Nazaj

Ježičanke še vedno glavne v Ljubljani

02
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V zaostali tekmi 4. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so v mestnem derbiju Ježičanke, po boljši drugi in tretji četrtini, suvereno premagale Akson Ilirijo.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
4. kolo
Torek, 2. marec


JEŽICA : AKSON ILIRIJA 63:47 (10:9, 21:10, 16:11, 16:17)
CELOTNA STATISTIKA
V zaostali tekmi 4. kola drugega dela tekmovanja v državnem prvenstvu za ženske, se je danes odigral ljubljanski derbi med Ježico in Aksonom Ilirijo. Čeprav so bile Ježičanke pred tekmo favoritinje za zmago, so navadno derbiji odigrani pod posebnimi čustvenimi okoliščinami, zato nikoli ne gre zmagovalca razglasiti vnaprej. Tudi prva četrtina tekme je nakazovala, da tekma ne bo odločena že v tem delu igre. Ekipi napadalno nista bili razpoloženi, bili pa sta zelo izenačeni. V drugi četrtini je Ježica pokazala kvaliteto in hitro povedla z višjo razliko, v določenem trenutku je ta znašala tudi 15 točk razlike, a na odmor so domačinke odšle z 12 točkami prednosti (31:19). V tretji četrtini so Ježičanke prednost zadržale in jo celo povečale na 17 točk razlike, kar je pomenilo, da se bodo igralke Aksona Ilirije v zadnjem delu igre težko vrnile in tekmo naredile rezultatsko bolj izenačeno. Domača ekipa je imela 7 izgubljenih žog manj, prav tako pa je iz rakete dosegla 24 točk, medtem ko so jih Ilirijanke iz te pozicije dosegle le 8, to pa sta bila tudi poglavitna razloga za zmago Ježice.
Pri Ježici je bila najboljša strelka Ema Lapajne, ki je dosegla 14 točk, po 13 sta jih dodali Nikolina Delić in Ana Šarić. Za goste je bila točkovno najbolj uspešna Tara Pulevič, ki je dosegla 12 točk, sledila ji je Sara Sambolić z 11. 
Ježica bo aktivna že čez tri dni, ko bo v zaostali tekmi 5. kola potovala v Maribor, igralke Aksona Ilirije pa bodo proste do 17. marca, ko bodo v 10. kolu gostovale v Celju. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se