Nazaj

Liga Nova KBM: Helios Suns in Krka še tretjič na domačem parketu

12
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V tretjem kolu Lige Nova KBM bomo prvič na malih zaslonih lahko spremljali prenos srečanja tudi na TV Celje (Šentjur - Ilirija), poleg že standardnih prenosov na Šport TV in Sportklubu. Košarkarji Krke in Helios Sunsov bodo še tretjo prvenstveno tekmo odigrali na domačem parketu. Obe ekipi sta bili v dosedanjem delu prvenstva uspešni, tokrat pa v Domžale prihaja LTH Castings, medtem ko bo v Novem mestu gostovala, prav tako še neporažena, ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Sobotni košarkarski dan bosta ob 13. uri odprli moštvi Terme Olimia Podčetrtka in Hopsi Polzele, neporažena ekipa Šentjurja bo gostila zasedbo ljubljanske Ilirije. Rogaška bo v ponedeljek v domači dvorani proti Zlatorogu Laško, tako kot Laščani, lovila prvo prvenstveno zmago.

Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 3. Kolo
 

Petek, 14. oktober
 
20:00 Helios Suns - LTH Castings (Spletni prenos

 
V domžalski košarkarski dvorani bo gostovalo moštvo LTH Castingsa, ki še nima zmage, čeprav so bili Škofjeločani blizu nasprotnikoma vse do konca srečanja. Štiri moštva se lahko pohvalijo z dvema zmagama, med njimi so tudi Domžalčani. V prvem kolu Lige Nova KBM so visoko premagali Polzelane, v drugem pa so bili precej blizu strelsko razpoloženi košarkarji iz Podčetrtka.
 
20:00 Krka – Gorenjska gradbena družba Šenčur (Šport TV)

Novomeščani so tudi odločno krenili v novo sezono, v tretjem kolu jim bodo nasproti stali varovanci Miljana Pavkovića, ki se prav tako lahko pohvalijo z uvodnima zmagama. Tekme v Šenčurju so bile bolj izenačene, moštvo z gorenjske je obe tekmi dobilo s sedmimi točkami prednosti, medtem ko ima Krka trenutno najboljšo koš razliko (+58).
 
Sobota, 15. oktober
 
13:00 Terme Olimia Podčetrtek - Hopsi Polzela (Šport TV)


Prve zmage v novi sezoni Lige Nova KBM se bodo veselili Podčetrtčani ali Polzelani. Zasedba Terme Olimia Podčetrtka je bila na zadnji tekmi odlično strelsko razpoložena, a so nasproti stali Domžalčani, ki so zadeli še več metov za tri točke (18/15). Hopsi Polzela je odigrala le eno srečanje, saj je bil dvoboj z Laščani zaradi bolezni prestavljen.  

19:00 Šentjur - Ilirija (TV Celje)

V tretjem kolu Lige Nova KBM bo prvič prvoligaški obračun predvajala TV Celje, in sicer dvoboj med neporaženim Šentjurjem ter ljubljansko Ilirijo. Šentjurčani se odlično znajdejo pod taktirko Damjana Novakovića, najprej so v sosedskem dvoboju premagali Zlatorog Laško, v drugem kolu pa tudi Rogaško (po podaljšku). Ilirija je uvodoma slavila v Škofji Loka, nato pa priznala premoč Krki. 

Ponedeljek, 17. oktober
 
18:00  Rogaška – Zlatorog Laško (Sportklub)

 
Ponedeljkov obračun bo odigran v Rogaški Slatini, kjer bosta prvo zmago v sezoni lovili moštvi Rogaške in Zlatoroga Laško. Rogaška je bila proti Šentjurju blizu zmage, v prejšnjem kolu, vendar so gostju 15 sekund pred koncem srečanja uspeli izenačiti z metom za tri točke in zmagovalec je bil odločen v podaljšku. Laščani so edini poraz v novi sezoni Lige Nova KBM prav tako zabeležili proti Šentjurju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se