Nazaj

Liga Nova KBM: Helios se je po suvereni zmagi v Ljubljani vrnil pod vrh

21
nov.
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – V nedeljski tekmi 8. kola Lige Nova KBM sta se v LJubljani pomerial Nutrispoint Ilirija in Helios Suns. Kar se je napovedovalo kot derbi, dejansko to ni bil, saj so Domžalčani Ilirijane zelo suvereno premagali in se s tem izenačili na vrhu lestvice z GGD Šenčurjem in Krko, vse tri ekipe pa imajo v dosedanjem delu sezone po en poraz. 
Foto: KZS/alesfevzer.com 

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Nedelja, 21. november


NUTRISPOINT ILIRIJA : HELIOS SUNS 67:87 (10:21, 14:20, 29:34, 14:12)
Nutrispoint Ilirija: Pavliha 2, Cerkvenik 5, Duščak 8 (2:5), Pajić 7 (1:1), Jurković 2, Bačvič 13, Ciani 10 (2:2), Habot 2 (2:4), Kureš 2, Vončina 16 (4:4).
Helios Suns: Ferme 17 (3:4), Pašajlić 11 (2:2), Mirtič 7 (1:2), Ervin 10 (2:2), Oman 15 (2:3), Jois 4 (2:4), Sirc 2, Prepelič 5 (2:2), Šantelj 16 (4:5).
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarji Nutrispointa Ilirije so na sedmih prvenstvenih tekmah le dvakrat izgubili, tako da so pred tekmo verjeli, da se v domači dvorani s favoriziranim Heliosom lahko vsaj enakovredno kosajo, če ga že ne presenetijo. A optimizem ni imel realne podlage, kot da bi jim velika želja "odrezala" roke, so predvsem v prvem polčasu povsem odpovedali.
Heliosu, ki je igral brez zelo pomembnega igralca Blaža Mahkovica, niti ni bilo treba pokazati navdušujoče igre, da je prišel do sedme in šeste zaporedne zmage, s katero se je na lestvici točkovno izenačil z vodilnim Šenčurjem. V uvodnih minutah sta ekipi tekmovali, katera bo naredila več napak in zgrešila več metov. A za razliko od Ljubljančanov so Domžalčani poleg tega, da so prevladovali v skoku, še pravočasno umirili roke, z nizom trojk pa povedli z 19:7. V drugi četrtini so prednost le še večali, po zadetem metu za tri točke Urbana Omana so vodili že z 29:10, njihova največja prednost v prvem polčasu je znašala 22 točk.
Ilirija je na začetku drugega dela zaigrala bolje. Razigral se je Luka Vončina, z njegovimi trojkami so se domači približali na 35:48, toda Helios je znal ekspresno odgovoriti. Kar naenkrat je bila njegova prednost spet 24 točk, gostitelji pa niso več našli orožja, da bi izvedli novo "ofenzivo".
Pri Heliosu je bil s 17 točkami najučinkovitejši Tadej Ferme, zadel je tudi štiri poskuse za tri točke, enako kot Vončina na drugi strani, ki pa je dosegel točko manj.
Nutrispoint Ilirija bo v naslednjem kolu gostovala pri Hopsih Polzeli, Helios pa bo gostil ECE Triglav.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se