Nazaj

Liga Nova KBM: Derbi kola v Novem mestu

08
mar.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na sporedu je 20. kolo Lige Nova KBM, odpirata pa ga moštvi Zlatoroga Laško in Šentjurja. V soboto bosta odigrani dve tekmi, Ilirija ob 13. uri gosti ekipo Term Olimia Podčetrtka, medtem ko v večernem terminu Hopsi gostijo Rogaško. V ponedeljek sledi gorenjski dvoboj v Škofji Loki, med košarkarji LTH Castings ter Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Derbi vodilnih ekip Lige Nova KBM bo odigran v sredo, v športni dvorani Leona Štuklja bo Krka gostila Helios Suns.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 20. kolo

Petek, 10. marec
20:00 Zlatorog Laško - Šentjur (Šport TV)

Laščani so po visoki zmagi v Novem mestu prišli do izkupička 5-14 in se v razmerju zmag in porazov poravnali s škofjeloško zasedbo. V 20. kolu varovanci Aleša Pipana pričakujejo ekipo iz Šentjurja, katero so premagali v 11. kolu, medtem ko je prvi dvoboj sezone pripadel Šentjurju z 79:62.

Sobota, 11. marec
13:00 Ilirija - Terme Olimia Podčetrtek (Šport TV)

V Ljubljani bomo spremljali srečanje med Ilirijo in gosti iz Podčetrtka. Ilirija je v dosedanjem delu državnega prvenstva zabeležila dve zmagi manj, Podčetrtani pa so bili uspešnejši na obeh medsebojnih tekmah.

19:00 Hopsi Polzela - Rogaška (TV Celje)
Hopsi na domačem parketu pričakujejo Rogaško, ki trenutno zaseda peto mesto na prvenstveni lestvici. Polzelani bodo poskusili prekiniti niz treh zaporednih porazov, čeprav jim to v aktualni sezoni proti Rogaški še ni uspelo, je bil zmagovalec v četrtem kolu odločen v podaljšku, zmage so se veselili košarkarji Rogaške.

Ponedeljek, 13. marec
18:00 LTH Castings - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Sportklub)

Gorenjski dvoboj bo odigran v Škofji Loki, domači LTH Castings pa bo lovil prvo zmago proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur v aktualni sezoni. Tekmi v 2. in 11. kolu sta bili zelo izenačeni, GGD Šenčur pa je slavil z 72:65 in s 86:85.

Sreda, 15. marec
17:00 Krka - Helios Suns (Šport TV)
 
V zadnjo tretjino 1. dela Lige Nova KBM je Krka vstopila s porazom, v Novem mestu so bili učinkovitejši Laščani, medtem ko so Domžalčani doma premagali LTH Castings. V 20. kolu Lige Nova KBM bomo spremljali še tretji prvenstveni dvoboj med vodilnima ekipama, na dveh dosedanjih tekmah so slavili košarkarji Krke.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se