Nazaj

Hopsi kljub porazu zmagovalci Lige NKBM za obstanek

25
apr.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V sredo so bile odigrane vse tri tekme 10. kola Lige Nova KBM za obstanek. Zlatorog je ugnal Hopse, vendar so slednji, kljub porazu osvojili prvo mesto v boju za obstanek. Ekipa Term Olimia je izgubila z Mesarijo Prunk, a dvignila pokal za najboljšo ekipo 2. SKL, Celje je proti LTH Castings doseglo prvo zmago v drugem delu sezone. Obstanek v Ligi Nova KBM sta si že pred tem kolom zagotovili moštvi Hopsov in Zlatoroga.
Avtor: KZS/Lenart

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 10. KOLO:

Sreda, 25. april:
HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO 72:77 (23:18, 15:16, 18:19, 16:24)

Čup 18, Vasilić 17 (7 skokov), Rogelja 12 (6 podaj); Durnik 19 (7 skokov), Thomas JR 18 (8 skokov), Barič 14 (5 prid. žog).

STATISTIKA

Srečanje ekip, ki bosta tudi v prihodnji sezoni igrali v Ligi Nova KBM je pripadlo Laščanom, ki pa so kljub zmagi na Polzeli boj za obstanek zaključili na drugem mestu. Obe ekipi sta tako drugi del zaključili z izkupičkom 8:2 in z zmago na medsebojni tekmi s petimi točkami razlike, Hopsi pa so si prvo mesto zagotovili zaradi višje razlike v koših iz vseh tekem v drugem delu.

Prvi polčas je pripadel Hopsom, ki pa so na odmor vseeno odšli z manjšo prednostjo kot je kazalo v uvodnih minutah drugega dela. Po trojki Ivana Držića so namreč Polzelani povedli že za dvanajst, v naslednjih sedmih minutah pa so domači košarkarji dosegli zgolj štiri točke, Laščani pa 12 ter na odmor odšli z -4.

Po glavnem odmoru je uspelo Hopsom prednost ponovno dvigniti na dvomestno razliko, zaključek tretje četrtine pa je minil po željah Laščanov, ki so se s trojko Nejca Bariča približali na tri točke zaostanka. Odločitev o zmagovalcu derbija Lige Nova KBM za obstanek je tako padla v zadnji četrtini. Tri minute in pol do konca so Laščani zaostaja le še za točko, po košu Imrana Polutaka pa prvič po uvodni četrtini tudi povedli. Varovanci Aleša Pipana so pol minute pred koncem vodili že za devet in bili blizu prvega mesta. Sledilo je nekaj nezbranosti v taboru gostov, domači so to izkoristili in se približali na štiri točke. Ob koncu je bil Nejc Barič s črte prostih metov uspešen zgolj enkrat, kar je pomenilo, da so Hospi kljub drugemu zaporednemu porazu Ligo Nova KBM za obstanek zaključili na vrhu.

Urban Durnik je bil z 19 točkami najboljši strelec gostov, točko manj je za Polzelane dosegel Dejan Čup.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Slaba igra v zadnji četrtini nam je odnesla zmago. Čestitam ekipi za obstanek v Ligi Nova KBM."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"V roki smo imeli prvo mesto v Ligi Nova KBM za obstanek, ampak zaradi nespametnih potez to zapravili. Vseeno smo za konec zabeležili zmago."

Sreda, 25. april:
TERME OLIMIA PODČETRTEK : MESARIJA PRUNK SEŽANA 68:69 (10:23, 17:14, 16:16, 25:16)

Cerkovnik 19 (16 skokov), Štruc 17 (6 skokov), Strnad 11 (6 skokov); Milašinović 31 (6 skokov), Urbas 10, Sirnik 9 (6 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

V Podčetrtku sta se še zadnjič v tej sezoni pomerili najboljši ekipi rednega dela 2. SKL. Domačini so na današnji tekmi prejeli tudi pokal za osvojitev naslova prvakov 2. slovenske košarkarske lige, Mesarija Prunk je tekmovanje končala na drugem mestu. V Ligi Nova KBM za obstanek so Terme Olimia tekmovanje sklenile na tretjem mestu, Sežanci so na koncu osvojili četrto mesto.

Srečanje v Podčetrtku so odlično odprli gostje, ki so po petih minutah igre vodili s 14:2, ob koncu prve četrtine so Sežanci vodili s +13, podobno zgodbo pa so gledalci spremljali tudi v drugi četrtini, v kateri so Sežanci povsem nadzorovali potek srečanja. Ob odhodu na najdaljši odmor na obračunu je semafor kazal 37:27 v korist gostov.

Še v tretji četrtini je kazalo na zanesljivo zmago gostov, a so Podčetrtčani sedem minut pred koncem pri zaostanku z 10 točkami naredili delni izid 8:0, dve minuti do izteka igralnega časa pa so Terme Olimia pod košu Anžeta Cerkovnika prvič na tekmi povedle (62:60). V napetem zaključku so domači košarkarji še vodili z 68:66, nato pa je tekmo v korist Sežane s košem in zadetima prostima metoma odločil prvi igralec srečanja, Dejan Milašinović, ki je skupaj dosegel kar 31 točk (indeks 31). Na koncu je Mesarija Prunk zmagala z 69:68. Podčetrtčani so bili zanesljivo boljši v skoku (52:36).

Poleg Milašinovića je za Sežano Matic Urbas dosegel 10 točk. Pri Podčetrtku je bil z dvojnim dvojčkom najučinkovitejši Matic Cerkovnik, ki je dosegel 19 točk, ujel je tudi 16 odbitih žog, Jure Štruc je pristavil 17 točk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Končali smo zelo uspešno sezono, na koncu pa za to nismo bili adekvatno nagrajeni. Zahvaljujem se igralcem za obnašanje in trud. Zahvalo si zasluži tudi uprava kluba in vsi sponzorji na čelu z glavnim Termami Olimia, ki so nam omogočili optimalne pogoje za delo v tej sezoni."

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
"Klubu se zahvaljujem za priložnost, ki so mi jo namenili. V zadnjih dveh sezonah smo presegli zastavljene cilje. V tej sezoni smo imeli preveč težav s poškodbami. Vsem poškodovanim igralcem želim, da se čim prej vrnejo na parket."

Sreda, 25. april:
CELJE : LTH CASTINGS 92:77 (26:19, 15:28, 32:11, 19:19)

Tomažič 19 (5 skokov), Cuk (5 podaj) in Zolotić (5 skokov) po 14; Kralj 30 (5 skokov), Stopar 23, Markovič 9.

STATISTIKA

Celjani so ravno na zadnji tekmi v Ligi Nova KBM za obstanek dosegli prvi uspeh v drugem delu sezone, tekmovanje pa so sklenili na zadnjem mestu. LTH Castings je sedmič v tej sezoni osvojil točko, Škofjeločani so se od te sezone poslovili s petim mestom v Ligi za obstanek.

Srečanje v Celju so domačini dobili v tretji četrtini. V prvih desetih minutah so bili boljši Celjani, ki so tekmo odprli s 5:0, dobro so bili razigrani tudi v napadu, dosegli so 26 točk, sedem več od svojih nasprotnikov. Tri minute do konca prvega polčasa so gostje po strelskem mrku domačih košarkarjev prvič na tekmi povedli (38:37), ob polčasu je LTH vodil s +6. Aljaž Stopar je škofjeloško ekipo že do polčasa dosegel 18 točk.

V nadaljevanju so Celjani strnili svoje vrste in odločneje zaigrali v napadu, kar se je poznalo tudi na rezultatu. V tretji četrtini so domačini dosegli kar 32 točk, Škofjeločani pa so jih zmogli le 11, kar je pomenilo lepo prednost za domačine pred zadnjimi desetimi minutami. V zadnjih desetih minutah gostje niso mogli ogroziti domače zmage, prednost se le še povečevala, Celjani so na koncu zabeležili dve točki z rezultatom 92:77.

Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Tim Tomažič z 19 točkami, pri LTH je bil David Kralj ponovno strelsko odlično razpoložen, dosegel je 30 točk, že omejeni Stopar jih je do konca obračuna zbral 23.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Robi Ribežl, trener Celja:
"Vesel sem, da smo dosegli to zmago. Za nami je zelo uspešna sezona. Ob tej priložnosti bi čestital tudi ekipi LTH, ki je kljub mladi zasedbi celotno sezono kazala dobre predstave."

Jaka Hladnik, trener LTH Castings:
"Sezono smo zaključili s porazom, kar pa ne zmanjšuje našega uspeha, če oči usmerimo k celotni sezoni. Imeli smo ogromno težav s poškodbami, tako, da lahko na prste ene roke naštejem tekme, na katerih smo nastopili v popolni postavi. A fantje so dokazali, kaj se da doseči s trdim delom in pravo mero želje. Ekipa je ob svoji mladosti rasla iz kroga v krog in v drugem delu sezone dokazala, da bi se lahko konkurenčno kosala tudi med elito. Verjamem, da bodo fantje v nadaljevanju kariere še opozorili nase. Ob koncu sezone bi se rad zahvalil upravi za zaupanje in podporo tekom celotne sezone, zahvala gre tudi pomočniku Irisu in ostalim delavcem v klubu."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M Ekipa Z/P Točke
1. Hopsi Polzela 8/2 18
2. Zlatorog Laško 8/2 18
3. Terme Olimia Podčetrtek 6/4 16
4. Mesarija Prunk Sežana 4/6 14
5. LTH Castings 3/7 13
6. Celje 1/9 11

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se