Nazaj

Liga NKBM za obstanek: Hopsi boljši od Mesarije Prunk

14
apr.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V četrtek se je z obračunom med Podčetrtkom in Celjem začelo 7. kolo Lige Nova KBM za obstanek. Zmage so se petič v Ligi za obstanek veselili Podčetrtčani. Zlatorog je v drugem polčasu strl odpor škofjeloškega LTH. V soboto so Hopsi ugnali Mesarijo Prunk Sežano in tako ostajajo brez poraza.
Avtor: Lenart

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 7. KOLO:

Sobota, 14. april:
MESARIJA PRUNK SEŽANA : HOPSI POLZELA 72:83 (19:31, 14:21, 25:20, 14:11)

Milašinović 18 (7 skokov, 8 podaj), Grum 17 (9 skokov), Sirnik (5 skokov) in Urbas (5 skokov) po 9; Čup 22 (11 skokov, 6 podaj), Godler 13, Borse 11.

STATISTIKA

Hopsi tudi po obračunu sedmega kola Lige NKBM za obstanek ostajajo neporaženi. V Sežani so bili Polzelani boljši od domače Mesarije Prunk, ki je bila petič v tej sezoni neuspešna in je na četrtem mestu Lige za obstanek.

Hopsi so svojo premoč pokazali že v prvi četrtini, v kateri so dosegli kar 31 točk oziroma 12 več od svojih nasprotnikov. Tudi v drugi četrtini so bili Hopsi tisti, ki so narekovali tempo igre, do polčasa je njihova prednost narasla na +19.

Košarkarji iz Polzele so vodili vseh 40 minut, največ za 23. Drugi dve četrtini na tekmi sta sicer pripadli Sežancem, a uspeh Hopsov ni bil ogrožen niti za sekundo. Na koncu so varovanci Boštjana Kuharja zmagali s 83:72.

Tekmo je zaznamovala huda poškodba Luke Gruma, ki je utrpel zlom golenice.

Pri Polzelanih je bil strelsko najuspešnejši Dejan Čup, ki je dosegel dvojni dvojček (22 točk, 11 skokov, 6 podaj), Uroš Godler je v statistiko vpisal 13 točk. Pri Mesariji Prunk je največ točk v statistiko vpisal Dejan Milašinović (18), nesrečni Luka Grum se je ustavil pri 17 točkah, ujel je 9 odbitih žog.

Mesarija Prunk se bo v naslednjem kolu pomerila z LTH Castings, Hopsi bodo gostili Terme Olimia Podčetrtek.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
"Tekmo smo izgubili v prvi četrtini, v kateri smo odigrali premalo agresivno v obrambi. Nismo uspeli izkoristili malih osebnih napak in gostom dopustili preveč točk. Srečanje nam bo v spominu ostalo predvsem po hudi poškodbi Gruma."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Z današnjo zmago smo se še bolj približali obstanku v Ligi Nova KBM. Luki Grumu želim čim hitrejše okrevanje in povratek na parket. Čestitam mojim fantom za zmago."

ŽE ODIGRANO:

Petek, 13. april:
ZLATOROG LAŠKO : LTH CASTINGS 71:63 (21:17, 16:20, 19:15, 15:11)
Zadnik 18, Polutak 12 (5 skokov), Thomas 11; Kralj 19 (5 skokov), Markovič 15 (6 skokov), Stopar 12.

STATISTIKA

Laščani so pred domačimi gledalci prišli do šeste zmage v Ligi Nova KBM za obstanek. LTH je izgubil drugič zapored in s šestim porazom v drugem delu zaseda peto mesto.

V prvi polovici tekme si nobeno moštvo ni priigralo višje prednosti. Gostje so sredi prve četrtine vodili za pet, nato pa je sledil delni izid 10:1, s katerim so s štiri točke prednosti priigrali domači košarkarji.

Drugi polčas se je začel povsem po željah varovancev Aleša Pipana. Uroš Zadnik, z osemnajstimi točkami najučinkovitejši v dresu Zlatoroga, in Imran Polutak sta dosegla po štiri točke, Laščani pa so prišli do najvišje prednosti. Ko je tri minute do konca Cleveland Thomas zadel za dve točki in povišal vodstvo na +11 je bilo jasno, da bodo domači vknjižili šesto zmago v drugem delu.

Tehtnico so na stran Laščanov nagnili predvsem košarkarji, ki so tekmo začeli na klopi. Pri tem sta izstopala predvsem Matic Maček z 10 točkami in Polutak, ki jih je dodal 12. Pri Gorenjcih se je ponovno izkazal David Kralj, ki je bil z 19 točkami najboljši strelec tekme.

Zlatorog se bo v sredo na lokalnem derbiju srečal s Celjem, Škofjeločane pa čaka obračun z Mesarijo Prunk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Gostje so ponovno pokazali dobro igro in se dolgo časa upirali za kar jim čestitam. Mi danes nismo bili pravi kar se je videlo skozi celotno tekmo. Ni bilo prave koncentracije in energije."

Jaka Hladnik, trener LTH Castings:
"Kljub temu, da smo zaradi poškodb nastopili brez kar treh košarkarjev, ki so bili na začetku sezone standardni člani prve peterke, smo se v Treh lilijah odlično upirali nasprotnikom. Če bodo fantje nadaljevali s takim pristopom, imajo vse možnosti, da se razvijejo v dobre košarkarje, mi pa se v tem primeru nimamo kaj bati, da v zaključku sezone zabeležimo se kakšno zmago."

Četrtek, 12. april:
TERME OLIMIA PODČETRTEK : CELJE 93:87 (31:21, 16:22, 17:21, 29:23)

Štruc 32, Cerkovnik 18 (10 skokov), Strnad 16 (5 skokov, 5 podaj); Tomažič 25 (6 podaj), Grušovnik 22 (12 skokov), Teršek 14.

STATISTIKA

Ekipa Term Olimia Podčetrtka je proti Celju prišla do pete zmage v Ligi NKBM za obstanek, ob tem imajo Podčetrtčani še dva poraza. Celjani so bili še sedmič zapored neuspešni in so na zadnjem mestu v boju za obstanek.

V prvi četrtini sta bili ekipi razpoloženi v napadu, skupaj sta dosegli kar 52 točk, od tega so jih 32 dosegli Podčetrtčani. Prednost na koncu prvega dela je s tremi zaporednimi trojkami postavil Jure Štruc, ki je skupno zadel kar sedem. V drugem polčasu so se Celjani nekoliko približali in so do najdaljšega odmora na srečanju zmanjšali zaostanek na štiri točke (47:43).

Štiri minute do konca tretjega dela obračuna v Podčetrtku so domačini vodili s 64:53, nato pa je sledil strelski mrk domačih, kar so Celjani znali izkoristiti in so do konca tretje četrtine z delnim izidom 11:0 rezultat izenačili na 64. Celjani so še vodili z izidom 75:71, nato pa so si domači igralci z delnim rezultatom 13:0 zagotovili prednost, ki je do izteka igralnega časa niso več izpustili iz rok. Na koncu je Podčetrtek slavil zmago s 93:87.

Podčetrtek je zadel več kot polovico metov iz igre. Pri zmagovalcih je Jure Štruc dosegel 32 točk (7/11 za 3), Anže Cerkovnik je prispeval dvojni dvojček (18 točk, 10 skokov). Pri gostih je strelsko najuspešnejši Tim Tomažič s 25 točkami, Matic Grušovnik je 22 točkam dodal 12 skokov.

Terme Olimia bodo v naslednjem kolu gostovali pri Hopsih, Celjani se bodo pomerili z Zlatorogom.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Ekipi sta bili v napadu zelo razpoloženi, kar pomeni, da je bila tekma dobra za gledalce, hkrati pa kaže na slabo obrambo. Igrali smo s premalo energije, kar so gosti izkoristili in nam skozi celotno srečanje povzročali težave. V drugem polčasu smo se zbrali, odigrali boljše in prišli do zmage. Čestitam mojim fantom za zmago in Celjanom za dobro ter korektno igro."

Robi Ribežl, trener Celja:
"Odigrali smo dobro tekmo. Na žalost smo bili v ključnih momentih premalo zbrani oziroma imeli premalo moči. Ne glede na končni rezultat, smo lahko s prikazanim skozi celotno srečanje zadovoljni."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M Ekipa Z/P Točke
1. Hopsi Polzela 7/0 14
2. Zlatorog Laško 6/1 13
3. Terme Olimia Podčetrtek 5/2 12
4. Mesarija Prunk Sežana 2/5 9
5. LTH Castings 1/6 8
6. Celje 0/7 7

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se