠKO - ŠENTJUR 86:64 (17:18, 21:24, 29:14, 19:8)

Zlatorog Laško: Bailey 12 (4:4), Lorbek 12, Copot 10 (3:4), Miljković 6 (0:2), Samojlović 10, Požin 9 (4:4), Smrekar 16 (0:1), Medved 6, Tratar 2, Urbanija 3.
Šentjur: Craig 5 (1:2), Dunn-Martin 14 (4:4), Tomažič 7 (3:5), Nemanič 14 (4:4), kellner 7, Držić 4, Livadić 13 (3:4).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji iz Laškega so v desetem kolu Lige Nova KBM dosegli drugo zmago v tej sezoni. V svoji dvorani Tri lilije so na kolena položili tekmece iz Šentjurja, ki so s sedmimi zmagami in tremi porazi trdno na tretjem mestu na razpredelnici. Zasedba iz Laškega ostaja na dnu razpredelnice, skupaj z ekipama Ilirije in LTH Castings.

Šentjur je imel v prvi polovici dvoboja vajeti igre v svojih rokah, druga pa je minila v absolutni prevladi Zlatoroga. Izbranci izkušenega trenerja in nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Aleša Pipana so zagospodarili na igrišču.

Temelje za drugi par točk v tej sezoni so postavili v tretji četrtini, ko so povsem zasenčili svoje tekmece in jo prepričljivo dobili z 29:14. Njihov "zmagoviti ples" se je nadaljeval tudi v zadnji četrtini, ko so tekmecem dopustili, da so dosegli zgolj osem točk.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Klemen Smrekar s 16 točkami in šestimi skoki, Adrio Ramone Bailey in Domen Lorbek sta dodala po 12 točk. V gostujoči zasedbi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič, oba sta dosegla po 14 točk.

Zasedbo iz Laškega naslednja tekma čaka 17. decembra. Tedaj bo doma gostila Hopse s Polzele, ekipa iz Šentjurja pa se bo dva dni kasneje v domači dvorani pomerila z Rogaško.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Najprej bi čestital igralcem za dobro igro v drugem polčasu. Obrambo iz drugega polčasa moramo gojiti tudi v prihodnje. Ni nam bilo lahko, današnjo tekmo smo morali dobiti. Fantje so pokazali karakter in mislim, da se tukaj ne smemo ustaviti. Nadaljujemo z domačimi tekmami in domača dvorana z gledalci mora biti naša prednost. Vemo, kaj moramo storiti na naslednjih tekmah in upam, da bodo igralci dali vse od sebe." 

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Pred današnjo tekmo so bili Laščani na zadnjem mestu, kot najslabša ekipa, dejansko pa smo mi v tem trenutku v tej postavi najslabša ekipa. Tega sem se tudi zavedal in pričakoval, da bomo morda po čudežu zmagali. Brez Vujasinovića in Zupana imamo zelo kratko klop. V drugem polčasu smo se razpadli, izgubili glavo ter koncentracijo in zaslužena zmaga Laščanov."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se