Nazaj

Liga NKBM za obstanek: Tesna zmaga Zlatoroga v Sežani

07
apr.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V petek se je s srečanjem med Hopsi Polzelo in Celjem začelo 6. kolo Lige Nova KBM za obstanek. Hopsi so bili na domačem parketu boljši z visoko razliko. Košarkarji Term Olimia so ugnali škofjeloški LTH, Zlatorog je z dvema točkama naskoka premagal Mesarijo Prunk.
Avtor: Lenart

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 6. KOLO:

Sobota, 7. april:
LTH CASTINGS : TERME OLIMIA PODČETRTEK 66:80 (14:8, 20:28, 22:20, 10:24)
Kralj 19 (5 skokov, 7 asistenc), Stopar 15 (7 skokov), Strmčnik 15; Štruc 19 (5 skokov), Strnad 16, Cerkovnik 15 (10 skokov).

STATISTIKA

Izenačen in zanimiv obračun v Škofji Loki so po odlični predstavi v zadnji četrtini dobili igralci Term Olimia, ki so vknjižili četrto zmago v drugem delu. LTH je po uspehu v zadnjim kolu proti Celju zabeležil peti poraz.

V prvi četrtini so bili boljši nasprotnik domači, ki so si v prvih desetih minutah priborili šest točk naskoka. Po treh minutah druge četrtine so košarkarji iz Podčetrtka ujeli Škofjeločane, ki do konca tekme niso več prešli v vodstvo. So pa gostom neprestano dihali za ovratnik, večkrat je bil rezultat tudi poravnan.

Tudi v drugem delu sta bili ekipi zelo izenačeni, odločitev o zmagovalcu pa je padla v drugi polovici zadnje četrtine. Pri zaostanku za dve točki so košarkarji LTH padli v krizo, ki je gostom omogočila, da pridejo do zmage. V zadnjih šestih minutah in pol so Škofjeločani dosegli zgolj šest točk, na drugi strani so jih Podčetrtčani 18. Terme Olimia so tekmo dobile z najvišjo razliko na tekmi (+16).

Pri domačih se je ponovno izkazal mladi David Kralj, ki je dosegel 19 točk, pridobil še pet skokov ter sedem asistenc. Jure Štruc je bil glavni junak nove zmage Podčetrtka. Dosegel je 19 točk, Anže Cerkovnik je dosegel dvojni dvojček (15 točk, 10 skokov).

Terme Olimia v prihodnjem kolu gostijo Celje, LTH pa se odpravlja na gostovanje v Laško.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jaka Hladnik, trener LTH Castings:
"Danes smo bili priča hitri igri obeh ekip, v zaključku pa smo potegnili kratko. Kljub temu, da smo bili kar 35 minut povsem enakovreden tekmec gostom, smo na koncu kar malce nezasluženo visoko izgubili. Gostom čestitke za zmago in srečno za zaključek sezone."

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Tekmo smo odprli premehko in brez prave energije, kar se je poznalo na rezultatu. Dve četrtini smo potrebovali, da se vrnemo v pravi ritem. To nam je uspelo in na koncu smo tekmo zasluženo dobili. Čestitke mojim košarkarjem za zmago. Naše misli so že usmerjene na naslednjo tekmo."

Sobota, 7. april:
MESARIJA PRUNK SEŽANA : ZLATOROG LAŠKO 95:97 (29:22, 26:28, 23:27, 17:20)
Grum 29 (7 skokov), Sirnik 20, Milašinović 13 (5 skokov, 8 asistenc); Durnik (7 skokov) in Popović (6 skokov) po 19, Miljković (5 skokov) 15.

STATISTIKA

V Sežani je bil na sporedu obračun med drugo- in četrtouvrščeno ekipo Lige Nova KBM za obstanek. Po zelo dobri in zanimivi tekmi so z dvema točkama razlike zmago slavili gostje iz Laškega.

Večino tekme so bili v ospredju košarkarji Mesarije Prunk. Izjemno napadalno igro so prikazali že v prvi četrtini, ki so jo dobili 29:22. V drugih desetih minutah so domači prišli do najvišjega vodstva na tekmi (+15). Zlatorog je vse do konca prvega polčasa lovil priključek, na odmor pa so varovanci Aleša Pipana odšli z zaostankom šestih točk.

Do 26. minute so vodili Kraševci, nato pa je sledil delni izid 10:0, po katerem so Laščani povedli za pet točk. Štajerci so do najvišje prednosti prišli v zadnjih četrtini, ko so vodili tudi za sedem. To pa jim ni omogočilo mirnega zaključka tekme. Barič je z zadetim prostim metov postavil končnih 97:95. Obe moštvi sta veliko točk dosegli iz črte prostih metov. Sežanci so izza črte prostih metov metali 26/30, Laščani pa 32/43.

Najboljši strelec tekme je bil Luka Grum, ki je dosegel 29 točk, pri Laščanih sta jih po 19 prispevala Urban Durnik in Marko Popović.

Zlatorog v naslednjem kolu gosti LTH, Mesarija Prunk pa pričakuje Hopse.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
"Bili smo priča odlični tekmi. Ponosen sem na svoje fante, ki so odigrali zelo dobro. Za končni uspeh nam je zmanjkalo nekaj sreče."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Čestitke domačinom za odlično predstavo. Čestitke pa tudi mojim fantom, ker so se znali izvleči iz težke situacije in zmagati."

ŽE ODIGRANO:

Petek, 6. april:
HOPSI POLZELA : CELJE 81:54 (21:13, 20:16, 25:16, 15:9)

Rotar 24 (5 podaj), Držić 18 (5 skokov), Vasilić 17; Grušovnik 19 (10 skokov), Tomažič 11 (8 skokov), Pečovnik 9.

STATISTIKA

Hopsi tudi po tekmi šestega kola Lige Nova KBM za obstanek ostajajo edina neporažena ekipa. Na domačem parketu so bili varovanci Boštjana Kuharja boljši od zadnjeuvrščenega Celja, ki tudi po tej tekmi ostaja brez uspeha.

Polzelani so boljše odprli srečanje. Pri vodstvu s 5:4 so si z delnim izidom 10:0 priigrali 11 točk prednosti, ob koncu prve četrtine so vodili za 8 (21:13), do polčasa je razlika narasla na +12.

Tudi v drugem polčasu so bili domači košarkarji boljši tekmec, dobili so prav vse četrtine. Ob koncu tretjega dela je prednost Polzele prvič presegla 20 točk, z delnim rezultatom 7:0 na začetku zadnje četrtine pa je razlika še narasla. Celjani so bili sicer boljši v skoku (44:39), a so zadeli le tretjino metov iz igre, Hopsi so jih na drugi strani zadeli skoraj polovico. Ob zadnjemu pisku sirene je semafor kazal rezultat 81:54 v korist domačih igralcev.

Tjaž Rotar je bil s 24 točkami (statistični indeks 31) prvi strelec srečanja na Polzeli, Ivan Držić jih je prispeval 18, Milojko Vasilić pa se je zaustavil pri 17 doseženih točkah. Pri Celju je bil z dvojnim dvojčkom najučinkovitejši Matic Grušovnik (19 točk, 10 skokov), poleg Grušovnika pa je dvomestno število točk presegel še Tim Tomažič, ki je v statistiko vpisal 11 točk.

Hopsi bodo v sedmem kolu boja za obstanek gostovali pri Mesariji Prunk, Celjani se bodo pomerili s Termami Olimia Podčetrtek.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Nemotivirani in s slabo igro smo v lokalnem derbiju visoko premagali nasprotnika."

Robi Ribežl, trener Celja:
"Po slabem začetku smo se 25 minut vračali v igro. Lahko rečem, da smo se v tem obdobju dobro držali. Nato je sledil razumljiv padec v igri in Hopsi so prišli do zaslužene zmage."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M Ekipa Z/P Točke
1. Hopsi Polzela 6/0 12
2. Zlatorog Laško 5/1 11
3. Terme Olimia Podčetrtek 4/2 10
4. Mesarija Prunk Sežana 2/4 8
5. LTH Castings 1/5 7
6. Celje 0/6 6

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se