Nazaj

Liga Nova KBM: Finalna serija se vrača v Domžale

07
jun.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Tretja tekma finalne serije med Helios Suns in Cedevito Olimpijo je na sporedu v četrtek, s pričetkom ob 20.30 uri. Nasprotnika v finalni seriji Lige Nova KBM štejeta po eno zmago, v zelo izenačenih dvobojih sta si jih priigrala na gostujočem parketu. Cedevita Olimpija lovi jubilejni dvajseti naslov državnih prvakov, medtem ko Helios Suns tretjega.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
FINALE, 3. tekma

Četrtek, 8. junij
20:30 Helios Suns : Cedevita Olimpija (Sportklub)

Finalna serija Lige Nova KBM je zelo izenačena, temu pričata tudi rezultata na prvih tekmah. V Domžalah je Cedevita Olimpija v zaključku srečanja strla odpor Helios Suns in slavila s 84:88, medtem ko je bil dvoboj v Stožicah odločen v zadnji minuti, za zmago Helios Suns je z zadetim metom za tri točke poskrbel Niko Bačvič. V aktualni sezoni so košarkarji Cedevite Olimpije prvič priznali premoč varovancem Dejana Jakare. Ljubljančani so zaključili z nastopi v regionalnem tekmovanju, tako da bodo sedaj lahko osredotočeni le na končnico državnega košarkarskega prvenstva. 

Dejan Jakara, glavni trener Helios Suns: "Naša želja je bila presenetiti Cedevito Olimpijo vsaj enkrat. To nam je na drugi tekmi tudi uspelo in nam po eni strani daje dodatno samozavest, po drugi pa se bolj motivira močnejšega nasprotnika. V polni domači dvorani bomo dali vse od sebe za nov čim boljši odpor."

Miro Alilović, glavni trener KK Cedevita Olimpija: "Zavedamo se, da je pred nami zahtevna in težka preizkušnja, saj bomo na parket stopili le 48 ur po obračunu s Partizanom v Beogradu, obenem pa vemo, da bodo Helios Suns dali vse od sebe, da pridejo do nove zmage. Naša naloga je, da prikažemo dobro igro v obrambi in v skoku, in tega nato gradimo našo igro v napadu. Želimo si nove zmage in naredili bomo vse, da jo dosežemo."

RAZPORED TEKEM KONČNICE LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se