Nazaj

Liga Nova KBM: Helios Suns poglobil krizo Šentjurja, Luke zbral kar 20 podaj

14
jan.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Košarkarji Helios Suns so v 14. kolu Lige Nova KBM v domači dvorani gostili ekipo Šentjurja in slavili z 92:78. Domžalčani so Šentjurju zadali še peti zaporedni poraz, nazadnje so varovanci Damjana Novakovića slavili v začetku meseca decembra, ko so premagali Hopse. Največ točk je prispeval Dennis Tunstall, in sicer 24, Austin Luke pa je 15 točkam dodal kar 20 podaj, pri gostih je bil z 20 točkami najboljši strelec Tavian Dunn-Martin.
Foto: KZS/Filip Barbalić

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

14. kolo
Sobota, 14. januar

HELIOS SUNS : ŠENTJUR 92:78 (20:20, 20:18, 29:15, 23:25)

Helios Suns: Luke 15, Mirtič 8 (2:2), Buljević 19 (3:4), Oman 11, Mahkovic 9, Tunstall 24 (2:2), Bačvič 6.
Šentjur: Craig 10 (2:2), Dunn-Martin 20, Tomažič 19 (1:3), Nemanič 12 (2:2), Zupan 13 (1:1), Glogovac 4.

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Helios Suns so tudi na 12. tekmi v nizu proti ekipam v Ligi Nova KBM, ki se ne imenujejo Krka, dosegli zmago. Tokrat so ključne korake proti njej opravili v tretji četrtini po sicer zelo izenačenem prvem polčasu, blestel pa je predvsem Austin Wade Luke, s kar 20 podajami.

Na lestvici so se Domžalčani (12-2) točkovno izenačili z vodilno Krko, ki je še brez poraza po 13 tekmah. Šentjur (7-7) začasno zaseda tretje mesto.

V zelo tesnem obračunu si nobena od ekip v prvem delu ni priigrala več kot šest točk naskoka, to je uspelo domačim pri izidu 12:6, a so varovanci Damjana Novakovića hitro izničili zaostanek.

Prvi polčas je vseeno pripadel Domžalčanom, drugi pa se je začel povsem po njihovih notah. Z delnim izidom 19:4 za vodstvo s 63:48 so tako rekoč odločili tekmo. V zadnjem delu so se sprva gosti nekoliko približali, a zmaga Heliosa nikakor ni bila ogrožena.

Pri varovancih Dejana Jakare je ob zmagi največ točk s klopi prispeval Dennis Tunstall, in sicer 24, Austin Luke pa je 15 točkam dodal kar 20 asistenc. Pri gostih sta 20 oz. 19 točk dosegla Tavian Dunn-Martin in Tim Tomažič.

Domžalčani bodo naslednjo tekmo odigrali v petek v gosteh proti Zlatorogu, medtem ko bo Šentjur dan kasneje gostil Terme Olimio Podčetrtek.

Dejan Jakara, trener Helios Suns: "Čestitam igralcem za zmago. Prvi polčas ni bil takšen, kot smo si ga vsi želeli. V drugem polčasu so fantje stopili skupaj in igrali tako kot proti Krki. Na koncu smo imeli takšno prednost, da smo tekmo varno pripeljali do zmage."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Zaslužena in pričakovana zmaga Heliosa. Imeli smo nekaj dobrih obdobij, vendar nimamo kvalitete, da bi zdržali vseh 40 minut. Na koncu je bila razlika realna. Zaključili smo z nastopi v Pokalu Spar, sedaj se bomo osredotočili na prvenstvo in upamo na boljše čase."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se