Nazaj

Domžalčanke dosegle prvo zmago v sezoni

20
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice Domžal so na domačem parketu presenetile Konjičanke in dosegle prvo zmago v sezoni 2018/2019. Po slabšem prvem polčasu so v drugem izničile 18 točk zaostanka in prišle do zmage s 54:49. Jutri je na sporedu še preostala tekma 12. kola med Grosupljem in Ježico. V že odigranih tekmah sta do novih dveh točk prišli ekipi Triglava in Cinkarne Celje.
Foto: ŽKK Domžale

1. SKL za ženske
12. kolo
Sreda, 20. marec
DOMŽALE : KONJICE 54:49 (14:18, 4:18, 22:6, 14:7)

Tajher (8 skokov) in Pintar 12, Hatič 9; Šrot 20, Božičevič (8 skokov) in Tajhar 7
STATISTIKA
Domžalčanke so v svoji 26. tekmi letošnje sezone državnega prvenstva pred domačimi gledalci prišle do prve zmage. Po slabši igri v prvem polčasu so v drugem s čvrsto obrambo popolnoma zaustavile nosilke igre Konjic in uspele izničiti kar 18 točk zaostanka.

Vanja Tajher in Eliza Pintar sta dosegli po 12 točk in bili tako najzaslužnejši za preobrat domačink. Pri ekipi iz Konjic je mejo 10 točk presegla le Neža Šrot, ki je na koncu v statistiko vpisala 20 točk.

Domžalčanke se bodo v naslednjem kolu pomerile proti Celjankam, Konjice pa že v petek čaka obračun proti Triglavu.

Izjavi trenerjev po tekmi
Mladen Rajić, trener Domžal:
Pa jo imamo, željeno in težko pričakovano zmago! Čestitke mojim puncam za uspeh, uspele so izničiti 18 točk prednosti Konjic in v drugi polčas vstopile zbrano in motivirano. Čestitke gostjam za korektno in borbeno igro. Še enkrat, bravo punce!’’

Stojan Fink, trener Konjic:
‘’Tekma se igra 40 minut.’’

 

Četrtek 21. marec, ob 17:30
GROSUPLJE : JEŽICA


POVEZAVA NA POROČILO PREOSTALIH TEKEM
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se