Nazaj

Fantje U20 na turnirju v Italiji, fantje U18 zaključili s prvim ciklom priprav

20
jun.
2019
  • Fantje U20
  • Fantje U18

Ljubljana - Reprezentanci fantov do 20 let in do 18 let sta v Laškem opravili skupni cikel priprav. Fantje U20 so v sklopu priprav na evropsko prvenstvo že odpotovali na mednarodni turnir v Italijo, medtem ko fante U18 po nekaj dnevih premora čaka drugi cikel priprav.


REPREZENTANCA FANTOV U20
Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je danes že prispela v alpsko mestece Domegge di Cadore, kjer bo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo divizije A v Izraelu odigrala pripravljalne tekme proti Italiji, Grčiji in Nemčiji. Vse tekme mednarodno priznanega turnirja "Meneghin de Silvestro" bo moč spremljati v spletnem prenosu na Facebook profilu Košarkarske zveze Slovenije in Domegge Italy Basketball Tournament.

URNIK TEKEM SLOVENIJE
21. junij, ob 20:30
ITALIJA : SLOVENIJA

22. junij, ob 18:00
GRČIJA : SLOVENIJA

23. junij, ob 18:00
SLOVENIJA : NEMČIJA

Miha Škedelj: 
"Vzdušje v ekipi je res dobro, pogoji za priprave pa so odlični. Motivacija igralcev raste iz treninga v trening. Na turnirju v Italiji bomo poskusili dvigniti nivo naše igre in maksimalno izkoristiti tekme z res močnimi nasprotniki."

David Kralj:
"V naši ekipi je nekaj igralcev, ki že imajo izkušnje igranja v tujini ali v močnejših klubih. To je vidno v sami fizični in psihični pripravi na tekme ter treninge in pomembno je, da se učimo drug od drugega. Na turnirju v Italiji moramo odigrati zbrano ter motivirano."

Dejan Jakara, selektor slovenske reprezentance U20:
"Drugi cikel priprav smo izkoristili predvsem za uigravanje napadalne kombinatorike in nekaj malenkosti dodali tudi k obrambni taktiki. Delamo dobro, fantje nove stvari hitro dojemajo. Turnir v Italiji je izredno močan. Prepričan sem, da bomo dobili sliko, kje smo trenutno ter na podlagi tega pripravili tretji cikel priprav."



Turnir Meneghin de Silvestro, ki letos poteka že dvajseto leto zapored, je v preteklosti že gostil najboljše posameznike, kot so Pau Gasol, Tony Parker, Goran Dragić, Gašper Vidmar, lanskoletni naziv MVP pa je pripadel slovenskemu košarkarji Juriju Macuri.



PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV U20
PRIPRAVLJALNE TEKME 
NAČRT PRIPRAV

REPREZENTANCA FANTOV U18
Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je zaključila s prvim ciklom priprav. Fantje so v Laškem opravili prve pregledne treninge, prav tako pa so odigrali svojo prvo pripravljalno tekmo. Slovenski košarkarji so z rezultatom 77:74 premagali izbrano vrsto Gruzije U20, v naslednjem tednu pa jih v Zrečah čaka drugi cikel priprav na evropsko prvenstvo v Grčiji.


PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV U18
PRIPRAVLJALNE TEKME
NAČRT PRIPRAV
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se