Nazaj

Dvojni dvojček Eve Stefanoski in 21 točk Urše Žibert v zaostalih tekmah 2. kola drugega dela 1.SKL za ženske

24
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V dveh zaostalih tekmah 2. kola drugega dela 1.SKL za ženske je v napetem dvoboju v Slovenskih Konjicah zmagala ekipa Grosuplja, medtem ko je na drugi tekmi Tosama Ledita zlahka premagala gostje iz Maribora.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
2. kolo
Sreda, 24. februar


PRO-BIT KONJICE : GROSUPLJE 62:63 (15:14, 20:18, 16:14, 11:17)
CELOTNA STATISTIKA
V Konjicah so v zaostali tekmi 2. dela 1.SKL za ženske gostovale igralke Grosuplja. Tekma je bila skozi njen celoten potek zelo izenačena, so pa domače igralke tekmo bolje začele in prišle v 6. minuti do svoje najvišje prednosti na tekmi (15:6). Nato so gostje zagospodarile na igrišču in z delnim rezultatom 26:7 prišle do svoje najvišje prednosti. V vseh ostalih trenutkih tekme sta bili tekmici zelo izenačeni, v zadnjo četrtino pa so prebujene Konjičanke vstopile s petimi točkami prednosti. V zadnji četrtini so domače igralke v dveh različnih obdobjih (od 30. do 33. minute in od 37. do 39. minute) ostale brez točk, kar je Grosupeljčankam omogočilo, da so se povsem približale, na koncu pa s trojko Lee Mehle 27 sekund pred koncem celo zmagale. Domačinke so v zadnji sekundi še poizkusile z metom za tri točke, a so bile neuspešne. 
Za domačo ekipo je največ točk dosegla Tia Tajhar, ki se je ustavila pri 18, Eva Brdnik pa jih je prispevala 15. Velja pohvaliti tudi Katjo Klančnik, ki je ob odličnem metu dosegla 12 točk in kar 13 skokov.  Pri ekipi Grosuplja se je izkazala Eva Stefanoski, ki je dosegla 17 točk in 13 skokov, Tinkara Zoran jih je dodala 16.
Obe ekipi bosta naslednjič aktivni 27. februarja, ko bosta ista tekmeca odigrala tudi tekmo 9. kola, a bo Grosuplje takrat domača ekipa.

TOSAMA LEDITA : MARIBOR 68:43 (18:3, 16:13, 15:15, 19:12)
CELOTNA STATISTIKA
V drugi zaostali tekmi 2. kola drugega dela 1.SKL za ženske so Mariborčanke gostovale v Domžalah. Domača ekipa, je bila favorit pred tekmo in je zmago potrebovala za nadaljnji boj za zadnje mesto v polfinalu državnega prvenstva. Tako so Domžalčanke tekmo tudi začele, saj so v prvi četrtini Štajerke skoraj odpihnile z igrišča in si močno tlakovale pot do zmage. V ostalih treh četrtinah so nato tekmo z rahlimi povišanji prednosti le nadzorovale in brez težav prišle do svoje devete zmage. Za veliko razliko na koncu tekme so v domači ekipi dosegle kar 24 skokov v napadu, medtem ko je Mariborčankam to uspelo le sedemkrat.  Prav tako so gostje iz igre metale le 23% in velika razlika je bila neizogibna.
Pri ekipi Tosame Ledita je bila, kot že največkrat do zdaj, najboljša strelka Urša Žibert z 21 točkami, Lara Kozina Bubnič jo je sledila s 13. Pri Štajerkah je Ksenja Hribljan dosegla 14 točk, Merisa Dautović pa je z 11 točkami in kar 15 skoki dosegla novega dvojnega dvojčka. 
V naslednjem kolu bodo Domžalčanke 27. februarja igrale v Mariboru pri istem tekmecu kot danes.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se