Nazaj

Liga NKBM za obs.: 54 točk Kralja za zmago LTH

21
apr.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na prvem srečanju predzadnjega kola Lige Nova KBM za obstanek je moštvo Podčetrtka premagalo Zlatorog, kljub temu pa ostalo brez možnosti za napredovanje v elitno košarkarsko druščino. V soboto je LTH Castings ugnal vodilne Hopse, Mesarija Prunk je bila zanesljivo boljša od Celja.
Avtor: Lenart

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 9. KOLO:

Sobota, 21. april:
LTH CASTINGS : HOPSI POLZELA 106:102 (24:29, 28:19, 27:29, 27:25)

Kralj 54, Sočak 26, Stopar 10; Čup 21 (6 skokov, 7 podaj), Borse 17 (5 skokov), Rotar, Vuković (5 prid. žog) in Držić po 13.

STATISTIKA

LTH Castings je v domači dvorani dosegel tretjo zmago v boju za obstanek, hkrati pa so Škofjeločani zadali prvi poraz Hopsom, ki so si že zagotovili obstanek v Ligi Nova KBM. Srečanje v Škofji Loki je zaznamovalo izjemnih 54 točk 19-letnega Davida Kralja!

Ekipi sta bili na tekmi devetega kola izjemno strelski razpoloženi, kar priča podatek, da sta skupaj dosegli kar 208 točk, zadeli sta kar 31 trojk. Nobenemu izmed moštev si sicer ni uspelo skozi vse štiri četrtine priigrati odločilne prednosti, domači so vodili največ za devet, gostje pa za osem. Prva četrtina je pripadla Hopsom (29:24), ob polčasu so v vodstvo s +4 prešli košarkarji LTH Castings.

Tudi v drugem polčasu so gledalci spremljali podoben scenarij kot v prvem delu, ekipi sta blesteli v napadu, zmagovalca pa je obračun dobil v zaključku srečanja. Zmago domačih sta z natančnim izvajanjem prostih metov potrdila Kralj in Tim Sočak. Na koncu so Škofjeločani zmagali s 106:102.

David Kralj je s 54 doseženimi točkami postavil strelski rekord zadnjih desetih sezon v Ligi Nova KBM, prispeval je več kot polovico točk za zmago svoje ekipe. Zadel je pet metov za dve točki, šest trojk in 26 prostih metov. Poleg Kralja je za LTH Castings Tim Sočak prispeval 26 točk (6 trojk). Za Hopse je Dejan Čup zabeležil 21 točk, Sebastjan Borse jih je pristavil 17.

V zadnjem kolu bo LTH gostoval pri Celju, Hopsi se bodo pomerili z Zlatorogom.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jaka Hladnik, trener LTH Castings:
"Danes lahko o predstavi naših fantov govorim le o superlativih. Za letošnjo sezono smo se od dvorane Poden poslovili v slogu. Garali smo od prve do zadnje sekunde in si zaslužili zmago nad Polzelani. Tako kot vedno v košarki je tudi danes zmagala ekipa, a kljub vsemu ne morem mimo predstave Davida Kralja. Na slovenskih parketih že dolgo nismo bili priča taki predstavi in dominaciji posameznika. 54 točk je dosežek vreden večkratne omembe in vsekakor ni mačji kašelj."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Moja izjava je: brez komentarja."

Sobota, 21. april:
MESARIJA PRUNK SEŽANA : CELJE 94:70 (22:16, 32:14, 20:19, 20:21)

Furlan 21 (8 skokov), Urbas 14 (5 skokov, 7 podaj), Dimec 12 (5 skokov); Krušič 19 (8 skokov), Grušovnik 12 (6 skokov, 5 podaj), Tomažič (6 skokov) in Cuk po 9.

STATISTIKA

Mesarija Prunk je proti Celju dosegla tretjo zmago v Ligi za obstanek, Celjani so bili še devetič zapored neuspešni in bodo boj za obstanek končali na zadnjem mestu.

Sežanci so glavnino dela opravili že v prvem polčasu. Mesarija Prunk je vodila vseh štirideset minut, največ za 30 točk. Prvo četrtino so Sežanci dobili z 22:16, v drugi četrtini pa so pri vodstvu s 24:18 naredili delni izid 12:0, skupaj so v drugih desetih minutah dosegli kar 32 točk.

Tudi v nadaljevanju se je prednost le še višala, Sežanci pa so tekmo mirno pripeljali v svojo korist. Končni rezultat je znašal 94:70 v korist domačih. Celjani so izgubili 11 žog več od svojih nasprotnikov, Sežanci pa so zadeli več kot polovico metov iz igre.

Najboljši strelec tekme je bil košarkar Mesarije Prunk Vito Furlan, ki je dosegel 21 točk, ujel je osem odbitih žog, Matic Urbas je pristavil 14 točk (5 skokov, 7 podaj). V dresu Celja je bil najučinkovitejši Matej Krušič z 19 točkami in osmimi skoki, Matic Grušovnik je v statistiko vpisal 12 točk, šest skokov in pet podaj.

Mesarija Prunk bo v zadnjem kolu gostovala v Podčetrtku, Celjani se bodo pomerili z LTH Castings.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
"Nepričakovano lahka zmaga, zato so več priložnosti za igro dobili naši mlajši igralci, ki so to dobro izkoristili."

Robi Ribežl, trener Celja:
"Čestitke Sežani za zasluženo zmago. Vesel sem, da so veliko priložnosti dobili naši mladi igralci."

ŽE ODIGRANO:

Petek, 20. april:
ZLATOROG LAŠKO: TERME OLIMIA PODČETRTEK 78:79 (25:11, 12:19, 15:24, 26:25)
Thomas 28 (6 skokov, 5 asistenc), Durnik 14 (10 skokov), Maček 12; Strnad 28, Cerkovnik 27 (11 skokov), Žvan (10 asistenc) in Štruc po 9.

STATISTIKA

Košarkarji Zlatoroga so se že pred tekmo zavedali, da jim obstanek v Ligi Nova KBM zagotavlja poraz nižji od 32 točk. Zanimivo srečanje je na koncu pripadlo Podčetrtčanom, ki so zabeležili šesti par točk. V zadnjem kolu bodo pred domačimi gledalci dvignili pokal za prvaka 2. SKL, s Pirovo zmago v Laškem pa so ostali brez možnosti za povratek v 1. SKL.

Laščani, pri katerih je danes manjkal prvi organizator igre Nejc Barič, so v uvodnih minutah pokazali, da ne želijo ničesar prepuščati naključju. Pri rezultatu 10:9 je sledil delni izid 9:0, ki je Laščanom prinesel prvo občutnejšo prednost. Že po prvi četrtini so domači vodili za štirinajst. Košarkarji Podčetrtka so se v drugih desetih minutah otresli pritiska in zaigrali veliko bolje.

Gostje so prednost Laščanov stopili ob koncu tretje četrtine, nato pa prešli v vodstvo s petimi točkami. Slabo minuto pred koncem so varovanci Tihomirja Tabaka vodili za pet. Sledila je hitra trojka Thomasa, s črte prostih metov pa je bil na drugi strani natančen Žvan. Matic Maček je s trojko prednost znižal zgolj na točko, nato pa so Podčetrtčani izgubili žogo ter domačim ponudili priložnost za zmago. Thomasov poskus ni končal v obroču in košarkarji Term Olimia so vknjižili šesto zmago.

Na srečanju v Laškem so strelsko izstopali trije košarkarji. Pri domačih je bil izjemno razpoložen Američan Thomas, ki je dosegel 28 točk. Z enakim učinkom je tekmo zaključil Nejc Strnad, točko manj pa je ob enajstih skokih vknjižil Anže Cerkovnik.

Zlatorog se v zadnjem kolu odpravlja na gostovanje k Hopsom, košarkarji Term Olimia pa bodo po koncu sredinega obračuna z Mesarijo Prunk prejeli pokal za najboljše moštvo 2. SKL v sezoni 2017/18.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Čestitam fantom za obstanek v Ligi Nova KBM in za vse kar so pretrpeli v tej sezoni, ki je bila najtežja odkar Zlatorog igra v 1. SKL."

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Čeprav tekma ni odločala o ničemer, je v Laškem vedno lepo zmagati. Ponosen sem na svoje fante, ki so kljub utrujenosti po sredini tekmi pokazali pravo moč in energijo ter odigrali zelo dobro srečanje. To zmago smo si zaslužili in je nagrada za trdo delo. Laščanom čestitam za ohranitev prvoligaškega statusa."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M Ekipa Z/P Točke
1. Hopsi Polzela 8/1 17
2. Zlatorog Laško 7/2 16
3. Terme Olimia Podčetrtek 6/3 15
4. Mesarija Prunk Sežana 3/6 12
5. LTH Castings 3/6 12
6. Celje 0/9 9

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se