Nazaj

Liga Nova KBM: Helios Suns v gosteh boljši od Cedevite Olimpije

25
apr.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – Teden, v katerem bo, večinoma mlajša zasedba Cedevite Olimpije odigrala tri tekme v ligi za prvaka Lige Nova KBM, se je začel s srečanjem v Stožicah, kjer so gostovali igralci iz Domžal. Helios Sunsi so bili na koncu veliko boljši in vpisali so svojo 6. zmago v drugem delu tekmovanja.
Foto: Tine Ružič/KK Cedevita Olimpija

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA

Liga za prvaka
8. kolo
Ponedeljek, 25. april


CEDEVITA OLIMPIJA : HELIOS SUNS 53:87 (14:19, 14:16, 14:21, 11:31)
Cedevita Olimpija: Jovanovič 4, Duščak 19, Daneu 10 (2:2), Ščuka 17 (7:8), Nagode 3 (1:2).
Helios Suns: Bratec 3, Ferme 16, Pašajlić 8, Mirtič 4, Ervin 9 (1:1), Oman 5 (1:2), Mahkovic 8 (2:2), Jois 10 (2:3), Prepelič 12, Šantelj 12 (1:2).
CELOTNA STATISTIKA
Helios Suns se je s šesto zmago v Ligi Nova KBM za prvaka znova zavihtel na vrh razpredelnice. V Stožicah je premagal močno pomlajeno zasedbo Cedevite Olimpije, ki dve tekmi pred koncem drugega dela ostaja pri dveh zmagah na osmih tekmah. Hkrati se je Ljubljančanom oddolžil za nepričakovan poraz konec marca v Domžalah.

Cedevita Olimpija je s porazom odprla teden, v katerem njene košarkarje čakajo tri tekme v Ligi Nova KBM. Domžalčani so do dveh točk prišli brez težav, saj so imeli nasproti zasedbo mladih igralcev Cedevite Olimpije, za katere je bila to četrta tekma v štirih dneh. Od petka do nedelje so namreč nastopali na zaključnem turnirju državnega prvenstva do 19 let v Škofji Loki in v finalu izgubili prav proti vrstnikom Helios Suns.

Največ točk v zasedbi Dejana Jakare, ki bo ligo za prvaka sklenila z gostovanjem v Novem mestu in domačo preizkušnjo z GGD Šenčurjem, so dosegli Tadej Ferme (16 točk, trojke 4:6), Leon Šantelj in Bine Prepelič (oba po 12 točk), v vrsti, ki jo je danes vodil Mirsad Alilović, pa sta bila najbolj učinkovita Dan Duščak (19 točk, met 7:23) in Luka Ščuka (17 točk, 10 skokov).

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se