Nazaj

Liga NKBM za obstanek: Hopsi po podaljšku boljši od Podčetrtka

18
apr.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V sredo so bile odigrane tekme osmega kola Lige Nova KBM za obstanek. Hopsi so bili po podaljšku boljši od Term Olimia Podčetrtka, Zlatorog je na sosedskem obračunu premagal Celje, Mesarija Prunk Sežana je morala priznati premoč LTH Castings.
Avtor: Lenart

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 8. KOLO:

Sreda, 18. april:
HOPSI POLZELA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 90:83 (12:11, 22:21, 30:18, 8:22, 18:11) *po podaljšku

Rotar 19, Rogelja 17 (5 skokov, 5 podaj), Čup 15 (7 skokov); Cerkovnik 19 (8 skokov), Strnad 14 (8 podaj), Štruc 12.

STATISTIKA

Hopsi so z zmago proti Podčetrtku potrdili obstanek v elitni slovenski košarkarski druščini tudi v prihodnji sezoni. Srečanje je epilog dobilo šele v dodatnih petih minutah. Podčetrtčani so prekinili niz treh zaporednih zmag in še zmanjšali možnosti za napredovanje v Ligo Nova KBM.

Goste je v prvem polčasu v igri držalo predvsem razmerje v skokih (23:14) ter razpoloženi Anže Cerkovnik, ki ni zgrešil meta iz igre. Domači košarkarji so prve točke iz igre dosegli šele ob izteku osme minute, ko je Urban Bukovič s trojko rezultat poravnal na šest. V drugem delu sta bili v napadu ekipi bolj razpoloženi, neporaženi Hopsi so prevladovali in povedli tudi z osmimi točkami naskoka. Pred glavnim odmor pa so Podčetrtčani po dveh zadetih metih za tri točke ujeli priključek.

Hopsi so drugi del odprli v slogu svojih predstav v drugem delu sezone. Že po treh minutah so dosegli deset točk in prišli do prve dvomestne prednosti. Ko je že kazalo, da bodo Polzelani vknjižili novi dve točki, so gostje pripravili preobrat. V zadnjih desetih minutah so nadoknadili štirinajst točk zaostanka in tekmo podaljšali za pet minut.

Dve minuti pred koncem podaljška so košarkarji Term Olimia vodili za štiri točke, nato pa je sledil delni izid 14:3, ki je Hopsom prinesel nastopanje v Ligi Nova KBM tudi v prihodnji sezoni.

Tjaž Rotar je 19 točk dosegel v dresu Hopsov, z enakim učinkom pa je na drugi strani tekmo zaključil tudi Anže Cerkovnik.

Podčetrtek v petek gostuje pri Zlatorogu, Hopsi pa se v soboto odpravljajo na tekmo v Škofjo Loko.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Odigrali smo izredno slabo tekmo z neverjetno slabim metom. Kljub temu smo zmagali in si priborili obstanek v Ligi Nova KBM. Čestitam mojim košarkarjem za obstanek v 1. SKL."

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Igralcem iz srca čestitam za borbo in željo. Ostale stvari so neokusne in jih ne bom komentiral."

Sreda, 18. april:
CELJE : ZLATOROG LAŠKO 56:73 (16:15, 11:18, 11:17, 18:23)
Cuk in Ejup po 11, Zolotić 9; Durnik 23 (13 skokov), Barič (9 asistenc) in Thomas po 10.

STATISTIKA

Sosedski obračun med Celjem in Zlatorogom je pripadel slednjim, ki so tako zabeležili sedmo zmago v boju za obstanek, ob tem imajo še en poraz. Celjani so bili osmič neuspešni in so zadnji.

Na tekmi v Celju sta bili obe ekipi zelo strelsko zadržani. Prvo četrtino so za točko dobili domačini, ob polčasu pa so bili v prednosti Laščani (33:27). Celjani niso našli odgovora za razpoloženega Urbana Durnika, ki je že do glavnega odmora dosegel 14 točk.

Tri minute do izteka tretje četrtini so Celjani po trojki Cuka ponovno izenačili, a so varovanci Aleša Pipana odgovorili z delnim izidom 10:0 in prvič na tekmi povedli z dvomestno razliko (46:36). V zadnji četrtini so gostje lovili priključek, vendar bližje kot na deset točk zaostanka niso uspeli priti. Laščani so vknjižili sedmo zmago, ki jih je povsem približala k obstanku v družbi prvoligašev.

Naziv igralca tekme je si je prislužil Urban Durnik, ki je srečanje zaključil z indeksom 30. Ob zelo natančnem metu je zbral 23 točk in dodal še 13 skokov. Pri domačih sta Timotej Cuk in Amar Ejup dosegla po 11 točk.

Celje bo v naslednjem kolu gostovalo pri Mesariji Prunk, Zlatorog bo gostil Podčetrtek.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Robi Ribežl, trener Celja:
"Čestitke Laščanom za zmago. Enostavno smo v napadu odigrali preslabo, obramba je bila boljša. Za boljši rezultat bi morali zadeti kakšen met več."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Čestitke fantom za zmago, to je vse kar šteje. S tem smo naredili velik korak k obstanku v ligi."

Sreda, 18. april:
LTH CASTINGS : MESARIJA PRUNK SEŽANA 98:80 (25:23, 23:12, 21:20, 29:25)

Kralj 32 (7 skokov, 5 podaj), Stopar 18, Lisica 15 (10 skokov); Duncan 16 (5 skokov), Milašinović 15, Dimec 12.

STATISTIKA

Škofjeločani so na domačem parketu dosegli drugo zmago v boju za obstanek, s tem so se v številu točk izenačili ravno z Mesarijo Prunk, ki je bila šestič neuspešna.

Že uvodna četrtina je napovedala, da sta ekipi dobro razpoloženi v napadu. Kraševci so prvi zadeli, vodstvo z 2:0 pa je bilo tudi najvišje na celotnem srečanju. Škofjeločani so hitro povedli z osmimi točkami razlike, na prvi odmor pa so odšli zgolj s +2. V drugih desetih minutah so domačini v obrambi zaigrali boljše. Pri gostih se je poznala odsotnost Gruma, hkrati sta Sežancem veliko moči pobrali tekmi z Laščani in Polzelani.

Košarkarji LTH so v drugem polčasu svojo prednost še povišali, kljub nekaterim kriznim minutam pa se Sežancem ni uspelo povsem priključiti. V zadnji četrtini so se približali na osem točk zaostanka, sledila pa je serija treh trojk domačih, ki so na takšen način umirili pritisk košarkarjev Mesarije Prunk. Na koncu so Škofjeločani zmagali z najvišjo razliko na tekmi in vknjižili drugi par točk v Ligi Nova KBM za obstanek.

Z izjemnimi 32 točkami je odlično formo potrdil David Kralj, 18 jih je dodal Aljaž Stopar, 15 točk ter 10 skokov pa je zbral Rade Lisica. Pri Sežani je Shaquille Duncan dosegel 16 točk.

LTH bo v soboto gostil Hopse, Mesarija Prunk pa pričakuje zadnjeuvrščeno Celje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jaka Hladnik, trener LTH Castings:
"Čestitke našim fantom, ki so danes kljub težavam s poškodbami, prišli do povsem zaslužene zmage. Celo tekmo smo bili boljši nasprotnik od gostov in z borbeno igro nadigrali Sežance. Pred nami sta se dve tekmi in na obeh gremo na zmago."

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
"Dve domači tekmi proti prvoligašem sta nam izpraznili akumulatorje. Tekmo smo odigrali brez prave energije. Čestitam domačim za zasluženo zmago."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M Ekipa Z/P Točke
1. Hopsi Polzela 8/0 16
2. Zlatorog Laško 7/1 15
3. Terme Olimia Podčetrtek 5/3 13
4. Mesarija Prunk Sežana 2/6 10
5. LTH Castings 2/6 10
6. Celje 0/8 8

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se