Nazaj

Liga Nova KBM: Helios Suns v izdihljajih tekme do zmage v Laškem

20
jan.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V 15. kolu Lige Nova KBM so Laščani v domači dvorani gostili zasedbo Helios Suns, zmagovalec srečanja pa je bil odločen v samem zaključku tekme. Domžalčani so zadnjo četrtino dobili s 13:23 in se veselili trinajste zmage v sezoni, slavili so s 74:78. V domači vrsti je 19 točk prispeval Jan Copot, z 18 točkami sta Domžalčane do zmage popeljala Lovro Buljević in Niko Bačvič, s 17 jima je sledil Blaž Mahkovic.
Foto: Zlatorog Laško

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

15. kolo
Petek, 20. januar

ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS 74:78 (25:18, 16:23, 20:14, 13:23)

Zlatorog Laško: Bailey 8 (0:1), Lorbek 9 (2:2), Copot 19, Smrekar 6, Medved 2, Miljković 4, Vujasinović 13 (2:2), Samojlović 13 (4:4).
Helios Suns: Ferme 5, Zemljič 3, Mirtič 10 (2:2), Buljević 18 (2:3), Oman 5, Bačvič 18 (3:4), Mahkovic 17 (4:5), Sirc 2.

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Helios Suns so vpisali trinajsto zmago v Ligi Nova KBM. V Laškem so bili boljši od Zlatoroga, ki z izkupičkom 4-11 nadaljuje boj za obstanek med elito.

Helios Suns je do zmage v Treh lilijah prišel tudi s kančkom sreče. Zlatorog je bil namreč tisti, ki je vseh 40 minut narekoval ritem igre in imel prednost na semaforju. Gostje so v zaključku tekme povedli s trojko Urbana Omana 28 sekund pred koncem, Domen Lorbek in Adrio Ramone Bailey pa sta bila na drugi strani v želji po izenačenju premalo natančna za tri točke.

Pri zmagovalcih je večino dela opravila naveza Lovro Buljević (10 skokov) - Niko Bačvič (met iz igre 7:11) - Blaž Mahkovic (7 podaj), ki je dosegla 53 točk Helios Suns, pri domačih pa je bil najbolj učinkovit Jan Copot z 19 točkami (met iz igre 8:14).

Zlatorog bo v 16. kolu 27. januarja gostoval v Podčetrtku, Helios Suns pa bo naslednjo tekmo v Ligi Nova KBM igral 31. januarja, in sicer doma proti Rogaški.

Filip Samojlović, košarkar Zlatoroga Laško: "Zelo izenačena tekma, igrali smo proti Heliosu, ki je velik favorit. Pri njih sta manjka Tunstall in Luke, ki je glavni organizator igre. Imeli smo priložnost za zmago, saj smo bili konkurenčni celotno tekmo, na žalost na koncu nismo izkoristili priložnosti. Lahko nam je žal, ker smo mi tisti, ki bi se morali boriti za zmago, saj se borimo za obstanek. To je bila veliko priložnost, da v miru igramo do konca prvega dela sezone. Čestitam Heliosu za zmago."

Dejan Jakara, trener Helios Suns: "Laško je sedaj kvalitetna ekipa, to so dokazali tudi v Šenčurju, ko so premagali eno najboljših obrambnih ekip, takrat so dosegli več kot 90 točk. V drugem polčasu smo se tudi lovili. Vse težke tekme, ki smo jih dobili, smo dobili na rutino."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se