Nazaj

Evropski pokal: Celjanke doživele drugi poraz

31
okt.
2018
  • Tekmovanja

Ljubljana/Celje - Košarkarice Cinkarne Celje so na tekmi drugega kroga Evropskega pokala zabeležile še svoj drugi poraz v evropskem tekmovanju. Na domači tekmi so bile z 68:83 boljše košarkarice Nymburga.
Avtor: KZS/Cinkarna Celje

EVROPSKI POKAL:
2. kolo

Torek, 30. oktober:

CINKARNA CELJE : NYMBURK (27:12, 16:25, 9:31, 16:15)
Bessard in Friškovec 16; Wells 27.
STATISTIKA

Češki Nymburk je v Celju pokazal svojo moč, potem ko je Cinkarno Celje premagal s 83:68. Kljub porazu, pa si zasedba Cinkarne Celje zasluži vse čestitke. V uvodu srečanja 2. kroga evropskega pokala je proti nasprotnicam povedla za 17 točk (29:12), skozi celotno srečanje pa prikazala borbeno predstavo in obenem dokazala, da se lahko kosa tudi s tako velikimi ekipami. Nymburk se je predvsem v drugem polčasu razigral in pokazal vso kakovost, ki jo premore.

Celjanke zdaj vse misli sprva usmerjajo v nadaljevanje mednarodne jadranske WABA lige. V petek bodo v Celju gostovali Banovići. V prihodnjem tednu (sreda, 7. november) bodo varovanke trenerja Damirja Grgića v 3. krogu evropskega pokala gostovale pri ekipi Ružomberok, na Slovaškem.

Izjavi po tekmi:

Larisa Ocvirk, igralka Cinkarne Celje:
"V prvi četrtini smo igrale zelo agresivno in posledično povsem zaustavile nasprotnice. V nadaljevanju pa smo popustile, nismo bile več prave in Nymburk je stvari vzel v svoje roke. Sprva nas ulovil, potem pa rezultatsko pobegnil in ni se nam več uspelo vrniti v igro."

Anđela Delić, igralka Cinkarne Celje:
"Sam uvod je bil zelo dober. Prvo četrtino smo odigrale tako kot smo se dogovorili in vse skupaj se je poznalo na porazu. V nadaljevanju nam ni več uspevalo, igra v obrambi je bila slabša in igralke Nymburka so to kaznovale. Tudi v drugem polčasu so nadaljevale v takšnem slogu. Na nas je, da zdaj dobro analiziramo tekmo, pogledamo kaj je šlo narobe in se dobro pripravimo na nadaljevanje."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se