Nazaj

Liga Nova KBM: Dvoboj za obstanek na Polzeli, vodilna Krka in Helios Suns gostujeta v Ljubljani oziroma Šentjurju

20
apr.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Približujemo se koncu 1. dela tekmovanja Lige Nova KBM, saj so preostala le še tri kola. V petek bodo Hopsi na Polzeli gostili LTH Castings, tekmeca se borita za obstanek med elito. V soboto bodo Helios Suns gostovali v Šentjurju, Rogaška pa v nedeljo pričakuje košarkarje Zlatoroga Laško. Ponedeljkovi tekmi bosta odigrani v Ljubljani, pomerili se bosta ekipi Ilirije in Krke ter v Podčetrtku, kjer pričakujemo dvoboj med Terme Olimia Podčetrtkom in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 25. Kolo


Petek, 21. april
20:00 Hopsi Polzela - LTH Castings (Šport TV)

Hopsi so v prejšnjem kolu gostovali v Laškem in uspešo opravili nalogo, košarkarje Zlatoroga so premagali še drugič v sezoni. Ob tem so prišli do osme zmage v sezoni, nasprotnik iz Škofje Loke trenutno šteje eno manj. V aktualni sezoni sta se nasprotnika pomerila že dvakrat, vsaka od ekip šteje po eno zmago. 

Sobota, 22. april
19:00 Šentjur - Helios Suns (TV Celje)

Šentjur ima v svojih vrstah najboljšega strelca Lige Nova KBM, zaseda pa četrto mesto na prvenstveni lestvici. V 24. kolu je Šentjur gostoval v Novem mestu, Krka pa je prekinila pozitiven niz (4 zaporedne zmage) Šentjurja. Helios Suns z Novomeščani bije bitko za vrh prvenstvene lestvice, v sredo je doma premagal ekipo Term Olimia Podčetrtka.

Nedelja, 23. april
20:00 Rogaška - Zlatorog Laško (Šport TV)

V nedeljskem večernem terminu se bosta pomerili ekipi Rogaške in Zlatoroga Laško, obe tekmi v aktualni sezoni so dobili košarkarji Rogaške. Laščane čaka težka naloga v boju za obstanek, v prejšnjem kolu so premoč priznali neposrednemu tekmecu Hopsom s Polzele, boljše medsebojno razmerje zmag in porazov pa ima tudi LTH Castings.

Ponedeljek, 24. april
18:00 Ilirija – Krka (Sportklub)

Košarkarji ljubljanske Ilirije bodo tretjo zaporedno zmago lovili proti Krki, katere letos še niso premagali. Tudi Novomeščani želijo nadaljevati pozitiven niz, z zmago v Ljubljani bi niz zmag podaljšali na število štiri.

20:00 Terme Olimia Podčetrtek - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Šport TV)
Zadnja tekma 25. kola Lige Nova KBM bo odigrana v Podčetrtku, kjer gostuje Gorenjska gradbena družba Šenčur. Ekipa z Gorenjske je v boljšem položaju, saj šteje že 15 prvenstvenih zmag, 1. del tekmovanja pa bodo zaključili pred Podčetrtani (11 zmag).



RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se