Nazaj

Grgić predstavil širši seznam, #rakete se zberejo 12. maja

23
apr.
2021
  • Članice

Ljubljana – V prihodnjih dneh bomo pod slovenskimi koši spremljali zaključek pokalnega tekmovanja in državnega prvenstva za članice, že čez slab mesec dni pa se bo zbrala članska izbrana vrsta. S pripravami na ženski EuroBasket bodo #rakete začele v sredo, 12. maja. Selektor Damir Grgić je na širši seznam kandidatk za dres z državnim grbom uvrstil 23 košarkaric.

Slovenke bodo s treningi začele na Rogli, do odhoda v Strasbourg pa bodo predvidoma opravile 28 dni priprav. Selektor Damir Grgić je na širši spisek kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu uvrstil 23 košarkaric. Poleg nosilk reprezentančne igre na spisku najdemo tudi nekaj mladih košarkaric, ki vse bolj trkajo na vrata članske izbrane vrste.

Širši seznam kandidatk za nastop na EuroBasketu 2021
NIKA BARIČ (Birevim Elezig, Turčija), TINA CVIJANOVIČ (Delser LSB Videm, Italija), BLAŽA ČEH (ŽKK Cinkarna Celje), ELMA DAUTOVIĆ (Joventut Badalona, Španija), MERISA DAUTOVIĆ (ŽKD Maribor), LEA DEBELJAK (ŽKK Cinkarna Celje), SHANTE MARIE EVANS (Artego Bydgoszcz, Pojska), ZALA FRIŠKOVEC (KSC Szekszárd, Madžarska), SARA GARIČ (ŽKK Cinkarna Celje), TEJA GORŠIČ (Hannover, Nemčija), TINA JAKOVINA (Kangoeroes Mechelen, Belgija), MOJCA JELENC (ŽKK Cinkarna Celje), GALA KRAMŽAR (ŽKK Triglav), ALEKSANDRA KROŠELJ (Kangoeroes Mechelen, Belgija), EVA LISEC (Dinamo Kursk, Rusija), SARA MEDEN (ŽKD Ježica) TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), ANNAMARIA PREZELJ (Quesos El Pastor, Španija), EVA RUPNIK (Rheinland Lions Köln, Nemčija), MARUŠA SENIČAR (ŽKK Cinkarna Celje), TINA TREBEC (Montbrison, Francija), SARA VUJAČIĆ (Advisoria Marasme, Španija) in URŠA ŽIBERT (ŽKD Tosama Ledita).

Dokončen načrt priprav in razpored pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v prihodnjem tednu. Seznam vabljenih reprezentantk, ki se bodo 12. maja zbrale na pripravah, bo selektor Damir Grgić razkril na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v ponedeljek, 3. maja.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"V zadnjih reprezentančnih akcijah in na splošno v letošnji klubski sezoni smo dobili potrditev, da je krog kandidatk za članski reprezentančni dres vse širši. Veseli me, da na vrata trka veliko nadarjenih mladih košarkaric. Na širšem seznamu reprezentančnih kandidatk tako najdemo skupek izkušenj in mladosti slovenske ženske košarke. Imamo eno najmlajših reprezentanc in lepo situacijo za izzive, ki so pred nami. Za dekleti je dobra sezona, tako da strokovni štab pri oblikovanju končnega seznama vabljenih igralk na priprave čaka kar težka naloga. Predvsem si pa želim, da vsi ostanemo zdravi in že komaj čakam, da začnemo s pripravami.''

Na 38. evropskem prvenstvu za ženske je šestnajst reprezentanc razdeljenih v štiri skupine. Španska Valencia in francoski Strasbourg bosta gostila vsak po dve skupini uvodnega dela prvenstva ter pripadajoči repasaž in četrtfinale, zaključni boji EuroBasketa pa se bodo odigrali v Valencii. Slovenska reprezentanca bo igrala v Strasbourgu v skupini C skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021
RAZPORED IN DATUMI TEKEM ŽENSKEGA EUROBASKETA 2021

#rakete bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se