Nazaj

Izobraževanje statistikov pred začetkom nove sezone

11
avg.
2018
  • Statistika

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije bo tudi pred tekmovalno sezono 2018/19 organizirala seminarje za statistike. Letošnji seminarji bodo razdeljeni v štiri sklope.
Avtor: KZS/Lenart

A. Seminar za statistike za pridobitev ali podaljšanje licence FIBA

Vsem statistikom, ki so seminar za licenco FIBA opravili leta 2016 letos poteče licenca FIBA za vodenje statistike na FIBA klubskih tekmovanjih ter reprezentančnih tekmah.

Na seminar za pridobitev licence FIBA se lahko prijavijo:
- Vsi statistiki, ki so že do sedaj imeli veljavno FIBA licenco (opravili seminar v letu 2016).
- Vsi statistiki, ki so zadnji dve sezoni imeli licenco A in v vsaki od zadnjih dveh sezon vodili statistiko vsaj na 5 tekmah 1. SKL za moške (skupaj na 10 tekmah).

Vsi statistiki, ki se morda ne bodo odločili za ponovno pridobitev licence FIBA se lahko prijavijo na osvežitveni predsezonski seminar za statistike za pridobitev licence A ali B.

Seminar za statistike za pridobitev ali podaljšanje licence FIBA bo potekal v soboto, 8. septembra, ob 15h, v Gimnaziji Celje – center, Kosovelova 1, Celje (seminar bo predvidoma trajal do 19. ure)

Rok za prijavo: petek, 17. avgust.

B. Osvežitveni predsezonski seminar za statistike za pridobitev licence A ali B

Za vse statistike, ki so se že lani udeležili predsezonskega seminarja bodo organizirani trije seminarji, od katerih se mora vsak statistik udeležiti enega.

1) za licenco A: četrtek, 30. avgust, ob 17.30, Austria Trend hotel, Dunajska 154, Ljubljana. (seminar bo predvidoma trajal do 20. ure) ali sreda, 5. september, ob 17.30, OŠ Pod goro, Šolska ulica 3, Slovenske Konjice. (seminar bo predvidoma trajal do 20. ure)

2) za licenco B: sreda, 29. avgust, ob 17.30, Austria Trend hotel, Dunajska 154, Ljubljana (seminar bo predvidoma trajal do 20. ure) ali petek, 31. avgust, ob 17.30, Austria Trend hotel, Dunajska 154, Ljubljana (seminar bo predvidoma trajal do 20. ure)

Rok za prijavo: sreda, 22. avgust.

Število slušateljev na seminarju za licenco B je omejeno na 25. V kolikor se bodo mesta na enem od obeh terminov zapolnila bo na voljo samo še drug termin.

Licenco A potrebujejo vsi statistiki, ki bodo opravljali delo statistikov na tekmah Lige Nova KBM. Licenco B potrebujejo vsi statistiki, ki bodo opravljali delo statistikov na tekmah 2. SKL za moške in 1. SKL za ženske. POMEMBNO: Samo statistiki z licenco A lahko opravljajo delo statistika na tekmah Lige NovaKBM!

Pred začetkom seminarja bo vsak, ki se bo prijavil, moral opraviti del testa/izpita iz vsebine Pravil za pisanje statistike in Priročnika za pisanje statistike in sicer bo izpit v elektronski obliki. Uspešno opravljen ta del izpita je del pogoja za udeležbo na seminarju in pridobitev licence.

Seminar se zaključi z izpitom - uspešno opravljen izpit je pogoj za izdajo licence. Izpit po zaključenem seminarju je sestavljen iz praktičnih primerov – videoposnetkov in teoretičnih.

Seminar je obvezen za vse statistike, ki želijo opravljati delo statistikov v novi tekmovalni sezoni.

Seminarja za licenco A se lahko udeležijo vsi statistiki z veljavno licenco A ali B v sezoni 2017/18 ali 2016/17.

C. Seminar za nove statistike (pridobitev licence B)

Za vse nove statistike bo organiziran dvodnevni seminar, na koncu katerega bodo statistiki, v primeru uspešno opravljenega izpita in 'domače naloge', prejeli licenco B za vodenje statistike na tekmah 2. SKL za moške in 1. SKL za ženske.

- 1. del bo potekal v četrtek, 6. septembra, ob 17.30, Austria Trend hotel, Dunajska 154, Ljubljana (seminar bo predvidoma trajal do 20. ure)
- 2. del bo potekal v sredo, 26. septembra, ob 17.30, Austria Trend hotel, Dunajska 154, Ljubljana (seminar bo predvidoma trajal do 20. ure)

Rok za prijavo: ponedeljek, 3. september.

Seminar se zaključi z izpitom - uspešno opravljen izpit je pogoj za izdajo licence B.

V prvem letu statistik torej ne more pridobiti licence A in ne more opravljati dela statistika na tekmah Lige Nova KBM. Izpit za licenco A lahko pridobi statistik po tem, ko že ima eno leto licenco B (in je v tem letu aktiven na vsaj 5 tekmah).

D. Seminar za statistike z veljavno licenco FIBA  (ki so licenco FIBA prvič pridobili v letu 2017)

Statistiki bodo v skladu s pravilnikom o delu statistikov opravili seminar za podaljšanje licence A za delo statistikov v tekmovalni sezoni 2018/19.

- Termini seminarjev so navedeni pod točko B: Osvežitveni predsezonski seminar za statistike za pridobitev licence A ali B.

Pred začetkom seminarja bo vsak, ki se bo prijavil, moral opraviti del testa/izpita iz vsebine Pravil za pisanje statistike in Priročnika za pisanje statistike in sicer bo izpit v elektronski obliki. Uspešno opravljen ta del izpita je del pogoja za udeležbo na seminarju in pridobitev licence.

Seminar se zaključi z izpitom, ki je enak izpitu za licenco A - uspešno opravljen izpit je pogoj za izdajo licence A za sezono 18/19. Izpit po zaključenem seminarju je sestavljen iz praktičnih primerov – videoposnetkov in teorije.

Vsi statistiki, ki so seminar za licenco FIBA opravili leta 2017 imajo veljavno licenco FIBA do leta 2019. Licenco FIBA za vodenje statistike na tekmah potrebujejo vsi statistiki, ki bodo statistiko vodili na FIBA klubskih tekmovanjih ter reprezentančnih tekmah. 

Prijava na seminarje in plačilo licence (velja za vse vrste licenc)

Prijava na seminarje je možna:
A. Za seminar za pridobitev FIBA licence: do petka, 17. avgusta;
B. Za osvežitvene seminarje statistikov za pridobitev A ali B licence ter tiste statistike, ki so FIBA licenco pridobili v 2017: do srede 22. avgusta;
C. Za seminar za nove statistike: do ponedeljka, 3. septembra.

Prijave sprejemamo izključno preko izpolnjenega obrazca na povezavi

Izdaja licence A ali B za vodenje statistke v sezoni 2018/19 znaša 20 EUR na osebo. Košarkarska zveza Slovenije bo posredovala račune posameznikom (društvom) ter jim nato po plačilu posredovala tudi veljavne ID kartone statistikov za delo na tekmah v novi tekmovalni sezoni. Računi bodo posredovani po zaključenih seminarjih.

V primeru morebitne spremembe termina seminarja vas bomo pravočasno obvestili. 

Udeležba na seminarjih in uspešno opravljen izpit je pogoj za izdajo licence za novo tekmovalno sezono 2018/19.

Seminarje bo izvajal Andrej Baš, FIBA inštruktor za statistike.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se