Nazaj

Ježičanke po boljšem drugem polčasu premagale Maribor, dobra partija Sare Meden

05
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V zaostali tekmi 5. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so Ježičanke v Mariboru gladko premagale zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, odlično predstavo pa je prikazala Sara Meden, ki je 16 točkam dodala 5 podaj in kar 6 ukradenih žog.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Petek, 5. marca


MARIBOR : JEŽICA 47:71 (11:14, 17:16, 2:20, 17:21)
CELOTNA STATISTIKA
V zaostali tekmi 5. kola drugega dela tekmovanja v državnem prvenstvu za ženske, so Ježičanke gostovale pri zadnjeuvrščeni ekipi 1.SKL za ženske, Mariboru. Za gostje seveda pred tekmo razen zmage nič drugega ni prišlo v poštev, saj je bila tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva absolutni favorit srečanja. A so Mariborčanke, ki so bile danes brez reprezentantke Merise Dautović, tekmo začele dobro, prvi dve četrtini so bile praktično izenačene. Nato pa je v tretji četrtini sledil močan padec v igri pri domačinkah, saj so v celotni četrtini uspele doseči le dve točki. Ježica je to dejstvo rutinirano izkoristila in povedla z nedosegljivo prednostjo, v zadnjem delu igre pa je le nadzorovala potek srečanja in zmagala z visoko razliko. Ljubljančanke so imele devet izgubljenih žog manj, zadele 10 prostih metov več in štiri mete za tri točke več, zato zmaga na koncu ni bila vprašljiva.
Pri Mariborčankah je bila edina igralka z doseženim dvomestnim številom točk Maša Kaučič, ki jih je dosegla 13. Pri Ježici pa je bila najboljša strelka Nikolina Delić s 17 točkami in 8 skoki, Sara Meden pa je odigrala lepo partijo, saj je 16 točkam dodala še 5 podaj in kar 6 ukradenih žog.
Maribor v naslednji tekmi 17. marca čaka težko gostovanje v Kranju, pri Triglavu, Ježica pa bo isti dan gostovala v Slovenskih Konjicah. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se