Nazaj

Liga Nova KBM: GGD Šenčur v Šentjurju prekinil niz porazov

07
jan.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V Šentjurju je gostovala ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur, gostje so z zmago s 67:78 prekinili niz dveh zaporednih porazov. Gorenjci so dobili tri četrtine in si ustvarili dovolj visoko prednost, da so jo v zadnjem delu srečanja uspešno zadržali. Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič sta v domačem dresu prispevala po 15 točk, z enakim številom točk se je v gostujočem taboru izkazal Gaber Ožegovič.
Foto: KK Šentjur

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

13. kolo
Sobota, 7. januar

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 67:78 (16:19, 20:21, 10:20, 21:18)

Šentjur: Craig 6 (2:2), Dunn-Martin 15 (2:3), Tomažič 11 (1:2), Nemanič 15 (1:2), Zupan 6, Držić 5, Livadić 9 (1:2).
Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 15 (2:4), Rojc 9 (4:5), Murić 7 (0:2), Walford 13 (1:5), Novak 8, Martinčič 10 (3:3), Hrštić 4, Ahmedović 12.

CELOTNA STATISTIKA

Dvoboj Šentjurja in Šenčurja je bil dvoboj ekip, ki sta v zadnjih petih kolih Lige Nova KBM vpisali le po eno zmago. Tokrat pa so se bolje znašli Gorenjci, ki so odločilno razliko naredili v tretji četrtini. Zdaj so pri sedmih zmagah in šestih porazih ter so na tretjem mestu točkovno izenačeni z današnjim tekmecem in Rogaško.

Gostje so bili večino prvega polčasa v rahli prednosti, v tretji četrtini pa so prišli do prve resnejše prednosti, ko so povedli tudi za 20 točk. Za 58:38 je z zabijanjem poskrbel Emir Ahmedović.

Tudi v zadnjo četrtino so Šenčurjanii nesli kar zajetnih 16 točk naskoka, nekaj črnih minut pa so domačini izkoristili in se štiri minute pred koncem približali na deset točk. Toda to je bilo tudi vse, kar so gosti dovolili domačim. Ti so se minuto pred koncem še približali na devet oziroma osem točk, a je bila razlika vseeno prevelika za kakšen preobrat.

Pri zmagovalcih je bil s 15 točkami in osmimi skoki najboljši Gaber Ožegovič, pri domačih pa sta po 15 točk dosegla Tavian Dunn-Martin in Rok Nemanič, medtem ko je Tim Tomažič 11 točkam dodal 12 skokov.

Šentjur bo v 14. kolu prihodnjo soboto gostoval pri Helios Suns, Šenčur pa bo dan pozneje gostil Zlatorog.

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Zadev s treningov ne uspemo predstaviti na tekmah. Po minutah odmora in novih navodilih uspemo igrati dobro v obrambi, nato pa ekipa znova izgubi nadzor in igra nepremišljeno (po domače, igrati na silo). Jasno je, da je ob zaostanku težje igrati kot ob vodstvu. Na takšen način enostavno ni mogoče zmagati. Najbolj pomembna zadeva je, da se vrnemo na zmagovalne tirnice."

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Bila je težka tekma, tudi zato, ker smo pred tremi dnevi že igrali proti Šentjurju, ki je zelo dobra napadalna ekipa. Nam je z dobro obrambo uspelo Šentjur zadržati na 67 točkah. Dovolj strpni smo bili v napadu, v pomembnih trenutkih pa smo našli dobre rešitve, ki so nam prinesle prednost. Le to pa smo zadržali do konca tekme."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se