Nazaj

Košarkarji Terme Olimia Podčetrtek osvojili naslov prvaka 2. SKL

30
apr.
2019
  • 2. SKL

Ljubljana - V Podčetrtku se je odvijal pravi košarkarski spektakel v katerem so do drugega zaporednega naslova prvaka druge lige prišli košarkarji Podčetrtka. Na odločilni tekmi so premagali Celjane z 92:74 in z 2:1 v finalni seriji prišli do napredovanja v prvo ligo. 
Foto: Jože Strniša


3. tekma, torek, 30. april
TERME OLIMIA PODČETRTEK : CELJE 92:74
(22:20, 27:24, 18:20, 25:10)
Strnad 26 (7 skokov in 6 podaj), Štruc 19 (5 skokov), Cerkovnik 15 (7 skokov); Nuhanović 16 (5 skokov), Grušovnik, Koštomaj in Cuk 13
STATISTIKA
Kot je bilo za pričakovati, sta ekipi odločilno tekmo finalne serije začeli precej živčno in previdno ter se v začetnih minutah izmenjavali v vodstvu. Gostje so s trojko Jana Rizmana v 8. minuti prvič povedli za štiri točke, a so domačini pred koncem prve četrtine s trojko Gašperja Sevšeka prevzeli vodstvo z  22:20.

V drugem delu tekme so košarkarji obeh ekip pokazali precej atraktivnih potez, kar je na noge dvignilo skoraj tisoč glavo množico v športni dvorani Podčetrtek. Podčetrtčani so imeli v drugi polovici druge četrtine nekaj dobrih minut po katerih so si priigrali pet točk prednosti in polčas se je končal z rezultatom 49:44.

Celjani so že na začetku drugega polčasa izničili zaostanek in s štirimi zaporednimi točkami Tadeja Koštomaja ponovno povedli za 4. Domačini so nato na krilih kapetana Nejca Strnada izenačili in pred začetkom zadnjega dela tekme vodili za tri točke.

Timotej Cuk je v prvem napadu Celjanov, v zadnjem delu, zadel trojko in izenačil rezultat na 67:67, a je na drugi strani z enako mero odgovoril Gašper Sevšek. Po petih zaporednih točkah razpoloženega Jureta Štruca pa so domačini prevzeli pobudo na igrišču in šest minut pred koncem povedli za deset točk. Rene Žvan je s trojko štiri minute pred koncem povišal na +12, Gašper Sevšek in Nejc Strnad sta s trojkama dve minuti pred koncem povišala na + 17 in slavje domačih se je lahko začelo.

Izkušeni kapetan domačih, Nejc Strnad, je bil z izjemno predstavo najzaslužnejši košarkar finalne tekme, na koncu je v statistiko vpisal 26 točk, 7 skokov, 6 podaj in 1 pridobljeno žogo - valorizacija 27. Pri Celjanih je Salih Nuhanović dosegel 16 točk. 

Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtek:
"Čestitke Celju za odlične predstave v letošnji sezoni. Mi smo tisto prvo tekmo igrali v krču, naredili smo preveč napak v napadu in nismo igrali sproščeno. Skozi celotno finalno serijo smo igrali odlično obrambo, serijo pa je odločala boljša telesna pripravljenost. Svojim fantom sem pred tekmo v Celju dejal naj zaupajo v svoj met saj smo mi "šuterska" ekipa in to so tudi naredili, kar pa so danes prav tako dokazali. Mislim, da smo zasluženo zmagali in prinesli ponovni naslov prvaka naši mali sredini. Dobro delamo tudi z mladimi kar potrjuje četrto mesto kadetov in verjamem, da je pred klubom svetla prihodnost. Rad bi se zahvalil mojim igralcem, trenerskemu štabu, upravi kluba za podporo in vsem navijačem brez katerih nam danes ne bi uspelo."

Nejc Strnad, kapetan Terme Olimia Podčetrtek:
"To je bila psihološko zelo težka tekma za nas, kot tudi tista v Celju, kjer smo na koncu pokazali karakter, homogenost in hrabrost ter izvlekli zmago. Danes je bilo to potrebno pred domačimi gledalci le še potrditi, če sem iskren ni bilo lahko, a nam je uspelo. Bili smo prava ekipa, borili smo se eden za drugega in mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil soigralcem, strokovnemu štabu, upravi kluba in našim fenomenalnim navijačem, ki so bili danes in v Celju naš šesti igralec."

 




2. tekma, sobota, 27. april
CELJE : TERME OLIMIA PODČETRTEK 77:82 (28:21, 16:20, 15:22, 18:19)

Rizman 35, Držić 12, Nuhanović 9 (10 skokov, 6 podaj, 6 blokad); Radanovič 15 (6 skokov), Sevšek in Strnad 14
STATISTIKA

POSNETEK TEKME


1. tekma, sreda, 24. april
TERME OLIMIA PODČETRTEK : CELJE 76:84 (20:21, 14:27, 28:18, 14:18)

Štruc 22, Cerkovnik (9 skokov) in Strnad 17; Rizman 20, Koštomaj 18 (7 podaj in 5 skokov), Grušovnik 13 (9 skokov)
STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se