Nazaj

Liga Nova KBM: Krka ob zmagi nad Rogaško presegla stotico

01
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Sobotni košarkarski maraton sta odprli moštvi Krke in Rogaške, ki sta se ob 13. uri pomerili v Dvorani Leona Štuklja in tako tudi uradno začeli s tekmovanjem v novi sezoni Lige Nove KBM. Košarkarji Krke so tako kot včeraj Helios Suns presegli stotico, Rogaško so premagali z rezultatom 105:67. Dvoboj bratov Špan, Jana in Jureta, je pripadel izkušenejšemu, ki je prispeval 19 točk. Rok Stipčević je pri domačih dosegl največ, in sicer 20 točk, medtem ko je pri gostih iz Rogaške največ točk dosegel Cody Jorden Riley (16 točk, 4 skoki). 
Foto: Drago Perko/KK Krka

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

1. kolo
Sobota, 1. oktober


KRKA : ROGAŠKA 105:67 (27:8, 27:16, 27:21, 24:22)
Krka: Stergar 19 (5:7), Cerkvenik 11 (1:2), Stipčević 20 (2:2), Vucić 13 (1:1), Spasojević 8, Jurkovič 7, Špan 19, Škedelj 8 (2:2).
Rogaška: Jean-Baptiste 9 (1:1), Tabak 8, Sivka 3 (1:2), Kraljević 2, Miličević 12 (4:6), Riley 16 (2:2), Durnik 13 (3:4), Močnik 2, Kavkler 2.

CELOTNA STATISTIKA

Novomeščani so uvod v novo sezono domače lige opravili z lahkoto. Že v prvem polčasu obračuna z Rogaško so pokazali, da so precej kakovostnejši od tekmeca in prišli do praktično neulovljive razlike. To so v uvodu drugega polčasa še povečali in brez vsakršnih težav vpisali prvi točki v sezoni.

Da bo tekma šla po Krkinih tirnicah, je bilo jasno kmalu, saj je že prvo četrtino dobila z 19 točkami prednosti. V drugih desetih minutah je Krka to le še nadgradila in povedla tudi za 33 točk, na polčas pa odšla s tremi točkami manj prednosti. Krka je prevladovala v vseh elementih igre, iz igre med drugim metala 61-odstotno, medtem ko so Slatinčani zadeli le 28 odstotkov metov.

V tretji četrtini je razlika narasla že na 43 točk, tako da je bilo nadaljevanje zgolj formalnost. Omeniti pa velja nenavaden koš Davida Jean-Baptista, ko je ob zvoku sirene ob koncu tretje četrtine zadel trojko skoraj čez celo igrišče.

Pri domačih je Rok Stipčević dosegel 20 točk, po eno manj sta prispevala Leon Stergar (10 skokov) in Jan Špan. Pri gostih je bil s 16 točkami najboljši Cody Riley.

Krka bo v 2. kolu 8. oktobra gostila Ilirijo, Rogaška pa Šentjur.

Gašper Okorn, trener Krka: "Jaz mislim, da na rezultat in razliko ni potrebno polagati prav veliko. Je začetek sezone, najbolj pa sem zadovoljen s pristopom, tako kot smo mi šli v tekmo, z željo in voljo in oddelali, tako kot je potrebno. Vse ostalo, mislim da je potrebno pozabiti. Pomembno je, da smo sezono začeli tako kot smo jo in na temu lahko nekaj gradimo."

Miha Cerkvenik, Krka: "Za nami je prva domača tekma, pokazali smo, da je to naša dvorana. Tukaj se počutimo domače in nobenemu nasprotniku ne bo lahko igrati v dvorani Leona Štuklja, zato vsi navijači pridite in nas podprite."

Peter Markovinovič, trener Rogaška: "Čestitam Krki za zasluženo zmago. Zelo slab začetek tekme, dovolili smo glavnim košarkarjem Krke, da se razigrajo in s tem smo imeli težave v nadaljevanju srečanja. Košarkarji Krke so bili v napadu izredno razpoloženi, prišlo je do tega, da je razlika občutno previsoka. Na nas je, da se popravimo v obrambi in stopimo skupaj."

Patrik Kavkler, Rogaška: "Čestitam košarkarjem Krke za zmago. Mislim, da smo premehko začeli tekmo, morali bi odigrati bolj agresivno v napadu in obrambi. Pokazale so se njihove izkušnje in to so izkoristili. Gremo naprej, novim zmagam naproti."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se