Nazaj

Liga Nova KBM: Hopsi slavili še tretjič zapored

16
nov.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Prestavljena tekma 5. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Škofji Loki, minimalne zmage nad košarkarji LTH Castingsa se je veslila zasedba Hopsov s Polzele. Domača ekipa je bila v igri za zmago do konca srečanja, vendar niso uspeli izkoristiti zadnjega napada za zmago. Najboljši posameznik v ekipi s Polzele je bil Milojko Vasilić, ki je zbral 18 točk in 8 skokov (index 21). Nerešljiva uganka za gostujočo obrambo je bil Jamil Lamar Hood, ki je dosegel kar 30 točk, kljub temu škofjeloška zasedba še čaka na prvo prvenstveno zmago.
Foto: LTH Castings/Igor Martinšek

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

5. kolo
Sreda, 16. november

LTH CASTINGS : HOPSI POLZELA 79:80 (12:22, 24:14, 19:23, 24:21)

LTH Castings: Čibej 17 (10:13), Jugovic, Ristić 9 (1:3), Frelih 6 (2:3), Grum 17 (2:2), Milašinović, Vršnik 2, Rodič 4 (2:2), Hood 30 (4:6), Bošnjak.
Hopsi Polzela: Steblovnik, Pešak 6, Glavan 8 (2:3), Vranjković 14 (4:6), Grušovnik 12 (2:3), Goltnik 6, Vasilić 18 (4:6), Pelko 16 (6:8).

CELOTNA STATISTIKA

V dvoboju z začelja prvenstvene razpredelnice Lige Nova KBM so Gorenjci lovili prvo zmago. Na koncu so bili vnovič malo prekratki, da bi v znak slavja dvignili obe roki.

Prva četrtina je napovedovala gladko zmago gostov iz Štajerske, ki so imeli ob prvem odmoru 10 točk naskoka, nato je prednost narasla celo na 12, že do polčasa pa so gostitelji izenačili.

Po menjavi strani so gostje vnovič vseskozi vodili, spet pobegnili na +10, domači pa so se znova podali v lov in se 57 sekund pred koncem približali na 79:80. V končnici so krenili celo v napad za preobrat, a je Rade Rodič sedem sekund pred koncem zgrešil met za tri točke.

Za gostitelje je kar 30 točk dosegel Jamil Lamar Hood, pri gostih je bil z 18 koši najboljši Milojko Vasilić.

Košarkarje s Polzele že v petek čaka naslednje gostovanje v Novem mestu, dan kasneje bo ekipa iz Škofje Loke potovala v Šentjur.

Igor Dolenc, trener LTH Castingsa: "Gostje so unovčili izkušnje, mi pa smo naredili ogromno napak, tako v obrambi kot napadu. Sicer napeta tekma odločena v končnici, v kateri pa smo zgrešli met za zmago."

Marko Vranjkovič, košarkar Hopsi Polzele: "Tekmo smo dobro začeli in povedli z 12 točkami prednosti. Zgrešili smo nekaj odprtih metov in gostiteljem dovolili, da so se vrnili v igro za zmago. V zaključku srečanja smo si priigrali majhno prednost, zmago pa smo srečno izvlekil."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se