Nazaj

Hopsi in Zlatorog uspešno začeli boj za obstanek v Ligi NKBM

02
mar.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Štiri najboljša moštva 2. SKL so se priključila Zlatorogu in Hopsom v boju za obstanek v Ligi Nova KBM. Podčetrtčani so na prvem srečanju z 12 točkami naskoka ugnali LTH Castings. V soboto so Hopsi visoko premagali Celjane, Zlatorog je bil brez težav boljši od Mesarije Prunk.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 1. KOLO:

Sobota, 3. marec:
CELJE : HOPSI POLZELA 72:100 (18:21, 29:34, 13:19, 12:26)
Grušovnik 17 (7 skokov), Koštomaj 14 (6 skokov, 10 podaj), Zolotić 12 (9 skokov, 5 prid. žog); Držić 18, Rogelja 16 (5 podaj), Bukovič 15 

STATISTIKA

Hopsi, ki so po prvem delu na lestvici Lige Nova KBM zasedli predzadnje mesto, so v prvem kolu Lige za obstanek po dobrem drugem polčasu ugnali Celje, ki je tekmovanje rednega dela 2. SKL končalo na tretjem mestu. Polzeljani so se tako pridružili Podčetrtku in Zlatorgu, ki sta bila prav tako uspešna v prvem kolu drugega dela.

Srečanje v Celje sta obe ekipi odprli nekoliko nervozno, saj je po začetnem košu Celja, sledil strelski mrk, ki so ga po treh minutah in pol igre prekinili Celjani, Laščani pa so prvi koš iz igre dosegli šele po štirih minutah igre. Sledilo je izmenjavanje obeh moštev v vodstvu, na prvi odmor pa so se s prednostjo treh točk odpravili gostje iz Polzele (21:18). V drugi četrtini sta bili ekipi izjemno razigrani v napadu, skupaj sta dosegli kar 63 točk, večino časa so bili v rahli prednosti Hopsi, ki so se na glavni odmor odpravili s prednostjo osmih točk.

V drugi minuti nadaljevanja ja prednost gostov prvič presegla dvomestno število (60:49), tudi v preostanku srečanja pa so Hopsi prevladovali na igrišču in ves čas držali zanesljivo prednost, ki se je višala iz minute v minuto. Celjani so v drugih dvajsetih minutah dosegli le 25 točk. Na koncu so Hopsi zmagali s 100:72.

Ivan Držić je bil z 18 točkami prvi strelec Hopsov, Andraž Rogelja jih je za zmagovalno ekipo dodal 16, Urban Bukovič pa 15. Pri domačih je Matic Grušovnik 17 točkam dodal 7 skokov, Tadej Koštomaj je dosegel dvojni dvojček (14 točk, 10 podaj).

V naslednjem kolu bodo Celjani gostili ekipo Term Olimia, Hopsi bodo istočasno gostili Mesarijo Prunk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Robi Ribežl, trener Celja:
"Zaslužena zmaga Hopsov. 25 minut smo bili dostojen nasprotnik, nato pa je popustila koncentracija v obrambi, kar se je na koncu odrazilo na rezultatu. Glave gor in gremo naprej."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Tekmo smo odigrali brez našega najboljšega košarkarja Dejana Čupa, kateremu želimo čim hitrejše okrevanje. Danes smo tehnično, fizično ter taktično nadigrali moštvo Celja. Prebili smo led in prišli do pomembne zmage."

Sobota, 3. marec:
ZLATOROG LAŠKO : MESARIJA PRUNK SEŽANA 86:64 (24:17, 18:19, 26:15, 18:13)
Miljković 18 (6 skokov), Popović (5 skokov) in Thomas JR (9 skokov) po 14; Milašinović 15, Sirnik 13 (5 skokov), Duncan 12.

STATISTIKA

Košarkarji Zlatroga so boj za obstanek v eliti košarkarski druščini začeli z zanesljivo domačo zmago proti Mesariji Prunk. Varovanci Aleša Pipana, ki so redni del državnega prvenstva zaključili na zadnjem mestu, so si odločilno prednost priigrali v tretjem delu tekme in vknjižili prvi točki v Ligi Nova KBM za obstanek.

Že v prvem polčasu so Laščani pokazali, da si želijo narediti prvi korak proti obstanku. Večkrat so povedli z desetimi točkami, v 18. minuti vodili tudi za trinajst, ob koncu prvega polčasa pa je gostom iz Sežane uspel delni izid 9:2. Na odmor so tako odšli s šestimi točkami minusa. 

V drugih dvajsetih minutah so košarkarji Zlatoroga prestavili v višjo brzino, tretji del tekme dobili z enajstimi točkami naskoka in si za zadnjo četrtino priigrali varno zalogo prednosti. Varovanci Igorja Thalerja tudi v zadnjih desetih minutah niso našli recepta, kako se približati Laščanom, ki so tekmo dobili z rezultatom 86:64. 

Pri Zlatorogu so glavnino točk dosegli igralci iz prve peterke, najboljši strelec tekme pa je bil Miloš Miljković, ki je tekmo začel s klopi. Dosegel je 18 točk in ujel šest odbitih žog. Pri Kraševcih je 15 točk dosegel Milašinović, 13 pa jih je dodal Matic Sirnik.

Zlatorog bo v četrtek, 8. marca, igral v Škofji Loki, Mesarija pa bo v drugem kolu gostovala pri Hopsih, ki so tako kot Laščani prvi del sezone odigrali v Ligi Nova KBM.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
"Lahko smo zadovoljni z zmago in začetkom Lige za obstanek. Videli smo dva polčasa. S prvim zagotovo ne moremo biti zadovoljni, drug polčas pa smo igrali bolj čvrsto, zapirali in pobirali skoke ter dodali plin in steklo je tudi v napadu. Čestitam fantom za zmago. Sedaj smo osredotočeni na naslednjo tekmo."

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
"Pričakovali smo težko srečanje. Tekmo smo začeli premehko in domačinom dovolili preveč odprtih metov ter lahkih košev. Imeli smo težave z agresivno igro, proti kateri se nismo znašli. Kljub porazu pa ne moremo biti razočarani, saj smo odigrali dobro tekmo. Če bi bili bolj uspešni pri izvajanju prostih metov, bi bila končna razlika pod petnajstimi točkami. Verjamem, da se bomo v nadaljevanju drugega dela prilagodili na takšen način igre in napredovali. Pričakujem, da bomo že na Polzeli pokazali boljšo predstavo."

ŽE ODIGRANO:

Petek, 2. marec:
TERME OLIMIA PODČETRTEK : LTH CASTINGS 92:80 (19:20, 24:15, 28:12, 21:33)
Strnad 22, Cerkovnik (6 skokov), Štruc (5 skokov) in Radanovič po 15; Dornik 21 (14 skokov), Strmčnik 15, Kralj 13 (6 asistenc).

STATISTIKA

Prvaki 2. SKL so z zmago začeli drugi del državnega prvenstva, tako imenovano Ligo Nova KBM za obstanek. Varovanci Tihomirja Tabaka so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik in zasluženo prišli do prvega para točk.

Z obračunom med Podčetrtčani in Škofjeločani, ki sta se lani merila v Ligi Nova KBM, se je začel boj za obstanek oziroma napredovanje med elito. Uvodna četrtina je pripadla gostom, ki so na krilih Jana Dornika, ki je na koncu dosegel 21 točk in ujel 14 skokov, izničili uvodno vodstvo domačih. V drugem delu so Podčetrtčani stopili na plin in na glavni odmor odšli s prednostjo osmih točk.

Še večjo prevlado smo videli v tretji četrtini. Uvodni koš so sicer dosegli košarkarji LTH Castings, v naslednjih šestih minutah in pol pa varovanci Jake Hladnika niso dosegli koša. Strelski mrk Gorenjcev so izkoristili Podčetrtčani, ki so z delnim izidom 20:0 prišli do neulovljive prednosti. Na začetku zadnje četrtine so domači prišli do najvišje prednosti na tekmi (+30), Škofjeločani so v zadnjih osmih minutah prevladovali, vendar je bila prednost košarkarjev Term Olimia previsoka, da bi lahko upali na prvi par točk. 

Najboljši strelec tekme je bila Nejc Strnad, ki je dosegel 22 točk. Pri gostih pa sta se poleg Dornika izkazala še Strmčnik in Kralj.

Podčetrtek bo v naslednjem kolu gostoval v Celju, LTH Castings pa bo na dan žena (8. marca) gostil Zlatorog.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Prva tekma je vedno težka. Prisotna je bila nervoza, kar se je poznalo v prvi četrtini. Nato smo se sprostili, prevzeli kontrolo nad igo in po pričakovanjih prišli do dveh točk. Čestitam mojim košarkarjem za zmago. "

Jaka Hladnik, trener LTH Castings:
"Čestitke Podčetrtčanom za povsem zasluženo zmago. Nas še vedno mučijo poškodbe, a to ne sme biti izgovor za prevelik padec v tretji četrtini, ki nas je stala boljšega rezultata. Čeprav smo zbrali kar 41 skokov, bo potrebno v naši igri še marsikaj popraviti, predvsem v obrambi."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M Ekipa Z/P Točke
1. Hopsi Polzela 1/0 2
2. Zlatorog Laško 1/0 2
3. Terme Olimia Podčetrtek 1/0 2
4. LTH Castings 0/1 1
5. Mesarija Prunk Sežana 0/1 1
6. Celje 0/1 1

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se