Nazaj

FOTO: Testiranje igralcev in igralk Regijskega selekcioniranja

28
dec.
2017
  • Regijsko selekcioniranje

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je med 11. in 22. decembrom pripravila več testiranj Regijskega selekcioniranja fantov in deklet starih do 14 let (letnik 2004). V tej sezoni je v projekt Regijskega selekcioniranja vključenih 452 košarkarjev in košarkaric ter 95 trenerjev.

FOTOGALERIJA TESTIRANJA DEKLET NA JEŽICI

Košarkarska zveza Slovenije je v mesecu decembru pod nadzorom trenerja za telesno pripravo Anžeta Zdolška organizirala različna testiranja gibalnega in telesnega razvoja. Testiranja se je udeležilo 72 deklet in 68 fantov.

Merjenci so izvedli teste telesne sestave, telesnih mer, agilnosti in hitrosti, košarkarske vzdržljivosti ter odrivne moči. Testiranja so potekala na terenu in sicer v Grosupljem, Murski Soboti, Mariboru, Ljubljani na dveh lokacijah (Ježica in Koseze), Ihanu, Postojni in Pivki.

KZS že več let spremlja in pomaga pri razvoju mladih perspektivnih košarkarjev ter košarkaric. Merjenci na podlagi opravljenih testiranj dobijo obdelane rezultate z mnenjem trenerja za telesno pripravo. Meritve služijo preverjanju trenutne pripravljenosti košarkarjev in košarkaric ter primerjavi rezultatov preteklih let. Hkrati pa so pridobljeni podatki pomemben vidik pri nadaljnjem razvoju bodočih vrhunskih igralcev in igralk.

Tudi v sezoni 2017/2018 KZS nadaljuje z načrtnim delom, s tako imenovanim programom Regijsko selekcioniranje. Pri kategoriji fantov U13 je vsaka od dvanajstih ekip doslej opravila po dva treninga, pri fantih in dekletih starih do 14 let so v vseh štirih regijah opravili po dva treninga in eno testiranje.

Število sodelujočih pri programu Regijsko selekcioniranje v sezoni 2017/2018:

MU13 - 255 igralcev in 51 trenerjev
MU14 - 97 igralcev in 23 trenerjev
ŽU14 - 100 igralk in 21 trenerjev

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se