Nazaj

Liga Nova KBM: Domžalčani in Novomeščani še naprej stoodstotni

14
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V domžalski športni dvorani je zasedba Dejana Jakare lovila še tretjo zaporedno zmago, tako kot novomeška Krka, v Dvorani Leona Štuklja. Helios Sunsi so znova presegli stotico, LTH Castings so premagali z rezultatom 104:61. Gostje so se dobro upirali v prvi četrtini, a je ob polčasu prednost domačih znašala že deset točk. V napadu domačih sta se izkazala Urban Oman in Lovro Buljević, ki sta dosegla po 18 točk. V Novem mestu so ljubitelji košarke videli zelo izenačen dvoboj, Krka je gostila neporaženo zasedbo Gorenjske gradbene družbe Šenčurja. Gostje so v zaključku dvoboja storili nekaj tehničnih napak, kar so domačini s pridom izkoristili in slavili z 72:66. V dresu novomeške Krke je 15 točk prispeval Radosav Spasojević, ob tem je zbral še pet skokov.
Foto: KK Krka/Drago Perko

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

3. kolo
Petek, 14. oktober

HELIOS SUNS : LTH CASTINGS 104:61 (23:21, 23:15, 22:15, 36:10)

Helios Suns: Luke 6 (1:2), Ferme 11, Babič 4, Zemljič 6, Mirtič 8 (2:3), Buljević 18 (3:4), Oman 18, Tunstall 9 (3:3), Bačvič 8 (3:4), Mahkovic 16 (3:5).
LTH Castings: Čibej 6, Jugovic 3 (1:2), Ristić 4 (0:2), Frelih 2, Grum 5 (1:2), Milašinović 11, Bilić 9, Vršnik 5 (3:4), Rodič 2, Hood 14 (4:5).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Helios Suns so zabeležili tretjo zmago in ob Krki ter Šentjurju ostajajo edini stoodstotni v Ligi Nova KBM. Pred domačimi gledalci so premagali novinca med elitno druščino, LTH Castings iz Škofje Loke, s 104:61.

Domžalčani so vse tri tekme odigrali doma, gostitelji pa bodo tudi čez deset dni v četrtem kolu, proti Krki.

Helios Suns je prvo otipljivo prednost na tekmi dosegel v drugi polovici druge četrtine, ko je z delnim izidom 8:1 prišel do dvomestne prednosti (40:29).

Gostje, ki so se v prvem polčasu predstavili s hrabro in motivirano igro - vseh deset igralcev, ki je stopilo na parket, se je vpisalo med strelce, so v nadaljevanju popustili. Izkušeni domačini so v drugih 20 minutah dosegli 58 točk in še tretjič v treh tekmah presegli mejo 100 doseženih točk.

Lovro Buljević in Urban Oman (met 8:9, indeks 25) sta dosegla po 18 točk, Niko Bačvič je zbral 8 točk, 9 podaj in 8 skokov, Austin Wade Luke pa se je izkazal z enajstimi podajami. Pri gostih je največ točk dosegel Lamar Hood (14).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: "Svoji ekipi čestitam za zmago. Vedeli smo, da bo to težka tekma. Ko smo prišli do visoke razlike, se nam je odprlo v napadu in mislim, da smo zasluženo zmagali."

Urban Oman, košarkar Helios Sunsov: "Zaspan uvod v tekmo. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo postavili obrambo, mislim, da se je to zgodilo v drugem polčasu. Rezultat na koncu pove svoje."

Igor Dolenc, trener LTH Castingsa: "Košarkarji Helios Suns so bili danes od nas boljši v vseh elementih košarkaske igre. Čestitam jim za prepričljivo zmago."

3. kolo
Petek, 14. oktober

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 72:66 (15:15, 17:15, 25:25, 15:11)

Krka: Stergar 9, Cerkvenik 2, Stipčević 14 (4:5), Vucić 12 (4:8), Jurkovič 1 (1:2), Spasojević 15 (6:7), Špan 9 (4:4), Škedelj 2 (2:2), Vujadinović 8 (3:4).
Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 12, Ožegovič 21 (1:1), Murić 17 (5:8), Martinčič 3, Malovčič 2, Walford 2, Novković 3 (0:1), Ahmedović 6 (2:2).

CELOTNA STATISTIKA

Krka je v dvoboju še neporaženih ekip zabeležila novi točki. Do zmage je prišla v končnici tekme, zasluge zanjo pa ima predvsem naveza Spasojević-Stipčević-Vucić, ki je spretno zadržala minimalno prednost.

Tekma je bila z rezultatskega vidika zanimiva in izenačena. Krka je imela najvišjo prednost devetih točk, gostje osem, na koncu pa so o zmagovalcu odločale malenkosti.

Gostje so dobrih sto sekund pred koncem tekme znižali zaostanek osmih točk, prišli so do zaostanka dveh točk (68:66), Mate Vucić (12 točk, 12 skokov) in Radosav Spasojević (15 točk, met 4:15) pa sta s črte prostih metov Krki prinesla zmago z 72:66.

Tretje kolo Lige Nova KBM se bo nadaljevalo v soboto, s tekmama Terme Olimia Podčetrtek - Hopsi Polzela (13.00) in Šentjur - Ilirija (19.00), končalo pa v ponedeljek, z obračunom med Rogaško in Zlatorogom Laško.

Krka bo v 4. kolu gostovala v Domžalah (24. 10.), Gorenjska gradbena družba Šenčur pa bo dan prej gostila Šentjur.

Gašper Okorn, trener Krke: "Kot sem dejal, najtežji nasprotnik do sedaj. V obrambi dokaj zadovoljiva predstava, v napadu pa imamo ogromno, ogromno rezerve. V napadu se nismo znašli, igrali smo prepočasi, imeli smo težave. na koncu koncev je potrebno tudi takšno tekmo zmagati. V drugem polčasu smo pokazali zrelost, nismo jim dovolili, da prevzamejo pobudo. Na koncu smo skoraj zapravili morda že dobljeno tekmo."

Mate Vucić, košarkar Krke: "Morda smo garali, več kot smo pričakovali. Bila je težka in trda tekma, malo doseženi točk, obrambi sta bili zares dobri. V skoku smo dobro zapirali, morda bi morala žoga malo hitreje krožiti. Pomembno je, da smo zmagali, imeli smo nekaj težav s poškodbami, sedaj pa smo v polni zasedbi."

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčurja: "Videlo se je, da v napadu še nismo v najboljši formi. Moram biti zadovoljen z obrambo, enakopravno smo se borili z odlično ekipo Krke. To je prava pot, kateri moramo slediti, imeli pa smo tudi nekaj težav s poškodbami. Zadovoljen sem s prikazanim na tekmi in odnosom igralcev."

Gaber Ožegović, košarkar Gorenjske gradbene družbe Šenčurja: "Mislim, da smo začeli dobro predvsem v obrambi. Pokazali smo trdno obrambo, skozi celotno srečanje smo dokaj dobro igrali. V napadu smo bili solidni, morda bi lahko bile določene odločitve boljše. Mislim, da je bil skok največja težava, saj so zbrali 20 skokov več kot mi." 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se