Nazaj

Liga Nova KBM: Krka drugi finalist, v finalu vsaj trije derbiji s Cedevito Olimpijo

19
maj
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – Krka je v odločilni, tretji tekmi polfinala Lige Nova KBM na domačem parketu premagala Rogaško in si s tem zagotovila nastop v finalu, kjer jo čaka Cedevita Olimpija. Finale se bo začelo 26. maja, prvak bo ekipa, ki bo prva zabeležila tri zmage. Vse tekme finala si bo moč ogledati v neposrednih prenosih na televiziji Sportklub.
Foto: Drago Perko/KK Krka

LIGA NOVA KBM, POLFINALE
3. TEKMA

Sreda, 19. maja


KRKA (2) : ROGAŠKA (3) 85:77 (31:21, 18:14, 11:15, 25:27)
Krka: Stipčević 18, Vrabac 11, Barič 17, Kosi 10, Škifić 10, Lapornik 9, Rebec 4, Vučetić 6.
Rogaška: Vujačić 13, Nichols 21, Igrutinović 2, Zupan 7, Gabrovšek 20, Šantelj 14.
CELOTNA STATISTIKA
Krka se bo v finalu lige Nova KBM pomerila s Cedevito Olimpijo. Novomeščani bodo v finalu lovili osmi, Ljubljančani pa 18. naslov prvaka v samostojni državi, eden od klubov pa bo nasledil Koper Primorsko, ki je osvojila naslov v sezoni 2018/19. V minulem tekmovalnem obdobju zaradi pandemije novega koronavirusa zmagovalca ni bilo. Ljubljančani so si finalni nastop zagotovili po dveh prepričljivih zmagah proti Helios Suns, Krka pa je za to potrebovala odločilno tretjo tekmo.
Sedemkratni državni prvaki iz Novega mesta, zadnjič so slavili leta 2014, so po izenačenem začetku tekmecem prvič resneje pobegnili dve minuti pred koncem prve četrtine, ko je bilo po trojki Roka Stipčevića na semaforju plus sedem za domače (25:18). Stipčević se tudi po minuti odmora gostujočega trenerja Damjana Novakovića ni ustavil, z 12. točko v prvi četrtini je Krka povedla za 13, prvo četrtino pa dobila za deset (31:21). V drugi je bila Krka še naprej prepričljiva v obrambi in le višala prednost. Damjanu Novakoviću znova ni preostalo drugega, kot da vzame novo minuto odmora, ko je prednost Novomeščanov narasla na 38:23. Na daljši odmor so domači odšli s plus 14. Ko se je že zdelo, da je Krka strla odpor gostov v prvem polčasu, je v drugem Rogaška vse bolj rezala v prednost domačih. Že v tretji četrtini je nekajkrat prišla na sedem oziroma osem točk razlike, v četrti pa še bolj strnila vrste in se štiri minute pred koncem tekme po košu in zadetih prostih metih Davida Nicholsa približala na vsega štiri točke. Rogaška je imela priložnost, da se približa na vsega točko, a žoga ob metu Nicholsa za tri ni želela skozi koš. Na drugi strani je bil Stipčević bolj natančen za 74:65, po tehnični napaki gostujoče klopi pa je zadel še prosti met za deset točk naskoka, kar je bilo dovolj za mirnejši zadnji dve minuti in finale proti Ljubljančanom.
Pri domačih je pet igralcev doseglo dvomestno število točk (Stipčević 18, Barič 17, Vrabac 11, Škifić in Kosi po 10), pri gostih pa je bil najbolj učinkovit David Nichols z 21, 20 pa jih je dodal David Gabrovšek.
Prva finalna tekma v lovu na tri zmage bo na sporedu v sredo, 26. maja, v Stožicah, druga 28. maja v Novem mestu, tretja pa znova 30. maja v Ljubljani. Morebitni četrta in peta tekma bosta 1. oziroma 3. junija.

RAZPORED FINALA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se