Nazaj

Helios Suns, GGD Šenčur in Hopsi z dvema točkama v novo koledarsko leto

21
dec.
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Košarkarji Helios Suns, GGD Šenčurja in Hopsov se od koledarskega leta poslavljajo z novima dvema točkama. Domžalčani so po preobratu premagali Rogaško, Šenčurjani so zmagali v Hruševcu, Hopsi pa so slavili v Podčetrtku. Jutri je na sporedu še tekma med Zlatorogom in Krko. 
Foto: KK Rogaška


1. SKL 
12. kolo
Sobota, 21. december

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 83:90 (21:25, 20:17, 14:24, 28:24)
Šentjur:
Vlahović 11, Strmčnik 5, Špan 11, Pešić 4, Držić 2, Haynes 11, Rebec 16, Čebašek 11, Ahmedović 12.
GGD Šenčur: Bubnić 7, Novak 11, Rojc 12, Murić 13, Popadić 24, Brkić 16, Pavić 4, Jurček 3.
CELOTNA STATISTIKA

Šentjur je doživel četrti poraz na zadnjih štirih tekmah, hkrati drugega v tej sezoni proti tekmecu za preboj med prvih pet ekip, ki se bodo neposredno uvrstile v ligo za prvaka. Po osmem porazu v sezoni zdaj za petim mestom zaostaja že tri zmage.

Na drugi strani so košarkarji Gorenjske gradbene družbe zabeležili tretjo zmago v štirih nastopih ter se s šestim parom točk dokončno vključili v boj za zgornjo polovico. Po nepopolnem 12. krogu - Krko v nedeljo čaka gostovanje v Laškem - imajo štiri ekipe od tretjega do šestega mesta po šest zmag.

GGD Šenčur je do dveh točk prišel lažje, kot kaže končni rezultat. Po izenačenem prvem polčasu je v nadaljevanju zaigral bolj čvrsto in kombinatorno ter si z ekipno predstavo hitro priigral lepo prednost. Pred zadnjimi desetimi minutami je ta znašala enajst točk, sredi zadnje četrtine pa že 79:57.

Prvi strelec tekme je bil gostujoči branilec Marko Popadić, ki je dosegel 24 točk ob metu 5:6 za tri točke. Veljko Brkić je prispeval 16 točk, Dino Murić pa 13 (7 skokov). Pri domačih, ki so zadeli trinajst trojk, je Jan Rebec zbral 16 točk (trojke 4:6).

Prva SKL se bo nadaljevala 4. januarja; Šentjur bo gostil Zlatorog, GGD Šenčur pa Rogaško.



TERME OLIMIA PODČETRTEK : HOPSI 77:94 (19:22, 15:26, 23:25, 20:21)
Terme Olimia Podčetrtek:
Strnad 14, Ž. Švigelj 12, Cerkovnik 4, Thomas 6, Stergar 8, Zupan 20, Reberšak 4, Špaleta 9.
Hopsi Polzela: Collins 11, Morina 13, Copot 7, Vašl 12, Fowler 13, Atanacković 26, Vasilić 12.
CELOTNA STATISTIKA

Po štirih zaporednih porazih so košarkarji Hopsov zabeležili drugo zmago v nizu. Na začetku tedna so poskrbeli za prvi poraz v sezoni oslabljene vrste Kopra Primorske, v 12. krogu pa so jubilejni deseti poraz zadali Termam Olimia iz Podčetrtka.

Polzeljani so bili prepričljivo boljši in so suvereno prišli do zmage. Tekma je bila izenačena le uvodnih deset minut, nato pa so gostje uveljavili svojo kakovost in raznolikost ter si že do odmora priigrali občutno prednost.

Pri Hopsih se je sedem igralcev vpisalo med strelce, šest od njih je imelo dvomestno število točk. Izstopali so Simo Atanacković s 26 točkami (met iz igre 9:13), Anthony Deray Collins s 13 podajami (11 točk) ter Gezim Morina z osmimi skoki (13 točk). Pri domačih je imel največ točk in izgubljenih žog Nejc Zupan (20 točk, 6 izgubljenih žog).

Hopsi so svojo tekmo 13. kola že odigrali, tako da bodo naslednjič na igrišče stopili 8. januarja v Novem mestu, Podčetrtani pa bodo v naslednjem kolu 4. januarja gostili Helios Suns.



ROGAŠKA : HELIOS SUNS 75:83
Košarkarji Helios Suns ostajajo najbolj vroča ekipa 1. SKL. V Rogaški Slatini so zabeležili šesto zaporedno zmago, kar pomeni, da so na domači sceni neporaženi že od 28. oktobra. Na lestvici z izkupičkom 9-2 zaostajajo le za Koper Primorsko, ki ima eno zmago več.

Rogaška je v tekmo vstopila po štirih zmagah v nizu v ligi Aba 2 ter DP, na koncu pa je doživela četrti poraz v 1. SKL, drugega proti Helios Suns v tej sezoni. Le deset dni nazaj je v jadranskem tekmovanju sredi Domžal premagali taisti Helios Suns z 79:48.

Dvoboj je bil zanimiv in pol preobratov. Potem ko so imeli gostje ob koncu prve četrtine že 18 točk prednosti (26:8), je Rogaška dobila drugo četrtino s kar 24:5 in odšla na velik odmor s prednostjo šestih točk.

V nadaljevanju je bil rezultat bolj izenačen, odločilno prednost pa so Domžalčani naredili v zadnjih minutah tekme, ko je Blaž Mahkovic zadel dve zaporedni trojki za vodstvo z 81:70.

V 13. kolu 4. januarja bo Rogaška gostovala v Šenčurju, Helios Suns pa čaka drugo v nizu treh gostovanj, in sicer v Podčetrtku.


LESTVICA 1. SKL

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se