Nazaj

Dvajset let veteranske košarke v Sloveniji

08
okt.
2017
  • Ostalo

Ljubljana - Komisija za veteransko košarko pri KZS je imela v začetku oktobra v Kopru 13. redno sejo. Obravnavala je vrsto vprašanj in aktivnosti pred prihajajočim 10. evropsko veteranskim prvenstvom, ki bo junija 2018 v Mariboru.

Prijave za evropsko veteransko prvenstvo že zbirajo, trenutno je prijavljenih 25 ekip.

Ocenili so letošnje 14. svetovno prvenstvo v Italiji, ki je bilo za slovenske ekipe zelo uspešno. Nastopilo je rekordnih 367 ekip (45 držav) v različnih starostnih kategorijah , med katerimi je medalje osvojilo 17 držav,Slovenija pa se nahaja na odličnem 5 mestu ( M 55+ zlata in F 50+ in F 60+ srebrni, dve četrti mesti M 65+ in M 55+).

Pred prvenstvom v Mariboru nameravajo izdati zbornik, v katerem bo opisana zgodovina veteranske košarke od prvega nastopa slovenskih ekipe leta 1997 v Helsinkih na Finskem do današnjih dni (20 – let 1997 – 2017.) Z zbiranjem gradiva so že pričeli, vabilo k sodelovanju  pa bo poslano vsem veteranskim ekipam.

Ker je prihodnje leto 2018 tudi volilno leto v organe Košarkarske zveze, bodo predlagali tudi svoje kandidate. Težava, ki še vedno ostaja, je enotna opremljenost ekip na evropskih in svetovnih  prvenstvih. Želijo, da bi bile  slovenske ekipe, ki bodo nastopile v Mariboru na otvoritvi enotno oblečene.

Na koncu so poslali čestitki ob praznovanju 40 letnice veteranom Tolmina in legendarnemu Ivu Daneu ob njegovem 80. rojstnem dnevu. Naslednjo sejo bodo imeli konec januarja 2018 v Mariboru.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se