Nazaj

Liga Nova KBM: GGD Šenčur v zadnji četrtini trepetal za zmago

03
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Zadnja tekma 1. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Šenčurju, pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur je gostovalo moštvo Terme Olimia Podčetrtek. Skozi celotno srečanje so vodili domači košarkarji, najvišja prednost je znašala 21 točk, a so v zaključku srečanja trepetali za zmago, saj so se gostje približali na vsega tri točke zaostanka. Pri domačih je 16 točk (6 skokov, 5 podaj) dosegel Dino Murić, medtem ko je bil pri gostih najučinkovitejši v napadu Lamonte Centerius Turner, z 19 točkami.
Foto: Gorenjska gradbena družba Šenčur

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

1. kolo
Ponedeljek, 3. oktober

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 89:82 (23:18, 14:12, 28:21, 24:31)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 14 (2:4), Rojc 12 (7:8), Murić 16 (3:6), Malovčič 5 (3:4), Walford 2, Tešić 4, Martinčič 12 (1:2), Rudovič 2, Novković 11 (2:2), Ahmedović 11 (1:2).
Terme Olimia Podčetrtek: Turner 19 (6:6), Čebular 7 (1:2), Atanacković 17 (3:4), Tadić 15, Škorjanc 7 (0:1), Stoimenov 6, Struger 11 (1:2).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji iz Šenčurja so dobili prvo tekmo v novi sezoni. Na koncu je razlika znašala sedem točk, a so gostitelji sredi tekme že vodili za 21, gostje pa so se ob koncu približali, vendar do preobrata pa niso zmogli.

V uvodnih četrtinah so imeli rahlo premoč domači, ob polčasu pa vodili za sedem. Odločilnih za potek tekme je bilo nato prvih pet minut tretje četrtine. Gostom se je povsem ustavilo in niso več zadeli, domači pa so najprej pobegnili na 49:32 in potem na 58:37, kar je bila pri +21 najvišja razlika na tekmi.

A povsem gladko za GGD Šenčur le ni šlo, saj so igralci Term Olimia Podčetrtka odgovorili v zadnji četrtini. Zaostanek so vztrajno manjšali in pet minut pred koncem prišli le še do -3 (71:68). Takrat pa so domači spet zadeli nekaj košev, pobegnili na varno razdaljo in tekmo zanesljivo pripeljali do konca.

Pri domačih sta bila najboljša Dino Murić s 16 in Gaber Ožegovič s 14 točkami, Lucas Walford je dodal 12 skokov. Pri ekipi iz Podčetrtka pa je Lamonte Turner končal pri 19 točkah, Simo Atanacković pa je prispeval 17 točk in deset skokov.

V naslednjem kolu bo zasedba iz Podčetrtka gostovala v Domžalah, GGD Šenčur pa bo igral spet doma, tokrat z LTH Castingsom.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: "Kot smo pričakovali, je bila težka tekma v kateri smo imeli nekaj dobrih trenutkov, a tudi nekaj slabih minut. To je pomembna zmaga za začetek sezone, ki nam daje samozavest pred naslednjimi tekmami."

Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtek: "Žal smo proti ekipi Šenčurja naredil preveč individualnih napak, da bi jih lahko presenetili. V prvem polčasu smo bili premalo agresevni in zgrešili preveč odprtih metov za tri točke. Drugi del smo nato začeli slabo, domačini so nam pobegnili. Toda proti koncu tekme smo se vseeno prebudili in približali na vsega tri točke, a nato v ključnih trenutkih zapravili dva pomembna napada, ki sta prelomila tekmo. Kljub vsemu smo dokazali, da smo konkurenčni, a v prihodnje bo potrebno predvsem zmanjšati število napak."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se