Nazaj

Liga Nova KBM: Četrta zaporedna zmaga Šentjurja

23
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V Šenčurju je v nedeljskem večernem terminu gostovala zasedba Šentjurja, ki po štirih odigranih kolih v Ligi Nova KBM beleži štiri zmage. Dvoboj je bil zelo izenačen, ponudil je tudi številne atraktivne zaključke napadov, končal pa se je z rezultatom 80:86, v korist gostov iz Šentjurja. V domači zasedbi je s 24 točkami izstopal Jan Novak, a to ni bilo dovolj za tretjo zmago Gorenjske gradbene družbe Šenčurja. V dresu Šentjurja sta bila v napadu odlična Jabari Craig in Tavian Mc Kael Dunn-Martin, ki sta dosegla po 16 točk, s 14 točkami jima je sledil Tim Tomažič. 
Foto:KZS/alesfevzer.com

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

4. kolo
Nedelja, 23. oktober


GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 80:86 (21:22, 15:20, 21:25, 23:19)
Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 24 (4:4), Murić 13 (2:4), Martinčič 5, Rudovič 3, Ahmedović 4, Tešić 2, Malovčič 5 (1:1), Varagič 15 (3:4), Walford 5 (1:2), Novković 4.
Šentjur: Craig 16 (2:2), Dunn-Martin 16 (2:2), Tomažič 14 (2:2), Nemanič 13, Kellner 9, Držić 9, Vujasinović 4 (1:2), Livadić 5 (1:1).

CELOTNA STATISTIKA

Helios Suns, Krka in Šentjur so imeli doslej stoodstoten izkupiček v državnem prvenstvu, Šentjur pa je prvi, ki je pri štirih zmagah. Gosti so večino tekme vodili, so jih pa predvsem v prvem polčasu in na začetku tretje četrtine domačini uspešno lovili, potem pa so Šentjurčani naredili dovolj veliko razliko za relativno miren zaključek tekme. Šenčur je zdaj pri dveh zmagah in porazih.

Ekipi sta v prvem polčasu večinoma kazali enakovredno predstavo, so pa bili gosti večino časa v rahli prednosti, ta pa je ob koncu druge četrtine prvič narasla na osem točk. Pred drugim polčasom je ekipi ločilo šest točk.

V tretji četrtini so gostitelji hitro izničili zaostanek in prišli tudi do vodstva, toda dobri dve minuti pred koncem tretjega dela igre je boljšo igro Šentjurja kronal Jan Kellner s trojko, za dotlej najvišje vodstvo na tekmi (62:51).

Na začetku zadnje četrtine so Šentjurčani povišali prednost na 13 točk, slabih osem minut pred koncem pa je z novo trojko Tavian Dunn-Martin poskrbel za 75:59. Ko je štiri minute pred koncem Šentjur povedel za 17 točk, se je zdelo, da je bil zmagovalec odločen.

Toda 1:45 minute pred koncem je Miloš Varagič s trojko domače približal zgolj še na šest točk, bližje pa ni šlo, čeprav so po nešportni osebni napaki domači imeli 14,5 sekunde pred koncem na voljo prosta meta in napad za novo približanje. A bilo je prepozno za preobrat.

Pri domačih je s 24 točkami izstopal Jan Novak (met 9-14, pet ukradenih žog, 6 podaj za indeks 30), pri gostih pa sta Dunn-Martin in Jabari Craig dosegla po 16 točk, 14 in 14 skokov pa je zbral Tim Tomažič.

Šenčur bo v 5. kolu v soboto gostoval v Laškem, Šentjur pa bo gostil Helios Sunse.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Tekmo smo izgubili zaradi obrambe, ki ni takšna, kot bi morala biti. Naša ekipa je sestavljena tako, da z dobro obrambo dela prednost. V trenutkih, ko bi lahko prelomili potek tekme, so se nam pripetile nerazumljive napake, tako v obrambi in posledično še v napadu. Žal mi je igralcev, ki kažejo željo in energijo, ampak bodo morali vklopiti glavo. Verjamem, da je ekipa sestavljena tako, da lahko igra na dveh frontah, ampak nismo še ujeli pravega ritma. Sezona je dolga in upam, da bomo kmalu prišli iz rezultatske krize. Sledi šest dni in priprava za tekmo proti Zlatorogu. To bo pravi čas, da dvignemo samozavest."

Miloš Varagić, košarkar GGD Šenčurja: "Naše taktične napake v obrambi so nas pripeljale do poraza. Naša reakcija na Šentjurjevo consko obrambo ni bila potrpežljiva. Tekmo so odločile naše obrambne napake. Trenerski štab nas je dobro pripravil na to tekmo, ampak smo delali osnovne napake v obrambi. Poraz je naš in smo sami odgovorni. Napake bomo popravili in se na naslednji tekmi vrnili na zmagoslavne tirnice."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Mi smo se zavedali, da je igra pod košem glavno orožje Šenčurja, hkrati pa smo skušali skriti slabšo obrambo našega Dunn-Martina. Zdelo se mi je, da je danes pravi trenutek, da odigramo 2/2 consko obrambo. Zdi se mi, da ni bilo potrebe, da smo na koncu malce ogrozili zmago, ampak zadeli smo 14 trojk, kar pa je dandanes trend v košarki, tako v ZDA kot tudi v Evropi. Ko sem prišel v Šentjur smo tako tudi sestavili ekipo. To je izjemen začetek sezone, štiri zmage in brez poraza. Naslednjo tekmo igramo proti Heliosu in to bo lep spektakel v Šentjurju, ki je lačen košarke."

Ivan Držić, kapetan Šentjurja: "Očitno je conska obramba delovala. Vedeli smo, da je GGD Šenčur močan pod košem in lahko rečem, da je bila ta cona naše skrito orožje. Čestitam soigralcem, sam pa sem vesel, saj sem zadnjič zmagal v Šenčurju leta 2015. Ponosen sem na ekipo, saj se je sezona začela sanjsko s štirimi zmagami."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se