Nazaj

Liga Nova KBM: Gorenjski derbi pripadel Šenčurju

10
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V zadnji tekmi 2. kola je bil v Šenčurju je bil odigran gorenjski derbi. Škofjeločani so se borili do zadnjih minut, a jim je na koncu zmanjkalo moči za presenečenje na vročem parketu v Šenčurju, kjer so domači izkoristili svoje izkušnje in prišli do druge zmage v sezoni.
Foto: Darko Jerše

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

2. kolo
Ponedeljek, 10. oktober

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : LTH CASTINGS 72:65 (22:14, 20:15, 18:21, 12:15)
Gorenjska gradbena družba Šenčur:
Ožegović 2, Murić 14 (2:4), Malovčič 4, Novković 11 (0:1), Ahmedović 19 (1:1), Novak 4 (2:2), Tešić 7, Martinčič 3, Rudovič 5 (1:2), Varagič 3.
LTH Castings: Ristić 9 (1:4), Milašinović 3, Bilić 16 (4:4), Hood 9 (1:2), Čibej 8 (2:2), Jugovic 4 (2:2), Frelih 10, Vršnik 6.

CELOTNA STATISTIKA

Ekipa Šenčurja je kljub temu, da je nekajkrat visoko vodila, na koncu dokaj stežka prišla do druge zmage v sezoni. A ostala je v družbi stoodstotnih ekip po številu zmag, v tej so še Krka, Helios Suns in Šentjur.

Škofjeloška zasedba pa je vpisala še drugi poraz. Slednja je bila slabša predvsem v skoku, katerega je izgubila s 37:58, domači so si s kar 27 skoki v napadu priigrali številne nove priložnosti.

Šenčurjani so se v uvodnih minutah še mučili, a hitro prevzeli pobudo in po zaslugi boljšega meta in premoči v skokih (polčas 35:21), pri čemer je prednjačil Dino Murić, saj je samo v prvem polčasu ujel 12 žog, prišli do visoke prednosti. Ta je v zadnjih minutah druge četrtine trikrat znašala 17 točk, tik pred koncem pa so se Škofjeločani nekoliko približali.

Tretji del igre so gostje spet bolje začeli in se nato ves čas držali na ulovljivi razdalji, pred zadnjimi desetimi minutami je razlika znašala deset točk. V zadnji četrtini so se gostje, ki so še v drugem polčasu zaostali tudi za 16 točk, še približali, slabih pet minut pred koncem je bila razlika le še šest točk.

Dobri dve minuti pred koncem so Škofjeločani s trojko Naceta Freliha (ta je v tem delu igre podelil tudi tri blokade), prišli le na -5. Prek Mateja Čibeja so imeli tudi dva odprta meta za tri točke, za prihod na -2, a so ju zapravili. Neuspešni so bili tudi v novem napadu za približanje, ko je Murić dobre pol minute pred koncem ukradel žogo, kar se je izkazalo za odločilno potezo tekme. Murić je nato nekaj sekund pred koncem še potrdil zmago domačih.

Murić je tekmo končal s 14 točkami in 17 skoki, sicer pa je bil najboljši strelec domače vrste Emir Ahmedović, z 19 točkami. Temu izkupičku je 217 centimetrov visoki center dodal še devet skokov. Pri gostih je 16 točk in devet skokov zbral Siniša Bilić.

Šenčur bo v 3. kolu v petek, 14. oktobra, gostoval pri Krki, LTH Castings pa pri Helios Suns.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur:
"Tekme nismo odigrali na nivoju, na katerem bi jo morali. Nismo bili dobri ne v napadu, ne v obrambi, še posebej to velja za zadnjo četrtino. LTH Castings je pokazal svojo kakovost, predvsem pri metih z razdalje. Mi smo na račun naših izkušenj uspeli izvleči zmago in osvojiti novi dve točki. Igrali smo brez Rojca in Walforda, ampak upam, da bomo proti  Krki igrali kompletni."

Siniša Banović, pomočnik trenerja KK LTH Castings: “Proti favorizirani ekipi Šenčurja smo se dobro upirali. Fantje so v drugem polčasu stopili prednost, na koncu pa nam je za preobrat zmanjkalo nekaj zbranosti in časa. Fantje so pokazali karakter in so grizli do konca. S takim pristopom je prva zmaga le še vprašanje časa.”

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se